Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bu toprakların mayası kötülük tutmaz,iyileşeceğiz elbet...

Kemal Sayar

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Frenk hayatının gecesinde sabah namazına kalkılır mı?
(1918 )
Yahya Kemal Beyatlı

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İNSANLIK DERSİ...
Cezayirden getirilen ve 14 gün karantinada kalan Giresunlu olduğunu belirten ve 'Sevgili kız kardeşim' diye satırlarına başlayan Ersin Yılmaz'ın, mektubunda "Senin odanı kullandım. Devletimiz bize sahip çıktı. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Bizi yaban ellerde bırakmadı. Bu devlet çok güçlü bir devlet. Sen de bu devleti daha güçlü yapmak için çok çalış. Benim de naçizane bu hediyemi kabul et. Bu odada 3 kişi kalıyorsunuz size bir miktar harçlık bırakıyorum, kendinize birer hediye alın. Hakkınızı helal edin"

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Eyüpsultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak görev yaparken covid-19 nedeniyle yaşama veda eden Dr. Yavuz Kalaycı'nın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sınıf arkadaşlarına son sözleri şöyle olmuş:
KIZLARIM KÜÇÜK SAHİP ÇIKARSINIZ DEĞİL Mİ?

Kızlar, dede, amca, babaannelerini bir haftada kaybettiler. Kalan bir anne, o da yoğun bakımda... Bu acının tarifi yok. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Sağlık çalışanlarımız bizi iyileştirirken yaşamlarını feda ediyor.

Kalbimiz acıyor, yüreğimiz yanıyor.

Tedbirlere uymak can kurtarmaktır.

Ali Rıza Bayzan

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İstanbul'u kötü bir New York kopyasına indirgeyerek rant ekonomisinin kollarına teslim etmek isteyen, tarihi ve kültürel aidiyetinden sıyırarak seküler bir kimlik kazandırmayı amaçlayan ideolojik gayretlere karşı İstanbul bu muhafazakar zihniyetle savunulamaz.

Tarihten intikam almak isteyen bir anlayışla sözüm ona modern şehircilik yapılmıştır. Yeryüzünde İstanbul kadar tecavüze uğramış hiçbir şehir yoktur. İstanbul adeta, bir milletin kültürel olarak kendi kendini sömürgeleştirmesinin göstergesi haline gelmiştir.

Âkif Emre, İstanbul'u Yeniden Düşünmek ve Erguvanname

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İbrahim Edhem birini çok üzgün görünce ona üç soru sorar.
*
1- Dünyada ki bütün olaylar takdir-i ilâhi olmadan meydana gelebilir mi?
✔ Hayır

2- Sana ayrılan rızkı başkası yiyebilir mi?
✔ Hayır

3- Sana verilen ömürde kısalma olabilir mi?
✔ Hayır

O halde niçin üzülüyorsun?

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bektaşi’ye sormuşlar:
“İslam’ın şartı kaçtır?” diye, “Birdir!” demiş. “Hac ve zekatı siz kaldırdınız, oruçla namazı biz kaldırdık, geriye kelime-i şahadet kaldı”.

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Allah; 'insânın oruç dışında her âmeli kendisi içindir. oruç benim içindir, mükâfatını da ben vereceğim' buyurmuştur. hakkıyla ihyâ edenlerden olma ümidiyle, ramazan ayı bizlere mübârek olsun!

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Allah; 'insânın oruç dışında her âmeli kendisi içindir. oruç benim içindir, mükâfatını da ben vereceğim' buyurmuştur. hakkıyla ihyâ edenlerden olma ümidiyle, ramazan ayı bizlere mübârek olsun!

Amin amin amin:gul:,

Üst Alt