Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"""Nerede bir cenaze görsem, vaktim müsaitse eğer, hemen cenazenin peşine takılıyor, namazını kılıyor, hakkımı helâl ediyor, mezarlığa gidiyor, gömülene kadar rahmetlinin yakınıymış gibi davranıyorum.
Bir cenaze daha. Cenaze arabası önden gitti, yirmi kişi olan bizler, camiye yürüyerek gittik. Yolda, döviz bürosunun önünden geçerken, neredeyse herkes, başını döviz bürosunun elektrik panosuna çevirdi ve o ân grup biraz yavaşladı. Ben hemen önümdeki hacı amcaya çarptım. Aslında hacı amcaya değil ben, dünyaya çarptım..

İbrahim Tenekeci"""

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"İslam’a göre dünya ayetlerle veya aklımıza, sağduyumuza seslenen ve ‘anlayanlar’a hitabeden simgelerle, yani güzellik ögeleriyle dolu bir kitaptır. Dünya şekillerden meydana gelmiştir; bu şekiller donmuş semavî bir müziğin kırıntıları gibidir. Bilgi, marifet ve velayet bizim bu donmuş halimizi çözer ve derûnî melodiyi kurtarır” diye not düşmüş “İslam’ı Anlamak” ismini verdiği eserinde Fritjhof Schuon./Gökhan Özcan

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Acı
ve
gerçek
:gul:

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"İslam’a göre dünya ayetlerle veya aklımıza, sağduyumuza seslenen ve ‘anlayanlar’a hitabeden simgelerle, yani güzellik ögeleriyle dolu bir kitaptır. Dünya şekillerden meydana gelmiştir; bu şekiller donmuş semavî bir müziğin kırıntıları gibidir. Bilgi, marifet ve velayet bizim bu donmuş halimizi çözer ve derûnî melodiyi kurtarır” diye not düşmüş “İslam’ı Anlamak” ismini verdiği eserinde Fritjhof Schuon./Gökhan Özcan

Tahkiki imana misal

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Halep ile Antep, Rakka ile Urfa aynı evin evlatlarıdır. İngilizlerin ve Fransızların açtığı yaralara, yaptığı fenalıklara kurban gitmişlerdir. Musul ve Kerkük dâhil. Hâlâ Kerkük türküleri dinliyor, Musul ve Halep için pişmanlık duyuyoruz. Bize, “buralarla ilgilenmeyin” diyorlar. Yani hatıralarınızı unutun, aslınızı inkâr edin demeye getiriyorlar. Mümkün müdür bu? Söylediğimiz kimindir? “Dağlar yeşil boyandı / Kim yattı kim uyandı / Kalbime ateş düştü / İçinde yar da yandı.”
Hatıralaramız ile gönlümüz daima beraberdir. Hatıralarımız nereye kadar gidiyorsa, gönlümüz de oradadır.
~İbrahim Tenekeci ~

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İnsan, herkesten kaçar da kendisinden kaçamaz. Biraz açarsak; Türkiye, tarihinden, değerlerinden, davasından, coğrafyasından kaçamamıştır. Daha doğrusu; adalet, mesuliyet ve güzel ahlak üçlüsünden oluşan alandan / çizgiden milletimizi çıkaramamışlardır. 'Eskinin cevheri ve yeninin ışığı' sayesinde; Mısır'da darbecilere karşı gelinmiş, Filistin halkının yanında olunmuş, Suriye'de mazlumlar desteklenmiştir. Buna 'dış politika' değil, 'ahlak' diyoruz.
İbrahim tenekeci

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Dostum azdır diye üzülüyorsan teselliyi düşmanlarının çokluğunda arayabilirsin. Kişinin felaketi istediği sayıda (veya hiç) dosta kavuşamayışında değil, düşman olunamayacak kadar silik bir hayat çizgisi takip edişindedir.

Tavşanın Randevusu, İsmet Özel

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Dostum azdır diye üzülüyorsan teselliyi düşmanlarının çokluğunda arayabilirsin. Kişinin felaketi istediği sayıda (veya hiç) dosta kavuşamayışında değil, düşman olunamayacak kadar silik bir hayat çizgisi takip edişindedir.

Tavşanın Randevusu, İsmet Özel

Katılmıyorum

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Katılmıyorum

hakkını teslim etmek lazım ,herkesle dost olabilmek başarı değildir ,düşmanı olmamak da başarısızlıktır ,doğruların veya yanlışların birileri tarafından sevilmeli yada reddedilmeli ki hakikatler ortaya çıksın , :))))

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bekir Tuna

Başaşağı geldiğim dünyada bir ömür boyu başını dik tutmaya çalışmanın yorgunluğuyum.

Üst Alt