Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
“Mutlu bir tesadüf bize neyi hatırlatır, en çok? Bir melekçe izlendiğini, görevini yapıp yapmadığını sorgulaman için yeniden bir fırsatın verildiğini anladığın o bulutsu anların varlığı gibi… Kimseye anlatamazsın. Çocuksu sevinçlere açılır kapıların. Yüreğinde serçe cıvıltılarıyla, yaşarsın işte. Ömür imkânsızlıklardan imkâna geçiş gibi tatlı.”

meral afacan bayrak

Elhamdülillah????

:gul:

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Selman Aydın

Abdullah ibni Mesud hadis rivayet ederken yüz şekli değiştiği, nefesi kesildiği, titrediği halde, ilahiyat 2. Sınıf öğrencisi Umutcan Hadis okurken veya kendisine okunurken bacak bacak üstüne atıyor. Çünkü olabildiğince edepsiz ama bir o kadar mutlu.

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Selman Aydın
İmam Buhari gece uykudan uyanır, lambasını yakar, hatırına gelen faydalı bir şeyi yazardı. Hatta bir gecede yaklaşık yirmi defa kalktığı olurdu. İlahiyat 1. Sınıf öğrencisi Mert sabah namazına kalkmadığı halde hadis tenkiti yapıyor. Çünkü o aşırı mutlu.

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Selman Aydın

Abdullah ibni Mesud hadis rivayet ederken yüz şekli değiştiği, nefesi kesildiği, titrediği halde, ilahiyat 2. Sınıf öğrencisi Umutcan Hadis okurken veya kendisine okunurken bacak bacak üstüne atıyor. Çünkü olabildiğince edepsiz ama bir o kadar mutlu.

Kim/den bahsedildiğinin ehemmiyetini bil/miyordur belliki
Evvel/inde sözlerini davranışlarını örnek alacağı kişiyi anla/t/malı
Sev/dirilmeli galiba

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Artık bütün dertlere dermanın Allah'a yönelmekte olduğunu biliyordum. Üstelik bu, çok gönül ferahlatıcı bir şeydi. Teslimiyet, insan ruhuna en ziyade yakışan haldir çünkü. Kalpler ancak Allah'ı anmakla sükûn bulur, tatmin olurlar."

İskender Pala, Od, s.145

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Güçlü olmaya benden daha çok ihtiyacın var; Çünkü haksız olduğunu, kalbinin bir yerinde biliyorsun." /M. Mungan/

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Selman Aydın
İmam Buhari gece uykudan uyanır, lambasını yakar, hatırına gelen faydalı bir şeyi yazardı. Hatta bir gecede yaklaşık yirmi defa kalktığı olurdu. İlahiyat 1. Sınıf öğrencisi Mert sabah namazına kalkmadığı halde hadis tenkiti yapıyor. Çünkü o aşırı mutlu.

İlk inen ayetlerden birisi olan "oku"emrini yalnızca arapcasiyla mahreciyle tecvidiyle öğren/i yukardaki emir sayan saydıran anlatan
Hakikatte manasını okuyun ögrenin çünkü bu Mukaddes Kelam bütün akıl vicdan sahiplerine tüm insanlığa gonderildi !diyenler yok yok akledemeyen bizler evvel banadır sözüm biline!

Namazın emir ötesinde manasını yaşayamayan bizler
.
.
.
Ne diyelim kardeşim insAllah tez zamanda aklımiz fikrimiz vicdanımız uyanır

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İlk inen ayetlerden birisi olan "oku"emrini yalnızca arapcasiyla mahreciyle tecvidiyle öğren/i yukardaki emir sayan saydıran anlatan
Hakikatte manasını okuyun ögrenin çünkü bu Mukaddes Kelam bütün akıl vicdan sahiplerine tüm insanlığa gonderildi !diyenler yok yok akledemeyen bizler evvel banadır sözüm biline!

Namazın emir ötesinde manasını yaşayamayan bizler
.
.
.
Ne diyelim kardeşim insAllah tez zamanda aklımiz fikrimiz vicdanımız uyanır

oku,tebliğ et,yaşa ,yaşat ,örnek ol ,üslup bil, edeb bil ,yolun zor düşerken kalkarken doğru tutun ,doğru tut,,doğru anlat ,güzel anlat ,mücadele et ,

içi boşaltılmış eğitim sisteminin üretim hatalarından bir şey beklemek çok fazla ümitli olmak gibi

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
oku,tebliğ et,yaşa ,yaşat ,örnek ol ,üslup bil, edeb bil ,yolun zor düşerken kalkarken doğru tutun ,doğru tut,,doğru anlat ,güzel anlat ,mücadele et ,

içi boşaltılmış eğitim sisteminin üretim hatalarından pek bir şey beklemek çok fazla ümitli olmak gibi

Kardeşim hani nerden tutsak elde kalıyor denirya cidden o haldeyiz

Herdaim dediğim gibi bilgim yok denecek kadar az
Sadece anlamaya çalısıyorum

Siz gibi kardeşlerim gönül dostlarim var hamd olsun
Tamam ayak sesleri pek duyulmasada cani gönülden hissediyorum duzelecek inşAllah

Garip ama herşeye ragmen umutvarim????

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Kalbinden dünya düşüncelerini çıkar. Çünkü yakında dünyadan alınacak, ahirete götürüleceksin.

Abdülkâdir Geylâni (k.s)

Üst Alt