Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bir heves, bir kapılma, bir savrulma gibidir . Daha çokta yaprağını döken bir ağaç olmuşken insan, meyve vereceğini hayal etmesi gibidir tüm yarım hevesleri. Bir Karacoğlan şiiri dahi koskoca ömrümüzden daha kalıcıdır bu yüzden.

"Hadini de Karac'oğlan hadini
Aramazlar gurbet ile gideni
Ak göğsün üstünde çakır dikeni
Bitmeyince gönül yardan ayrılmaz"

Varıp bir dil ehlinin, gönün ehlinin dizinin dibine otursan da, kitaba gözünün ferini akıtsan da ; Karacoğlan denli yüreğini avucunda hamur gibi yoğurana varmadıkça, bu âlemde muhabbet kıldım deme. Anca dünyanın heveslerini dedikodu etmişsin, dünyanın da kendinin de günahını almışsındır boşu boşuna.
Z bulduk

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Bu ağaçları kaç defa izledim kim bilir. Fakat her nasılsa bu ağaçları şu anda izliyor olmanın çok yüce bir deneyim olduğunu hissediyorum. Kendi kendime şöyle düşünüyorum: Bu kadar uzun süre yaşadım ama bu güzellikleri gerçekten de takdir edebildim mi?"

Herbert Fingarette

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
''Hiperaktif bir dünya inşa etmeyi sürdürüyoruz!
Yerinde duramayan ama bir "yer"e de gidemeyen bir dünya!
Neden? Çünkü gitmek için bile durup karar vermek gerek.
Oysa genel atmosfer şu...
Sürekli sıkıntı, sürekli ertelenen hedefler, sürekli tatminsizlik! Yaptığın hiçbir şey yetmiyor ve hayat sanki hep ellerimizin arasından kaçıyor.
Yalnız kalmak da bu yüzden ürkütücü geliyor. Çünkü o zaman zihin çalışmaya, insan kendini sorgulamaya başlıyor.
Hız var, sadece hız! Fakat yol yok!''
Haşmet Babaoğlu

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
nefis için dört türlü ölüm vardır;

nefsin arzularına muhalefettir ki buna "kızıl ölüm" derler. nefsi aç bırakmaktır ki buna "beyaz ölüm" derler. eski püskü elbiseler giymektir ki buna "yeşil ölüm" derler. halkın cefâsına tahammül etmektir ki buna da "kara ölüm" derler.

Ahmed Avni Konuk

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Sırtını dünyaya dön
kendin kadar yürü
Sonra yönünü dünyaya dön
aradaki mesafe yabancılıktır...

Cahit Zarifoğlu

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
"Fikirlerin kendi kanatları vardır, kimse insanlara ulaşmasını engelleyemez.,."#İbn Rüşd????

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Ben aşkı ölüme benzetirim.Ve insan bir ķere ölür.,.#Alper Canıgüz????

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Şiirin tam sizi vurduğu yerde, kendi ölümcül yaranızı görebilirsiniz.,."#Lale Müldür????

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
HALİFE HARUN REŞİD'in bir toplantı esnasında karşısında gözlerini yuman bir adamın hali dikkatini çeker. Adam bir müddet sonra gözlerini açar. Harun Reşid adama gözlerini yumdun ve açtın, niye öyle yaptın diye sorar. Adam " Gözlerimi yumduğumda kendimi satanat içinde görüyorum " deyince Harun Reşid "eee gözlerini açınca saltanatı kaybettin" der. Adam şu mükemmel cevabı verir halifeye" evet ikimizde saltanat sahibiyiz, ben saltanatı gözlerimi açınca kaybediyorum, siz gözlerinizi yumunca kaybedeceksiniz"
Kalıcı olan ahiret saltanatımız olması duasıyla.

Bekir Altundere

Üst Alt