Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
"Titanik batarken kurtulanlar,boğulanların çığlıklarını duymamak için
filikalarda şarkı söyleyip tempo tutmuşlardi.Modern cağın ozeti gibi."#siyahedebiyat._/tan
:gul:

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Dostum dostum güzel dostum
Bu ne beter çizgidir bu
Bu ne çıldırtan denge
Yaprak döker bir yanımız
Bir yanımız bahar bahçe."
:gul:#Hasan Hüseyin Korkmazgil

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
“Ben bir insanın rızâ halindeyken kardeşliğine inanmam, kızgınlık halinde kardeşliğini esas kabul ederim, o zaman inanırım.
Ben onu kızdırdığım zaman... Ben onu kızdırdığım halde o kızmıyor mu, sabrediyor mu, sükût geçiyor mu, benim kötü davranışıma rağmen gene bir şey demiyor mu?

Hah, demek ki sağlam arkadaşmış. Benim sinirlendiğimi anladı, hoş gördü. İşte iki gün sonra gelecek, sen o gün çok sinirliydin, ben sana cevap vermedim, ama haksızdın şöyle olacaktı, böyle olacaktı diyecek. Yâni asıl arkadaşlık bu durumda belli olur.”

Prof. Dr. M. Esad Coşan

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Dünya bir garip han, bir hoyrat mekan,
İnsan bir garip varlık kabına sığmayan…
Hayat bir yudum su, bir anlık rüya…

Ömür bir kısa yol tekrarı olmayan…

Şeyh Edebali

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
“Ben bir insanın rızâ halindeyken kardeşliğine inanmam, kızgınlık halinde kardeşliğini esas kabul ederim, o zaman inanırım.
Ben onu kızdırdığım zaman... Ben onu kızdırdığım halde o kızmıyor mu, sabrediyor mu, sükût geçiyor mu, benim kötü davranışıma rağmen gene bir şey demiyor mu?

Hah, demek ki sağlam arkadaşmış. Benim sinirlendiğimi anladı, hoş gördü. İşte iki gün sonra gelecek, sen o gün çok sinirliydin, ben sana cevap vermedim, ama haksızdın şöyle olacaktı, böyle olacaktı diyecek. Yâni asıl arkadaşlık bu durumda belli olur.”

Prof. Dr. M. Esad Coşan

Ateşe; rüzgâr olma/kta var fırtına olma/kta
Su ol/up söndür/mekte
Haa bazen bırakıp kendi haline yanıp kül olmasını bekle/mekte

E mâlum insan ayna/dır insana
Yeter kii samimiyet sır/rı ile sırlan/ıp bak/a/bil/sin inşAlah

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bir arif-i kamil bulursanız onunla olan samimiyetinizi unutmayın. İnsanın ruhu cevherdir. Cevheri ancak cevherci anlar. Derdinizden anlamayan cahillerle oturmayın. Onların üzerinde bulunan kâbus size tesir eder. Kendisinde tevazu olmayan kimseden istifade edilemez.

Tûrabi Efendi

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İflas eden kardeşinizin haraç-mezat satışa çıkarılan evini satın almanız yasal hakkınız olabilir; ama helâl değildir..
İmar ruhsatı olan bir müteahhid, şehrin ufkuna tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur; ama yaptığı iş, helal değildir..
Raf ömrünü uzatmak için ekmeğin hamuruna kanserojen madde katan gıda üreticisi, formülü ambalajın üstünde yazdığı sürece suçsuzdur; ama helal değildir..
Bir kalem darbesiyle atarlı ergenleri sokağa döken yazar, alevler afakı sardığında suç mahallinde değilse, olayları evinden izliyorsa, suçsuz sayılacaktır;
Ama helal değildir..!!
(Alıntı )

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Ruh,senin düşüncelerinin rengine boyanır."#Herakletios

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Söz: depresif:
Depresyonu, zihinsel bir hastalık olarak değil, daha derin bir düzeyde, kendi kimliğimizin ağırlığının tamamen tükenmiş olduğu zamana girilen derin (ve çok yanlış anlaşılmış) bir derin dinlenme hali olarak görebiliriz". ( Tuğrul Ünal Öztürk).

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Fikrimi çalmaları mühim değil.
Asıl mühim olan kendi fikirlerinin olmaması.

N.Tesla

Üst Alt