Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Alice Harikalar Diyarı’nda sendromu ya da kışkırtılmış görsellik çağı. Ben bu genç evli ablaların alenen hepimizle dalga geçtiklerini düşünüyorum, lakin Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli şunları söylüyor;

Bu hareketlerin nedeni cam fanusta, dış dünyanın kötülüklerinden uzak büyütülmektir. Bunun sonucu olarak da dış dünyaya karşı duyarsız, toplumsal sorunları umursamayan “La belle indifference” da denilen güzel aldırmazlık sendromu ortaya çıkıyor.

Batıda Kitsch diye bir terim vardır.Türkçe’de tam karşılığını ben bu kızlarda buldum. Bu sunumlar öncelikle komik eğlenceli ama gereksiz ve abartılı. Buna bu kadar çok titizlenen ve birbiriyle yarışan kişiler olduğunu ve ‘Kitsch’leştiklerini görüyoruz. Bu kişilerin çocukken aşırı alkışlandığını, korunduğunu, prenses gibi yetiştirildiğini, öyle kıyafetler giydirildiğini, annelerinin de bunların bir üst sınıfı olduğunu düşünüyorum.

Hayalimsi ve masalsı (projeler, düşler, tüyler, kurdeleler) çocuksu yaşantılar histeride, narsizmde, histeriyonik, pasif bağımlı kişiliklerle çok sık görünür. Hayatında çalışma hayatı olmamış dış dünyanın kötülük ve sorunlarından uzak tutulmuş tanıştığı kişi sayısı az yaşamında sadece kendi dünyası olan toplumsal ve evrensel sorunlara duyarlılığı az “la belle indeferans” güzel aldırmazlık sendromudur bu düpedüz.

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
güzel aldırmazlık
Niteligi kulaga nahoş gelmiyor hani :D

Gündeme oturan konulardan biriydi
Tesekkürler

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Aldırmazlığın güzelliği mi olurmuş, olsa olsa gıcıklığı olur.:unsure:
"Aldırmazlık" sözcüğünü süsleyip püslesinler, saçlarına iki belik örülmüş, uçlarına kırmızı kurdelalar takılmış, sevimli bir kız çocuğu gibi sunsalar yine de hala gıcık, hala sevimsiz.
En tahammülsüz olduğum konu :)

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
o zaman bunuda çok seveceksiniz :hihi:

1N7r9j.jpg

Üst Alt