Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
"Namaz Kilmanin Adabi Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsim Ibn-i Yûsuf
hazretlerinin yanina geldiginde Âsim (kuddise sirruh) ona sordu:

Ey Hâtem namaz kilmayi güzel becerebiliyor musun?

O da Evet deyince, Âsim (k.s.):

Peki, nasil kiliyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri basladi anlatmaya:

Namaz vakti yaklastiginda abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz
kilacagim yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerlesiyor.

Sonra Kâbeyi iki kasimin arasinda, Makâm-i Ibrahimi gögsümün
hizasinda, Allah Teâlâyi mekândan münezzeh (pâk ve uzak) oldugu halde
basimda hâzir ve kalbimdeki her seyi bilir halde görüyorum.

Sanki ayagim sirat köprüsünün üzerinde; cennet sagimda, cehennem
solumda, ölüm melegini de arkamda hissediyorum ve kilacagim namazin
son namazim oldugunu düsünüyorum.

Sonra ihsan ile (Mevlâyi görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini
aliyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa egiliyorum, tazarrû
ile secdeye kapaniyorum.

Sonra tamamiyla oturuyor, ümitle tesehhütte bulunuyor ve sünnet üzere
selâm veriyorum.

Sonra da o namazi ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasinda
kalkiyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.

Bunu duyan Âsam hazretleri:

Ey Hâtem!Senin namazin böylemi? diye sordu. O da:

Evet otuz senedir böyle namaz kiliyorum! deyince Âsim hazretleri
aglayarak sunlari söyledi:

Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kilamadim

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kilamadim .
Allah bizi afetsin

siyah-yildizlar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Rabbim hakkıyla namazı kılanlardan eylesin cümlemizi...

Allah razı olsun perwerder kardeşim...

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı siyah-yildizlar
Rabbim hakkıyla namazı kılanlardan eylesin cümlemizi...

Allah razı olsun perwerder kardeşim...

ecmainnnnn

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
gerçekten anlatıldıgı gibi namaz kılanlara ne mutlu!
Yüce Rabbim kıldıgımız namazları kabul buyurur inşallah

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı silaucan
gerçekten anlatıldıgı gibi namaz kılanlara ne mutlu!
Yüce Rabbim kıldıgımız namazları kabul buyurur inşallah
aminnn...

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
NAMAZLARI KABUL OLMAYANLAR 17. yy'dan bugüne mesaj var!!!

Günümüzde mü'minler namazlarının edası hususunda çok gevşek davranmaktadırlar. Özellikle tâdili erkân hususuna hiç dikkat edilmemektedir. Bu sebepten konu ile alâkalı bir şeyler yazılması gere i hâsıl olmuştur. Bu yazacaklarım çok dikkatle okunmalı ve gere i yapılmalıdır. Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz şöyle buyurdular:
"Hırsızın kötüsü o kimsedir ki, kıldı ı namazdan çalar." Resûlullah'a sordular:
"Ya Resûlullah! Kişi kıldı ı namazdan nasıl çalar?" Resûlullah buyurdu ki:
"Rükûsunu ve secdelerini tam yapmayarak çalar."
Bu konu ile alâkalı olarak yine Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdular ki:
"Rükû ile secdelerin arasında belini düzeltmeyen kimsenin namazına Allah nazar etmez." Bir vakit Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz namaz kılan birini gördü. Adam secdeleri ve rükûları tam olarak yapmıyordu. Bunun üzerine Efendimiz o adama şöyle buyurdu:
"Sen hiç korkmaz mısın? E er bu hâlinle ölecek olsan, Muhammed dininden başka bir din üzerine ölürsün."
Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz buyurdular ki:
"Şu anlataca ım hususu yapmadı ınız sürece hiçbirinizin namazı tamam olmaz; rükûdan kalktı ınızda belinizi tam olarak do rultup her uzvunuz yerli yerine gelinceye kadar." Yine Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz buyurdu ki:
"Bir kimse, iki secde arasında oturmadıkça, belini do rultup onu sabit tutmadıkça namazı tamam olmaz."
Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz yine bir gün namaz kılan bir mü'minin yanından geçiyordu. Gördü ki, namaz kılan zat rükûyu, secdeyi, oturmayı, kalkmayı velhâsıl namaz erkânını tam olarak yerine getirmiyordu. Adam namazı bitirince Efendimiz şöyle buyurdular:
"E er bu hâl üzerine ölecek olsan, kıyamet günü benim ümmetimden oldu un söylenemez." Bu konu ile ilgili olarak şöyle dedi i de rivayet edilmiştir:
"Bu hâl üzere ölecek olsan, Muhammed'in dininden başka bir din üzerine ölmüş olursun."
Ebû Hüreyre Radıyallahu Anh şöyle anlattı:
"Bir adam altmış sene namaz kılar; fakat bu kılınan namazlardan bir teki bile kabul olmaz. Namazları kabul olmayan bu adam, secdeleri ve rükûları tam olarak yapmadı ı için kabul olunmamıştır."
Rivayet edildi ine göre; Zeyd b. Vehb, bir gün namaz kılan adama rast gelir. Namaz kılan adam, namazın rükûsuna, secdesine dikkat etmiyor, tamamlamıyordu. Adam namazı bitirdi inde Zeyd b. Vehb onu yanına ça ırdı ve ona sordu:
"Kaç senedir bu şekilde namaz kılıyorsun?" Adam cevap verdi:
"Kırk senedir." Bunun üzerine Zeyd b. Vehb:
"Sen bu kırk sene içinde hiç namaz kılmamış gibisin. E er bu hâlinle ölecek olsan, Muhammed'in Sünnet'inden başka bir yol üzere ölmüş olursun."
Rivayet edilmiştir ki; mü'min bir kul namazını kıldı ı zaman e er namazında rükû ve secdelere dikkat eder, namazın hakkını verirse, bu namazdan bir nur meydana gelir. Melekler bu nuru alıp semaya çıkarır. Semaya çıkan namaz, sahibi için şöyle dua eder:
"Sen beni korudu un gibi Allah da seni korusun."
Namaz kılan kişi namazı do ru kılmaz, namazın hakkını vermezse, bu namaz bir zulümat olur. Melekler bu korkunç görünümlü zulümatı semaya çıkarmazlar. O namaz da sahibine şöyle beddua eder:
"Beni nasıl zayi edip bu hâle soktuysan, Allah da seni zayi etsin."
Namazın edasına çok dikkat edilmeli, tâdili erkâna uyulmalıdır. Kişi kendisi namazın tâdili erkânına tam uymakla yetinmemeli, başkalarını da bu hususta uyarmalıdır. Zira insanların ço unlu u bu büyük nimetten, devletten mahrum durumdadır. Namazın tâdili erkân ile kılınması ve bunu insanlara tavsiye etmek İslâm dininin önemli meselelerinden biri, Efendimizin en önemli sünnetlerindendir. Kâinatın Efendisi şöyle buyurdular:
"Her kim kaybolmuş ya da kaybolmaya yüz tuttuktan sonra bir sünnetimi canlandırırsa, onun için yüz şehid sevabı vardır."(1) Mektubatı Rabbani 382. mektup

Üst Alt