Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
'' Oysa acemilik. Efendimiz acemilik. Bir taş alacaksınız. Yontmaya başlayacaksınız. Şekillenmeye yüz tutmuşken atacaksınız elinizden. Bir başka taş, bir başka daha. Sonunda bir yığın yarım yamalak biçimler bırakacaksınız. Belki başkaları sever tamamlar. Ama her taşa sarılırken gücünüz, aşkınız, korkunuz yenidir, tazedir. Başaramamak kaygısının zevkiyle çalışacaksınız.'' (Turgut Uyar)

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Düşünce birliği, düşünen insanlar arasında olur. İnsanların kaçta kaçı düşünür? Düşünenlerin kaçta kaçı karşılaşır ve açılır birbirine?

Cemil Meriç

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
okuyor musun?
okumalısın, sana yalvarırım!
insan aklını ve sinir sistemini ancak böyle koruyabiliyor.
--Rosa Luxemburg

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Düşünce birliği, düşünen insanlar arasında olur. İnsanların kaçta kaçı düşünür? Düşünenlerin kaçta kaçı karşılaşır ve açılır birbirine?

Cemil Meriç

????Güzel tevafuk
Az evvel ütü yaparken benzer konuyu düşünüyordum.
Aslinda herkes düşünüyordur muhakkak ...
Ayni düşuncede olmayı bir kenara koyalim,farklı düşüncede olanlarla dahi biraraya geldiğimizde açılıp konuşabilmesi için evvela önyargılardan olabildiğince uzak durabilmek ve hakikaten düş/inceliğine samimiyetle yaklaşmak lâzım galiba...
Diğer türlü ayrılıklar kaçınılmaz...
Kaldı ki;herkesin herkesten alabilecek yahut verebilecek derecesi kisiye bağlı çok seyler olabilir...
:gul:

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
okuyor musun?
okumalısın, sana yalvarırım!
insan aklını ve sinir sistemini ancak böyle koruyabiliyor.
--Rosa Luxemburg

Bir kardeşmle konuşurken dedi;ßu kitabı okuyordum tavsiyeleri ile gerçek hayatımizla bağdaşan çok yönü yok ...
Aksine sinirlerim bozuldu mutsuz olmaya başladım deyince...
Dedim fenami olmuş bahaneyle kendi hayatinı gözden geçirmis ve okumussun işte...güldü derin mevzular dedi????

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bir kardeşmle konuşurken dedi;ßu kitabı okuyordum tavsiyeleri ile gerçek hayatımizla bağdaşan çok yönü yok ...
Aksine sinirlerim bozuldu mutsuz olmaya başladım deyince...
Dedim fenami olmuş bahaneyle kendi hayatinı gözden geçirmis ve okumussun işte...güldü derin mevzular dedi????

Derinlik ile birlikte genişleyen mevzu :)

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Saatlere meydan okuyan kocaman zam"an"????

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Makyajsız gelin olur. Çalgısız düğün olur. Bol gelinlik olur. Sade ev olur. Güzel ahlâk ve kalbe şifa kitaplar çeyiz olur. "'İnsanlar ne der?' diye kahrolası bir put vardır." diyor ya İsmet Özel, eğer o putu baltayla yıkarsak her şey olur.
alıntı

Üst Alt