Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Öncelikle Selamun Aleykum diyerek aciyorum sözümü;bizler güzel namaz kilabiliyormuyuz? Ben namazimi pek kildigimi söyleyemem cok aksatiyorum ama bu nete girdigimden beri cok sey ögrendim.Kendimi Rabbime daha yakin hisseder oldum yakinlastikcada utancim artti, korkum cogaldi ve Allah a olan borcumun nekadar cok biriktigii gördüm.Sizden Allah rizasi icin dua istiyorum ki su nefsimi yeneyim rabbime olan görevlerimi güzel sekinde yerine getirebileyim...

Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldi inde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:

- Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun?
O da ´Evet´ deyince, Âsım (k.s.):
- Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:
- Namaz vakti yaklaştı ında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılaca ım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.
Sonra Kâbe´yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi gö sümün hizasında, Allah Teâlâ´yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) oldu u halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.
Sanki aya ım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sa ımda, cehennem solumda, ölüm mele ini de arkamda hissediyorum ve kılaca ım namazın son namazım oldu unu düşünüyorum.
Sonra ihsan ile (Mevlâ´yı görür gibi) iftitah tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa e iliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.
Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.
Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.
Bunu duyan Âsam hazretleri:
- Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:
- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri a layarak şunları söyledi:
- Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!

Vede izlinizle bende sormak istiyorum kardeslerim namzinizi güzel becerebiliyor musunuz?

rabbim cümlemizi o hesap günün de terazi tartildiginda sargudan gecenlerden defteri sag eline alanlardan resulullah a lazik olan ümmetinden eylesin insallah...

Üst Alt