Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Dört şeyle oruç iyi tutulur: İftarı su ile açma, sahurda yemek yeme, gündüz uykusu ve güzel koku.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Dört dua reddolmaz: Hacının duası, evine dönünceye kadar. Gazinin duası, evine dönünceye kadar. Hastanın duası, iyi oluncaya kadar. Kardeşin kardeşe arkadan yaptığı dua.(En süratle icabette bu sonuncuya aittir.)
Ravi: Hz. İbni Abbas (r.anhüma)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Dört şey dört şeyden doymaz: Göz bakmaya, arz yağmura, dişi erkeğe, âlim ilme.
Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Dört şey Arşı Âzam altındaki hazineden inzal edildi: Fatiha, Ayetel Kürsi, Amenerresulü, İnna Â'tayna.
Ravi: Hz. Ebû Ümâme (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Dört şey kimde bulunursa Allah, onun vücudunu Cehenneme haram eder. Ve dünyada onu şeytandan ve nefsinden korur. Nefsi bir şeye heves ettiği halde nefse hakim olur, yaptırmaz; Nefsi bir şeyden tiksindiği halde onu yaptırır; Nefsin şehvet ve gadabına hakim olur. Dört şey de kimde bulunursa, Allah onu rahmetine gark eder ve Cennetine kor; Bir miskini barındırmak; Zaif birine acımak; Köleye rıfk ile muamele etmek; Anne ve babasına infak etmek.
Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Resulullah (sav) ölmek üzere olan bir gencin yanına girmişti. Hemen sordu: "Kendini nasıl buluyorsun?" "Ey Allah'ın Resulü, Allah'tan ümidim var, ancak günahlarımdan korkuyorum" diye cevap verdi. Resulullah (sav) da şu açıklamayı yaptı: "Bu durumda olan bir kulun kalbinde (ümit ve korku) birleşti mi Allah o kulun ümid ettiği şeyi mutlak verir ve korktuğu şeyden de onu emin kılar.
Tirmizi

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.) buyurdu ki: "Bir kimse Benim yolumda, Benim rizam icin gazaya cikarsa ve imani da varsa, bu adam Benim zimmetimdedir. Ya onu orduda oldurur, Cennete yollar veyahutta sag olarak, ecir ve ganimetle evine kavustururum."
Ravi: Hz. Malik El Es'ari (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.) su uc seyi mekruh kildi: Kur'an okunurken konusmayi, yuksek sesle dua etmeyi, secdede dirsekleri yere yapistirmayi.
Ravi: Hz. Muammer (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.) size haram ettigi seyde sifa yaratmadi.
Ravi: Hz. Ummu Seleme (r.anha)

Üst Alt