Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
‘İnsan diyeti’ diye bir şey var mı? Yani bizi aşağı çeken insanları hayatımızdan çıkarmalı mıyız?

-Kesinlikle öyle!

E bu, çok acımasız değil mi?

-Hayır. En çok zaman geçirdiği beş kişinin ortalamasıdır insan. O yüzden de, olmak istedikleri insanlarla birlikteliği seçmeli ve gelişimlerine katkıda bulunmayanlarla görüşmeyi minimuma indirmeliler.

Ayşe Arman- Doçent Dr. Nuri Haksever

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Benim bildiğim;silgiler silerken silinirler de. İnsanın kendini silmesi ise bana çok dokunurdu, dokunuyor."/Ece Ayhan-Pera Palas'ın Arkasında

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Kimsenin kimseden yoktur haberi
Böyle bir acayip devran bulunmaz
Aşık Turabi

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bir kimseye edilecek iyiliğin en mükemmeli, o kimseyi minnet altında bırakmayandır.
Balzac

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Dün devriye görevindeydik. Tatlıcıya gittim iki katmer veririr misin abi dedim? Ne kadar dedim 20tl dedi. Bian cüzdanımda 10lira olduğunu farkettim. Abi dedim katmerin biri kalsın. Adamda tamam abicim çıkarttım dedi. Kasanın arkasında paket yaptı. Şhortlanta geldiğim de paketi açtım 4 tane koymuş. Arkamdan seslendi afiyetle yeyin diye. Gel de bu adamlar için ölme. Paylaşırsanız sevinirim belki okur denk gelir. Allah razı olsun abim.(polis özel harekat)
Alıntı

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Neler görmedim ki yeryüzünde:
Bir çocuk gördüm; kokluyordu Ay'ı.
Kapısız bir kafes gördüm; kayboluyordu içinde aydınlık.
Bir merdiven: Çıkıyordu aşk oradan melekût damına.
Bir kadın gördüm: nûr dövüyordu havanda.
Sohrâb Sepehrî

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Neler görmedim ki yeryüzünde:
Bir çocuk gördüm; kokluyordu Ay'ı.
Kapısız bir kafes gördüm; kayboluyordu içinde aydınlık.
Bir merdiven: Çıkıyordu aşk oradan melekût damına.
Bir kadın gördüm: nûr dövüyordu havanda.
Sohrâb Sepehrî

Perdesi açılınca ;
Pencereden neler görülüyormuş☆
Açan"Kudret Eli/ne "şükür.

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
“… tenzîh ile teşbîhi bağdaştıran en doğru tutum Kesret’de Vahdet’i ve Vahdet’de de Kesret’i, ya da Kesret’i Vahdet ve Vahdet’i de Kesret gibi görebilmektir. Bu türden bir zıtların çakışmasının (yâni Batı’nın irfân öğretisine göre “coincidentia oppositorum’un) gerçekleşmesini Şeyh-ül ekber Hz. “Hayret” diye isimlendirmektedir. Aslında bu, metafizik bir hayrettir; çünkü burada Vücûd’un (yâni varlığın) Tek mi yoksa Çok mu olduğuna karar verebilmesi bakımından âlemde gördüklerinin gerçek tabîatı, beşere engel olmaktadır …”/Toshihiko Izutsu-İbn Arabî’nin Fusûs’undaki Anahtar-Kavramlar
“Ve’l-cem’u bilâ farkin zendakatun. El-farku bilâ cem’in şirkun. Ve’l-cem’u ma’a’l-farki tevhîdun.”
(Farksız cem’ zındıklık Cem’siz fark, şirk; farkla birlikte cem’ ise tevhittir.)/Hz. Ali

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İnsan ziyandadır, bildiğim bu, takvimler elbet başka söyler.

g.adıgüzel

Üst Alt