Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Allah bir kavme azap indirdi mi, o azab, kavmin içinde bulunan herkese isabet eder. Sonra, (kıyamet gününde) herkes niyetlerine [ve amellerine] göre diriltilirler.
Buhari

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Ümmü Seleme radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, odasının kapısında bir münakaşa işitmişti. Yanlarına çıkıp:

"Ben bir beşerim. Bana ihtilaflılar gelir. Bunlardan biri, diğerine nazaran daha belâgatlı (ikna edici) olur. Ben de onun doğru söylediğini zanneder, lehine hükmederim. Ancak kime bir müslümanın hakkını vermiş isem, bunun ateşten bir parça olduğunu bilsin. O ateşi ister yüklensin, ister terketsin (kendisi bilir)" buyurdular

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Zaman yakınlaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu yakınlaşma öyle olur ki, bir yıl bir ay gibi, ay bir hafta gibi, hafta da bir gün gibi, gün saat gibi, saat de bir çıra tutuşması gibi (kısa) olur.
Tirmizi

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
13h.jpg

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
cabir b. semüre r a dan:
resül i ekrem s a v minbere çıktı da amin amin amin dedi. sonra resül i ekrem:
bana cebrail a s geldide ya Muhammed s a v anne ve babasının birisine yetiştiği halde ölüp ceheneme giren kimseyi ALLAH rahmetinden uzaklaştırsın sende amin de dedi bende amin dedim.cebrail a s yine ya Muhammed s a v ramazan ayına yetiştiği halde ölüp de günahı bağişlanmıyarak cehenneme atılan kimseyi ALLAH rahmetinden uzaklaştırsın sende amin de dedi bende amin dedim. cebrail a s yanındaki ismi şerifin anılıp da senin üzerine salevatı şerif getirmeyen sonra ölüpde cehenneme giren kimseyi ALLAH rahmetinden uzaklaştırsın sende amin de dedi bende amin dedim buyurdu.

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Enes b.Malik (r.a)'ten, Rasulullah şöyle buyurdu: Cenazeyi üç şey takip eder. Bunlardan ikisi döner birisi kalır. Onu ailesi, malı ve ameli takip eder; ailesi ile malı döner, ameli kalır.

(Müslim,2960)

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
vesile bin aska dan.
ALLAH Resülü s a v buyurdu ki din kardeşine gelen bir musibet ve kötülükten dolayı sakın sevinme.sonra ALLAH onu rahmetiyle kuşatır da seni imtihan eder (aynı belayla seni müptela eder)

tirmizi

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
- Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Allah'ın hataları silmeye ve dereceleri yükseltmeye vesile kıldığı şeyleri size söylemiyeyim mi?''

"Evet ey Allah'ın Resülü, söyleyin!'' dediler. Bunun üzerine saydı:

"Zahmetine rağmen abdesti tam alımak. Mescide çok adım atmak. (Bir namazdan sonra diğer) Namazı beklemek. İşte bu ribâttır, işte bu ribâttır. İşte bu ribâttır."

Müslim, Tahâret 41, (251); Muvatta, Sefer 55, (1,161); Tirmizi, Tahâret 39, (52); Nesâi, Tahâret 106.

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa sanki gecenin yarısını ihya etmiş gibidir. Kim de sabahı da cemaatle kılmışsa gecenin tamamını ihya etmiş gibidir.
Müslim

Üst Alt