Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Unutmak, suyun gözyaşından irkilmesidir. .#Zehra Görgel
.????.
HTML:

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Ancak ,kendi kendisi olmak isteyen insan,özgür insan,kendini olduğu gibi göstermez;bir maske taşır hep.Ama olduğu gibi olmaktan utandığı için yapmaz bunu; o kendi kendisinden utanmayan insandır:'birçok tavus kuşu kuyruğunu bütn gözlerden saklar ve buna gururum der.'Ayrıca, başkaları onu anlayamadığı için, çok şeye açık olmasını anlayamadıkları için, isteseler de istemeseler de onun gerçek yüzünü göremezler.#Nietzshche ve İnsan' İoanna Kuçuradi
.????.

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Yaşam geçiştirdiğin birşey olacak.
İçinden geçtiğin, geçtikçe geciktirdiğin, sonra da geçip gitmesine izin verdiğin bir şey.#Oruç Aruoba

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Yetiştiğim Üsküdar'da benim çocukluğumdaki ârif zâtlar bir hasta dostlarını ziyârete gittikleri zaman içeri girer girmez: "Esselâmü aleyküm ey iki gözümün nuru, inşâallah Cenâb-ı Hakk bu hastalığınızı günahlarınızın bedeli sayar" diye duâ ederlerdi. O hasta da hemen elini kaldırır "İnşâallah Allâh bu duânızı kabul eder" diye hamd ve şükürle duâya iştirak ederdi. İsmi lâzım değil, geçenlerde birisine aynı şeyi söyledim. Döndü benim yüzüme bön bön baktı, "Ne demek yani benim ne günahım olacak" dedi. Şimdi 50-60 seneden sonra zuhûr eden aradaki zarafet farkını görünce, insan doğduğu memleketinde değilmiş gibi hissediyor kendini.
Ahmed Yüksel Özemre, Kâmil Mürşîdlerin Mîrâsı

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bakın nefisten bütün kötü huylar çıkar da, en son çıkan huy hubb-i riyâsettir yani baş olma sevdasıdır. İnsan yetmiş yaşına gelir. Pîr-i Fânî olur, alnı secdeden kalkmaz. Ellerini açar dua eder: "Yâ Rabbi sana ne kadar hamdetsem, şükretsem azdır. Sen beni âsî iken bu hallere getirdin". Ayağı küt diye kayar. Çünkü bu beyânda gizli bir kibir, gizli bir şirk, gizli bir hubb-i riyâset vardır. "Biz ne olduk yâhu?" kabilinden gizli bir hal vardır. Bu iş incedir ince. Çok incedir. Bu ince iş de her babayiğidin kârı değildir. Her babayiğit bu işe soyunamaz. Her soyunan babayiğidi de kabul etmezler.
Ahmed Yüksel Özemre, Kâmil Mürşîdlerin Mîrâsı

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Onlar bilmez oğlum, söyleyemez. Abdest temizlik değil, abdest akittir. Allah'a söz vermedir. Abdest ellerimizle, yüzümüzdeki uzuvlarla (ağız, dil, göz), dimağımızla, kulaklarımızla ve ayaklarımızla Allah'ın emirlerine aykırı bir iş yapmayacağımıza söz vermektir. Su bu sözleşmede şahittir. "Ve cealnâ minel mâi kulle şey’in hayy" âyetinde Allah "Her şeyi sudan halk ettik" diyor. İşte her şeyin halk edildiği suyu şahit göstermiş oluyoruz. Su bulamadığımız yerde teyemmümün manası da budur. O zaman da toprağı şahit tutuyoruz. Bunun manasını bilen kişi abdestli iken hiçbir kötülüğe tevessül edemez.
Prof. Dr. Münir Derman

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Lokman Hekim Hazretleri çok yüksek edebe malikmiş. Sormuşlar; "Bu edebi nereden tahsil ettiniz?" "Edepsizden!" buyurmuş. "Nasıl?" "Kötü gördüğümü yapmamaya çalıştım, iyi gördüğümü de benimsedim."

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Ben dahil hiç kimse bakmadığında kimdir "ben"?

"Her ne kadar kendilerinin temsili hafızalarında sabit olmasa da uyuyan kişi bile uykusunda, sarhoş da sarhoşluğunda kendisinin varlığından tamamen habersiz değildir. Eğer sen zatını ilk yaratılışında sağlıklı ve akıllı bir yapıda vehmedersen ve onun bütünüyle parçaları birbirine bitişik olmayan bir konum ve yapı bütününde olduğunu ve organların birbirine deymeyip aksine ayrı ayrı durduğunu ve de yalıtılmış havada bir an asılı durduğunu varsayarak vehmedersen kendini herşeyden habersiz ancak varlığının subûtundan haberdar olarak bulursun. […] zatını neyle algılıyorsun? Zatını algılayan şey nedir? Sana göre algılayan, gözlemle seni bilinçlendiren beş duyundan biri midir? Yoksa aklın ve beş duyundan başka onunla bağıntılı olan bir kuvve midir? […] Senden algılananın, gözünün cildinden algıladiğı şey olduğu sonucunu mu elde ediyorsun? Hayır, zira sen ondan soyunduğunda ve cildin değiştiğinde yine sen, sen olarak kalırsın. […] senden algıladığın senin sen olmanda zorunlu olarak bulunmayan, kendini algılar halde algılamadığın şeylerden başka bir şeydir. Bu durumda senden algılanan hiç bir yönden duyu olarak algıladığın şeylerden değildir…”/İbn Sînâ-El-İşârât ve’t-tenbîhât

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Duyduklarımızla hareket edeceksek eğer, gözlerimiz niye yaratıldı?
Hep akıl yürüteceksek, kalbimiz niçin var?
Onun için 'ilim ve irfan' diyoruz.
Aklın ve kalbin bereketli uyumu.,.
.????.

Üst Alt