Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Üsküdar'ın mahallelerini Mevlevî sikkesi ve tennûresiyle dolaşır, sokağın ortasında durup "Sakal dediğin bir tüydür, insana lâzım olan huydur" diyerek semâ etmeye başlarmış. Kimseden para istemeyen İrfan'ın nerede yatıp kalktığını da bilen yokmuş.

Serhat Onur, Üsküdar'ın Meczubları, sf.34

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Güçlü soruları ile yaşamak :)

????
Can/pare okuldan gelince ödev için masaya geçtiğinde bende yanındaki koltuğa geçerdim.Hangi ders olduğu mühim değil, bugün ne işledinizle başlardım.Tam başlardı anlatmaya ben dibe doğru çekerdim onu.Konuyu anlayıp anlamadığını öğrenmek derdim/di.Uff anne dibinden başlamasak olmaz mı derdi.Okulda öğretmenini dinleyip evde tekrarla yetinebilen çocuk olduğu gerçekti aksi halde inanılmaz mutsuz olurdu.
Üniversite/de kısmen devam etti.Aklımda kalmayan yahut anlamadığım bir çok terim olsa/da en son özünü anlatmadan bırakmıyordum.Nitekim mesleği sadece masa başında bitmeyecek türden,insanlarla iletişimi iyi olması muhakkak...
...velhasılı öğrenciliği ömre yayan için öğrenmek bilhassa öğretmeni ,öğretmeye gönülden razı olanları bulunca kaçırmamak lazım galiba...
Merak soruyu,soru cevabı,cevap...yeni yeni sorulara kapı mı açmalı?
????Bitmiyor bakın
Samimiyet,samimi/niyet için
EyvAllah Kardeşim
Haddi aşar isem uyarın
:gul:,

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Kuşkusuz bir ‘giz’dir içdünyası insanın: öyle olmasa, insan, şimdiye değin dayanabilir miydi ağırlığına yeryüzünün?..."#Merhum Nuri Pakdil
RABBİMİZ rahmetiyle muamele buyursun.
Makamı cennet olsun.
Yakınlarına sabrlar eylesin...
????

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Kuşkusuz bir ‘giz’dir içdünyası insanın: öyle olmasa, insan, şimdiye değin dayanabilir miydi ağırlığına yeryüzünün?..."#Merhum Nuri Pakdil
RABBİMİZ rahmetiyle muamele buyursun.
Makamı cennet olsun.
Yakınlarına sabrlar eylesin...
????

Amin, Rabbim gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Ben bir şeyi hiç mi hiç az sevemedim, hele orta hiç sevemedim: Hep çok sevdim. Arkadaşlarımı da çok severim. Yeryüzüne biterim. Eve portakal aldığımda kasayla alırım, dayanamayanlar çürür..."
| Nuri Pakdil

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Ve tüm sorun, 'Benim karnım tok, sırtım pek olduktan sonra' cümlesinin arkasını getirmemektir ve değişmeyen yasayı unutmamaktır: cüz’î kurtuluş yok; kurtuluş küllî."

Nuri Pakdil

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Ve tüm sorun, 'Benim karnım tok, sırtım pek olduktan sonra' cümlesinin arkasını getirmemektir ve değişmeyen yasayı unutmamaktır: cüz’î kurtuluş yok; kurtuluş küllî."

Nuri Pakdil

Ahh... bir anlayabilsek,idrak edip zerre/de olsa yaşaya bilsek,yaşatabilsek...

Kopuyor muyuz bir bir "değerlerimizden"?
Bencilliğimizle artıp büyüdüğümüzü sanırken,içten içe eksiliyoruz ve kocaman boşluklar oluşuyor...
Karnımız tok ama kalbimiz,aklımız,gönlümüz aç belki...
Ruhumuz sessiz çığlıklarda...kulaklarımız sağır,gözlerimiz görmezden gelmekte
Konuştuğumuzu sanırken ,Merhum Pakdil/in dediği gibi "dilimiz döndüğünce susuyoruz"ASLINDA
Sonumuz hayr olsun inşAllah

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
‪Dostunu gördüğünde tebessüm et ki sevdiğini anlasın. Düşmanını gördüğünde de tebessüm et ki gücünü anlasın.‬
‪ Hz. Ali

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Ve herşey bittiğinde hatırşayacağımız şey;düşmanlarımızın sözleri değil,dostlarımıxın sessizliğidir..."#Aliya İzzetbegoviç
????

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Rastgele çekildiğimiz fotoğraflar daha güzel çıkıyor,tıpkı tesadüfen tanıştığımız insanlar gibi.,."#Ara Güler

Üst Alt