Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Dört şey sende olursa, dünyadan fevt olan (elde edemediğin, kaçırdığın) şeylerden dolayı üzülme: Doğru sözlü olmak, vaadinde durmak, hüsnü ahlâk (güzel ahlâk) sahibi olmak, yemek içmekte israftan kaçıp, helâl lokma yemek.
Ravi: Hz. İbni Ömer (r.anhüma)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
1882. Enes radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemi şöyle buyururken dinledim dedi: Allah Teâlâ şöyle buyurdu:
Ey Âdemoğlu! Sen bana dua ettiğin ve benden affını umduğun sürece, işlediğin günahlar ne kadar çok olursa olsun, onların büyüklüğüne bakmadan seni bağışlarım.
Ey Âdemoğlu! Günahların gökyüzünü kaplayacak kadar çok olsa, sonra da benden affını dilesen, seni affederim.
Ey Âdemoğlu! Sen yeryüzünü dolduracak kadar günahla karşıma gelsen; fakat bana hiçbir şeyi ortak koşmamış olsan, şüphesiz ben de seni yeryüzü dolusu bağışla karşılarım.
Tirmizî, Daavât 98. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, V, 172
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Allahın rahmeti hudutsuzdur.
2. Allahın rahmetini elde edebilmenin ilk şartı, Ona şirk koşmadan varlığına ve birliğine bütün kalbiyle iman etmektir.

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ben İlmi Açlığın içerisine koydum,
İnsanlar onu Toklukta arıyorlar.

Ben Zenginliği Kanaatin içerisine koydum,
İnsanlar onu Dünya malında arıyorlar.

Ben İzzeti Şerefi Kulluğun içerisine koydum,
İnsanlar onu Makamda, Mevkide ve Umera Kapısında arıyorlar.

Ben Lezzeti zevki ve rahatı Cennetin içerisine Koydum.
İnsanlar onu Dünyada Arıyorlar.

( Hadis-i Kudsi)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
aceleetmek.JPG

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.) ve melekleri on safa salât eder. Ve muezzin sesinin uzandigi saha kadar magfirete mazhar edilir. Ve onu canli, cansiz butun mahlûkat tasdik eder. Ve namaz kilanlarinizin ecri kadar ona da (muezzin) ayrica mukâfat verilir.
Ravi: Hz. Berâ (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.) ve melekleri, saflarinin aralarini vasledene salât eder. (Allah rahmet, melekler istigfar eder.) Bir boslugu doldunanin ise bu sebeble derecesini bir derece yukseltir.
Ravi: Hz. Âise (r.anha)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.) ve melekleri ilk saffa salât eder. Saflari duzeltin, omuzlari birlestirin ve kardesinize mulâyim bulunun. Bosluklari doldurun. Zira seytan araniza -Hicaz koyunu gibi- girer. (Bu koyun kavruk olur)
Ravi: Hz. Ibni Umame (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.) ve melekleri ve hatta denizde baliklar ve yuvasindaki karinca bile, insanlara hayir talim edenlere salât ederler.
Ravi: Hz. Ebû Umâme (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah gazab etmez (durup dururken), Gazab ettiginde de bundan dolayi melekler tesbihe dururlar. Cocuklari, masumlari Kur'an okurken gordugunde Allah'in rahmeti artar.
Ravi: Hz. Ibni Omer (r.anhuma)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bir kulun günahları çok olup da onlara kefaret olacak amelleri de yoksa Allah o kulunu öyle bir hüzünle mübtela kılar ki, günahlarına kefaret olsun.
Ravi: Hz. Âişe (r.anha)

Üst Alt