Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ummetim, ummeti mubarekedir. Evveli mi hayir, sonu mu bilinmez.
Ravi: Hz. Omre (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ummetim, ummeti merhumedir (merhamete ugramis). Ona ahirette azap yoktur. Dunyada verilen zelzeleler, belâlar, fitneler gunahlarina kefaret edilir.
Ravi: Hz. Ebû Mûsa (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Din kardesine, zulme ugradiginda da, zulmunde de yardim et. Denildi ki: "Mazlûma yardim ederiz. Zalime nasil yardim edecegiz?" Zulmunden men edersin, bu ona yardimdir.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ummetim uc sulustur. Ucte biri Cennete hesapsiz girer. Ucte biri hafif hesapli girer. Ucte biri temizlenir (cehennemde). Bunun uzerine melekler tarafindan Resulallah (s.a.s.)'a duyurulur ki, bunlari "Lâ ilâhe illallahu vahdehû" derken duyduk. Allah buyurur ki: "Dogru soylediler. Gercek mabud ancak Benim. Onlari "Lâ ilâhe illallahu vahdehû'' sozu sebebiyle Cennete koyun. Ve gunahlarini kâfirler uzerine yukleyin." Bu hal Allahu Tealâ'nin: "Kendi gunahlarini yuklenecekler ve onunla beraber digerlerinin gunahlarini da yuklenecektir" mealindeki ayetin tefsiridir.
Ravi: Hz. Avf bin Malik (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
İbni Abbas ve Enes İbni Mâlik radıyallahu anhümden rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
İnsanoğlunun bir dere dolusu altını olsa, bir dere daha ister. Onun ağzını topraktan başka bir şey doldurmaz. Ama Allah, tövbe edenin tövbesini kabul eder.
Buhârî, Rikak 10; Müslim, Zekât 116-119. Ayrıca bk. Tirmizî, Zühd 27, Menâkıb 32, 64; İbni Mâce, Zühd 27
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Kanaatkâr olmak, Allah Teâlânın verdikleriyle yetinmek güzel bir huydur.
2. Açgözlülük insanı dünyada huzursuz ettiği gibi, onu haksızlığa yönelteceği için âhiretini de perişan eder.
3. Açgözlülük derdinden kurtulmanın yegâne çaresi, önce bu dertten kurtarması için Allaha yalvarmak ve açgözlülük sebebiyle yaptığı günahları bağışlaması için ona yönelmektir.
4. Allah Teâlâ kötü huylarından dolayı tövbe eden kulunun tövbesini kabul eder.

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ebû Mûsâ Abdullah İbni Kays el-Eşarî radıyallahu anhden rivayet edildiğine göre Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Allah Teâlâ gündüz günah işleyenin tövbesini kabul etmek için geceleyin elini açar. Geceleyin günah işleyenin tövbesini kabul etmek için de gündüzün elini açar. Güneş battığı yerden doğuncaya kadar bu böyle devam edip gider.
Müslim, Tevbe 31
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Allah Teâlâ kullarına son derecede merhametlidir. Onların günahlarından dolayı tövbe etmelerini bekler.
2. Tövbe ve istiğfârın belli bir zamanı olmadığı gibi Allah Teâlânın tövbeleri kabul ettiği belli ve sınırlı bir zaman da yoktur.
3. Günah yapıldıktan hemen sonra, vakit kaybetmeden tövbe etmelidir.

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ne zannedersiniz? Sizden birisinin evinin önünden bir nehir aksa da o kimse orada her gün beş defa yıkansa, o kimsenin üzerinde kirden bir şey kalır mı? Dediler ki: "Hayır hiç bir şey kalmaz". Buyurdu ki: "Muhakkak ki "namaz" da, suyun kirleri gidermesi gibi, günahları giderir."
Ravi: Hz Osman (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ribaların en şiddetlisi, müslim kardeşinin ırzı hususunda (Şeref v.s. hepsi dahil) insanın haksız olarak onu tahkir etmesidir.
Ravi: Hz. Âişe (r.anha)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ribanın en şiddetlisi, ırz hakkında söz söylemek, bunların en şiddetlisi de hiciv'dir. "Filanca filanca hakkında şöyle demiş" dese o da onlardandır.
Ravi: Hz. Amr İbni Osman (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Dört şey her kimde bulunursa halis münafık olur. Bir kimsede bunlardan birisi varsa, onda da nifaktan bir huy vardır. Bunu terketmeden mü'mini kamil olamaz: Konuşurken yalan söyler, vadinden hulfeder, ahdinde durmaz, muhasama ettiğinde haktan batıla meyleder.
Ravi: Hz. İbni Amr (r.a.)

Üst Alt