Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah Teala Hz. Adem (a.s.)'a vahyedip buyurdu ki: "Ey Adem, basina bir is gelmeden once su beyti haccet." Adem (a.s.): "Ya Rabbi, basima gelecek is nedir?" dedi. Buyurdu ki: "Sordugun o sey olumdur." Adem ( a.s.): "Olum nedir?" dedi. Buyurdu ki: "Sen onu tadacaksin."
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ummetim hic bir vakit dalalette toplanmaz. Ihtilafta kalabalik tarafini tutunuz.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
"La ilahe illallah" ehlinden bazilari gunahlari sebebiyle Cehenneme girdiklerinde, Lat ve Uzza ehlinin onlara: "Allah'a inanmaniz size faide vermedi" demeleri uzerine, Allah Teala gadab eder. Ve o iman ehlini Cehennemden cikarip hayat irmaginda yikatir. Onlar da ayin kusuftan kurtulmasi gibi, fenaliklardan temizlenmis olarak Cennete girerler. Orada onlar "Cehennemiler" diye isimlenirler. (Bir muddet)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ehli Cehennemin o kismi ki, Allah onlari oradan cikarmaz. Bunlarin yasayisi ne olum, ne de hayattir. Allah'in cikarmak istedikleri ise, komur haline gelinceye kadar oldurulur. Sonra cikarilir. Cennet irmaginda tekrar canlandirilir ve sel yataklarinda biten tohumlar gibi biterler. Cennettekiler onlara "cehennemlikler" diye hitab ederler. Bunlar da yalvarirlar. Allah da bu ismi onlardan kaldirir.

Ravi: Hz. Ebu Said (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ummetimden Benden sonra gelen bir kismi, mal, mulk ve iyali pahasina da olsa, Beni gormek ister.

Ravi: Hz. Ebu Hureyre (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Butun iyiliklerin yarisi ibadet ve yarisi da duadir.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ben bir kelime biliyorum ki, olumu yakin olan kimse onu derse, ruhu rahatlik bulur ve kiyamette de ona nur olur. Bu, "La ilahe illallah" dir.
Ravi: Hz. Talha (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ben bir kelime biliyorum ki, kim onu hakki ile soylerse Cehennem ona haram olur. O da, "La ilahe illallah" dir.(Hakki meselesi haramdan kendisini korumasi demektir.)
Ravi: Hz. Omer (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Umid ediyorum ki, Bana tabi olanlar Cennet ehlinin dortte biri, umid ediyorum ki, ucte biri ve umid ediyorum ki, yarisi olur (Sonradan ucte ikisi buyurulmus.)
Ravi: Hz. Cabir (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Seni davarlari ve kir hayatini seviyor goruyorum. Kirlarda bulundugun ve ezan okudugunda sesini yukselt, Muhakkak ki muezzin sesini isiten cin, insan, tas, agac ve her sey kiyamet gununde (sesini isittikleri muezzinin ezanina) sahidlik edeceklerdir.
Ravi: Hz. Ebu Said (r.a.)

Üst Alt