Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

gülengözler

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
Arkadaşlar bu sorular 2011' in meal yarışmasındaki soru kitapcığından alıntıdır, araştırmadan hemen cevaplarınızı yazmanızı rica ediyorum:) Bakalım yeniden doğuş üyeleri Kur'anı Kerim bilgisiyle ne kadar doğabilmişler :)

HAŞR suresinin 19. ayetine göre ALLAH Teala'yı unutanlar nasıl tehdid edilmişlerdir.

a) Onlara ebedi Cehennem cezası vardır
b) ALLAH ve Rasulu tarafından açılmış bir savaşa hazır olsunlar.
c) ALLAH da onlara kendilerini unutturur
d) Onların bütün amelleri boşa gidecektir

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Doğru cevap c şıkkıdır ancak bu güzel soruyu biraz uzatalım derim ..

Rablerini unutanlara ALLAH'da kendilerini unutturmakla anlatılmak istenen nedir ..?

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Cevap c şıkkıdır..
ALAH razı olsun faydalı bir konu devamı gelsin isterim;)

gülengözler

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
Cevap c şıkkıdır..
ALAH razı olsun faydalı bir konu devamı gelsin isterim;)

Rablerini unutanlara ALLAH'da kendilerini unutturmakla anlatılmak istenen nedir ..?

Beğenmenize çok sevindim, tabiykide devam edecek inş, tebrikler doğru cevap :ok:

وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ أُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

Allah'ı unutup da Allah'ın da kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın onlar, yoldan çıkan kimselerdir.

gülengözler

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
Hakka suresinin 44-46. ayetlerinde, Peygamber aleyhısselam'ın hangi hatayı yapması halinde, ALLAHın onu kıskıvrak yakalayıp şah damarını koparacağını, buna da hiç kimsenin engel olamayacağını bildirmektedir?

a) ALLAH hakkında bazı sözler uydurup yakıştırması
b) Kur'an ayetlerini insanlara eksik tebliğ etmesi
c) Vahyin ALLAHtan geldiğinden kuşku duyması
d) Yhudileri ve Hristiyanları dost edinmesi

hadi bakalım kolay gelsin :)

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Başkaları cevaplar diye bekledim ama cevap veren olmamış ..
Doğru şık A şıkkı olacaktır ..

Bu ayette de aslında bizlere anlatılmak istenen çok mühim bir gerçek vardır ..
Düşünün ki ALLAH'ın sevgili kulu, biricik resulüne bile çok açık bir ikaz vardır burada .. Rabbimiz haşa bilmiyormudur ki efendimiz Resülullah asla O nun adına söz uydurmaz .. Elbette ki biliyordur ancak ders bizleredir ..
Ne olursa olsun çok ama çok sevdiğiniz bir kimse için Hakkı sakın ola ki eğip bükmeyin, bozup çarpıtmayın .. Hakkın olduğu yerde samimiyet geri planda kalır ..

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13

Bu sorumun cevabını verebilecek yok mu ?

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Bu sorumun cevabını verebilecek yok mu ?

Aklın yolu birdir denilir.

Adil karar verebilmek için, doğru yolu bulmak; doğruyu bulabilmek için de, Allahı bilmek lazım gelir...

Rabbim, kendini unutturduğu an; şeytanın esiri olup; ahlaksızlığın, sapıklığın, her türlü olumsuzluğun baş kahramanı oluveririz.

Zira biz, Allahı bildiğimiz müddetçe; Allahın bize doğruları gösterip, sapıklıktan uzaklaştırdığını anlarız.

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11

Tefsir eden kişiler kadar elbette bilgim yok,dilim döndüğünce aklım erdiğince bu meal şunları hissetirdi ve düşündürdü bana;Kişinin kendini unutması demek özünü, varlığını,benliğini,gayesini,var olma amacını,bu fani dünyada bulunma sebebini unutması,sonuç olarak nefse ve şeytana boyun eğip onlara köle olmasıdır ki bu da bir kula verilebilecek en büyük cezadır diye düşünüyorum..;)

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Katresu ve Ayna ikinizin de yorumları altına imzamı attım ..

Üst Alt