Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Günahların çok olduğunda, su üzerine su içir (veya gözyaşı dök). Böyle yaparsan günahların, şiddetli bir rüzgarın ağaç yapraklarını dökmesi gibi, dökülür.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bir kimse yemek yediği kabı yalayarak güzelce sünnetlerse, o kab onun için mağfiret talebinde bulunur ve şöyle der: "Ey Allahım; bu kimse beni şeytandan kurtardığı gibi sen de onu ateşten kurtar."
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Sizden biri öldüğünde, muhakkak ki onun kıyameti kopmuş demektir. Öyle ise Allah Tealâ'ya, onu görüyormuşsunuz gibi ibadet edin. Ve her vakit ona istiğfarda bulunun.
Ravi: Hz Enes (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Hamil-i Kur'an öldüğünde, Allah Tealâ arza, onun etini yememesini vahyeder. Arz ise şöyle der: "İlahi, senin kelamın onun içinde iken ben onun etini nasıl yerim?"
Ravi: Hz. Câbir (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Egar el-Müzenî radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin şöyle buyurduğunu nakletti:
Bazan kalbimin perdelendiği olur. Ama ben Allaha günde yüz defa istiğfâr ediyorum.
Müslim, Zikir 41. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 26
Hadislerden Öğrendiklerimiz
1. Peygamber Efendimiz devamlı surette ibadet, dua ve istiğfâr ile meşguldü.

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
İnsanlar arasında Allah'ın en çok sevmediği kimse, barışa yanaşmayan inatçı hasımdır.
Buhari

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semada bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahman'dan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah da ondan (rahmet bağını) koparır.
Ebu Davud

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Sevbân radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselam buyurdular ki: "Ümmetimden birkısım insanları bilirim ki, Kıyamet günü Tihâme dağları emsalinde bembeyaz (tertemiz) hayırlarla gelirler. Aziz ve celil olan Allah Teâla hazretleri o sevapları saçılmış toz haline getirir (değersiz kılar, kabul etmez)."

Sevban dedi ki : "Ey Allah'ın Resülü! Onları bize tavsif et, durumlarını açıkla da, bilmeyerek biz de onlardan olmayalım!" Aleyhissalâtu vesselâm açıkladılar:

"Onlar sizin din kardeşlerinizdir. Sizin cinsinizden insanlardır. Sizin aIdığınız gibi onlar da gece (ibadetin)den nasiplerini alırlar. Ancak onlar, Allah'ın yasaklarıyla tenhâda başbaşa kalınca o yasakları ihlâl ederler, çiğnerler."

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.) hasta icin, hastaligi devam ettikce saglikli iken yaptiginin en efdalini yazdirir. Yolculuktakine de hazardaki amelinin en efdalini yazar.
Ravi: Hz Ebu Musa (r.a.)

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (z.c.hz.) kiyamet gununde siddetsiz, yuksek bir nida ile soyle nide eder: "Ey kullarim! Ben ki Benden baska Rabbiniz yok. Ben Erhamurrahiminim. Ahkemul Hakiminim, Esraul Hasibinim (Hesablari cabuk gorenim). Korkmayin, mahzun da olmayin huccetlerinizi hazirlayin. Cevaplarinizi cabuk verin. Suphesiz siz mes'ulsunuz ve sorguya cekileceksiniz. Ey Melekler! Kullarimi hesap vermek uzere, parmaklarinin ucunda saf halinde dizin."
Ravi: Hz. Muaz (r.a.)

Üst Alt