Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Hikaye olunurki vaktiyle bir Padişahla Veziri varmış

Vezir atlardan iyi anlarmış birgün Padişah Veziriyle beraber at pazarına At almaya gitmişler....

Vezir bakmışki At yaşlı ,fakat Padişaha at sahibinin yanında at yaşlı diyememiş

ne yapsın atı bir kenara çeklmiş ve sanki kulağına bir şey söylüyor gibi bir şeyer fısıldamış, sonrada at geviş getirği için, atın ağzına kulağını götürüp sanki söylenenleri dinliyor gibi yapmış ...

Tabi bu durumu gören Padişahı almış bir merak ve vezire sormuş ata ne söyledin demiş?

Vezir demişki ey devletli Hünkarım ata dedimki

Ey gözümün nuru tanırmısın Hz Nuhu

Peki At sana ne dedi ?diye sorunca oda bana dediki demiş vezir

Sırrımı ifşa eyleme aleme taş taşıdım Kabede Hz Ademe dedi demiş...

böylelikle atın yaşı ortaya çıkmış ve Padişah işi anlayıp atı almaktan vaz geçmiş

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Ey gözümün nuru tanırmısın Hz Nuhu

Peki At sana ne dedi ?diye sorunca oda bana dediki demiş vezir

Sırrımı ifşa eyleme aleme taş taşıdım Kabede Hz Ademe dedi demiş...

böylelikle atın yaşı ortaya çıkmış ve Padişah işi anlayıp atı almaktan vaz geçmiş

paylaşım için sağol......

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Yine bir Padişah ve vezir hikayesi

Birgün bir Padişahla veziri başka bir ülkenin Padişahı nın davetine iştirak etmişler

ve vakit yemek zamanı olunca sofraya oturmuşlar

o anda misafirliğe gelen Padişahın sakalına bir pilav tanesi düşümüş

ve veziri Padişahını bu vahim durumdan kurtarmak için devletli hünkarım "gül dalına bül bül kondu "deyip Padişahı kibarca haberdar edip uyarmış.. Padişahta durumu anlayıp belli etmeden sakalındaki pirinç tanesini almış ve yutmuş, fakat ev sahibi Padişahının gözünden de bu olay kaçmamış ...

Yemek bittikten sonra ellerini yıkamak için (sözümüz meclisten dışarı şimdi lavoba diyoruz amma malum o vakitler banyoların tuvaletlerin adı kenef di).. işte el yıkarlarken ev sahibi Padişah

ellerini yıkarken misafir vezirin incelini kendi vezirine izah ederek

eyer benimde öyle bir şey başıma gelirse sende beni kibarca bu şekilde uyar demiş..

gel zaman git zaman bu Padişahta başka bir ülkeyi ziyarete gitmiş

Onunda başına aynı olay gelmiş ,yada vezirini sınamak içinmidir bilemeyiz sakalına pirinç tanesi düşmüş fakat vezirinin aklına bir türlü öteki vezirin söylediği güzel söz gelmemiş bir an durmuş durmuş ve ey devletlim kenefteki dediğinizden oldu demiş..:))))))

buda işte bizlere güzel bir incelik ve hoşluk...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Cennet Komşusu

Vaktiyle padişahlardan biri şehri dolaşmaya çıkmıştı. Tanınmamak için kıyafetini değiştirmiş, yanına da bir kölesini almıştı. Halkın kendi yönetimi hakkında neler düşündüğünü öğrenmek istemisti.

Mevsim kıştı. Soğuk her yeri kasıp kovuruyordu.

Yolu bir mescide düştü.

İki yoksul bir köşede titreyerek oturuyordu. Gidecek başka yerleri yoktu.

Onların ne konuştuklarını merak eden padişah yanlarına sokuldu.

Fakirlerden şakacı olanı soğuktan şikayet ediyordu:

- Yarın cennete gittiğimizde bizim padişahı oraya sokmayacağım! Cennetin duvarına yaklaştığını görürsem, pabucumu çıkarıp kafasına vuracağım.

Öteki merakla sordu:

- Onu niçin cennete sokmayacakmışsın?

- Tabii sokmam. Biz burada soğuktan donarken o sarayında keyif sürsün. Bizim halimizden haberdar olmasın. Sonra da kalkıp cennette bana komşu olsun. Ben öyle komşuyu istemem arkadaş, dedi.

Gülüstüler.

Padisah kölesine:

- Bu mescidi ve adamları unutma! dedi.

Saraya dönünce mescide adamlarını yolladı. İki fakiri alıp saraya getirdiler.

Zavallılar başımıza neler gelecek diye korkuyla bekleşirken onları dayalı, döşeli bir odaya yerleştirdiler.

- Burada yeyip, içip yatacak, padişahımıza dua edeceksiniz. Cennette size komşu olmasına karşı çıkmıyacaksınız, dediler.

Padişah ne iyi kalpli imiş, değil mi? Peygamberimiz yoksula yardım edenleri şöyle övmüştür:

"Bir mü'mini dünya dertlerinden kurtaranı, Allah, ahiret dertlerinden kurtarır."

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bir mü'mini dünya dertlerinden kurtaranı, Allah, ahiret dertlerinden kurtarır."

çok güzeldi...ALLAh razı olsun ablam,,,RABBIM evinizden huzur ve mutluluğu eksik etmesin...
RABBİM bizleri bu şuurda olan,mumin kardeşlerimizin dertlerine yardımcı olup,bir nebze olsun kurtaran muminlerden eylesin ...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
Bir mü'mini dünya dertlerinden kurtaranı, Allah, ahiret dertlerinden kurtarır."

çok güzeldi...Allah razı olsun ablam,,,RABBIM evinizden huzur ve mutluluğu eksik etmesin...
RABBİM bizleri bu şuurda olan,mumin kardeşlerimizin dertlerine yardımcı olup,bir nebze olsun kurtaran muminlerden eylesin ...

duan için ALLAH cc ebeden razi olsun vede AMİNNN necemddin kardeşim

bilmuakbele ecmainn

busenem19

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Paylaşımın için Rabbim razı olsun ablam...emeğine ve yüreğine sağlık..

Üst Alt