Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
"Üniversitede,en cok sevdiğim hocanın odasındaydım.
Bana,《Ne olmak istiyorsun?》dedi.
《Entellüktüel olmak istiyorum》dedim.
《Senden entellektüel olmaz》dedi.
Şaşırmıştım,sonra,kırılgan bir ses tonuyla;
《Dersinizi geçmeme ragmen sürekli dersinizdeyim.Okulda en çok okuyan,araştıran ve tartışmalara giren hep benim》dedim.
《Senden entellektüel olmaz》dedi.
Çok kızmıştım!
《Doç.tezlerinin konularını bile ben öneriyorum》dedim.
Prof.gülümseyerek geriye yaslandı.
《Senden cok iyi bir araştırmacı olur.Ama entellektüel olmaz.Nedenine gelince,sana entellektüel olamazsın dediğimde,bana bir entellektüel gibi *Niçin olmaz?*diye sormadın,aksine alındin ve hiddetlendin.Yazarlık bilgi işidir.Entellektüellik bilgi degil davranış biçimidir.Bir insanın entellektüel olması için en az 3 kuşak ailesinin okuması gerekir.Okulun önüne bak.Hepsi son model arac dolu ve hocalara ait.Her sene model yenilerler.Gercekten böyle bir yenilenmeye ihtiyaçları var mi?Niçin bu sekilde yaşıyorlar?Çünkü o ünvanlarla gördüğün hocalarının kariyerleri ne olursa olsun,ruhları feodal bir köylü.Güçlerini topluma kabul ettirmek icin böyle hava atmak zorundalar.Gerçek bir entellektüel asla bu güdüyle hareket etmez.Entel feodal köylülere artıkdiploma ve ünvanda yetmez;tıpkı paranın yetmediği gibi..."#yeraltiedebiyati._/ndan
:gul:

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Nedendir mazinin cazibesi?Kapanmaz sandığımız yaraların artık acıtmadığını,şenlenip çiçek açtığını görmek mi?..."#Nazan Bekiroğlu

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Cehalet hakkında Platon şöyle der:Cehalet insanlar için kötü olan herşeyin kök saldığı,filizlendiği ve koparanların ağzına acı bir tat bırakan meyvelerin yetiştiği bir topraktır..."#Foucault,Doğruyu Söylemek

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Türkiye’de bugün şiirin itibarsızlaştırılması, medeniyetimizin itibarsızlaştırılmasıdır!
-Hilmi Yavuz-

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Kimseyle alay etmeyin,yararlı olanı paylaşın,konuşmayana sinsi demeyin,ne demiş Nietzsche:Uzun süre konusmayan insan gevezeliği unutur ama konusmayı ögrenir.İnsanın topluluk adı altında yaptıkları çirkinlikleri unutmayın,bir kisinin diğer tüm insanları değiştireceğini de..."#siyahedebiyat._/tan

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Seni bir kez gülümseten hiç birşey için pişman olma..."#The Beaver

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Yoksul parklara halk çiçekleri serpen
Bir rüzgarın parmaklarıdır..."#Ergin Günçe

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Yazmak unutmak içindir, hatırlamak için değil"/ Thomas Wolf

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"İnsanın çocukluğu insanın sürekli seyahat etmek gitmek istediği ülkesidir" diyor Halil Cibran.

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Deliler penceresinden dışarı bakarken arkadaşına şöyle dedi:Bunları dışarda tutmakla ne iyi ettik...!"#Arzu Özdemir/Dil Sürçmesi

Üst Alt