Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ilhanerg

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bilgi ve deneyim paylaşıldıkça güzeldir. (Abdulmuttalip ŞAHİN.)
Ne kadar bilirsen bil,söylediklerin karşındakinin anlayabildi i kadardır.(Mevlana)
Neden birbirimizi öldürüyoruz ki biraz beklesek zaten kendili imizden ölece iz.(Çin Atasözü)
Kusursuz dost bulmak dikensiz gül bulmak gibi imkansız oldu una göre hep dikene ellerini batıranlar hem yaralanırlar,hem de gülün kokusundan mahrum olurlar.
Yeni fikirlerle karşılaşınca zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir, ustalar ise yönetir ve uygular.
Neden mi fikir de iştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim kölesi de il.
Hayat yokuşunu tırmanırken rastladı ınız insanlara iyi davranın.Çünkü iniş te onlarla karşılaşaca ız.
Raylara bakmakla trenin hangi yöne gitti ini anlayamazsın.
Tüm umutlarım suya düştü ama bo ulmadılar. Çünkü onlara yüzmeyi ö retmiştim.
Ne aradı ını bilmeyen buldu unu anlayamaz.(Konfüçyüz)

Manasız sözden horoz sesi daha güzeldir.Hiç olmazsa o ne zaman ötece ini bilir.
Menfaat sandalyeye benzer;başında taşırsan seni küçültür,aya ının altına alırsan seni yüceltir.
Yüksek tepelerde hem yılana hem de kuşa rastlayabilirsiniz,ama biri sürünerek,biri uçarak çıkmıştır.
Aile kralların bile giremedi i bir kaledir.

Ananın Ekme ine"Kuru" Ayranına "Duru" Denmez.(Türk Atasözü)
Ya oldu un gibi görün, Ya göründü ün gibi ol ! (MEVLANA)

"Kibir bele ba lanan taş gibidir, onunla ne yüzülür, ne de uçulur." Hacı Bayram-i Veli )

Duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam bilirim. (KONFİCYUS)

E itimin Meyveleri Tatlı, Kökleri Acıdır. (Aristo)

Hiç solmayacak bir a aç tanıdım:Kitap (Herrick)

Gittikçe Büyüyüp Gelişen E itimle Suçlar, Güneşin Önünde Buzlar Gibi Eriyip Gidecektir. (A.Sakharow)

Vazife Büyük İş Yapmak De il, Ne Kadar Küçük Olursa Olsun Gerekeni Yapmaktır. (A.Carrel.)

Zeka Tarla Gibidir, Ekip Bakmak İster.(Çiçero)

Ben bilmedi imi bildi im için di er insanlardan akıllıyım.(Sokrates)

İnsan, alışkanlıklarının çocu udur.(İbni Haldun)

Terbiyenin sırrı çocu a saygı ile başlar.(Emerson)

E itimde feda edilecek fert yoktur.

Uçurtmayı yükselten şey rüzgar de il, rüzgara karşı uyguladı ı kuvvettir.
İyi arkadaşı olan kişinin, aynaya ihtiyacı yoktur."Mevlana "
Akıllı kişi, korktu u şey başına gelmeden önce tedbirini alan kimsedir.
Düşünmeden ö renmek faydasız, ö renmeden düşünmek ise tehlikelidir. (Konfiçyüs)
Rüyaları gerçekleştirmenin en kestirme yolu, uyumamaktır.
Bildi im tek bir şey varsa o da hiçbir şey bilmedi imi bilmemdir. SOKRATES
Yanlış Yapmayan İnsan Genellikle Hiç bir şey Yapmıyordur. (J.Pheips)
E er vizyonunuz yoksa gerçek kuzeyiniz yok demektir.

ilhanerg

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bin bilsen de bir bilene danış

Büyük zekalar birlikte düşünürler.
Başarılı insanlar,başarılmayacak sanılan şeylerin başarılaca ına inananlardır.
Menfaat sandalyeye benzer;başında taşırsan seni küçültür,aya ının altına alırsan seni yüceltir.
ALLAHIM!! Kendim için bir şey istemiyorum,Sadece anneme elma yanaklı,bal dudaklı, bir gelin nasip eyle...

Başkalarının bilgisi ile bilgin olsak bile,ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz.(Montaigne)

Dinimizden yırtarak dünyamızı yamalıyoruz.Böylece ne dinimiz kalıyor ne yamaladı ımız şey(Mehmet Akif Ersoy)
Modern ilmin on dört asır geriden takip etti i Kur'an-a yemin ederim ki O Allah kelamıdır. (Kaptan Cousteau)
"Şüphesiz ki Allah, size adaleti, iyilik yapmayı ve yakınlara ba kmayı emreder; hayasızlıktan, fenalıktan ve azgınlıktan nehyeder. Ö üt almanız için size böyle ö üt verir."Nahl süresi 90.Ayet
RABBİM ! SENDEN BAŞKA HİÇBİR ŞEYİ OLMAYAN BEN SENDEN BAŞKA HERŞEYİ OLANLARA ACIRIM. (KONFÜÇYÜS)
İnanıyorum,E er rüzgarlar artık yaşlanmışsa
Ve denizler kurumaya yüz tutmuşsa Yine de sevgiyle dolu olacaksın
Sorma, bana, neden?Çünkü Allah'a inanıyorum.
Cat Stevens-(Yusuf İslam)
Allah'ın izni olmaksızın hiçbir musibet isabet etmez.Kim Allah'a inanırsa,
Allah onun kalbini do ruya götürür.Allah her şeyi bilendir.
(Tegabun Suresi, Ayet: 11)
İnsanın iki vadi dolusu altını olsa, üçüncünü ister.İnsanın gözünü ancak bir avuç toprak doyurur.(Hadisi Şerif)
Kendisini (do rudan) ilgilendirmeyen şeyi terketmesi, kişinin iyi müslüman oluşundandır."(Hadisi Şerif)

Bol bol gülümse,hem maliyeti sıfırdır,hem de bedeline pah biçilmez.
İnsanları banka hesaplarının büyüklü üyle de il,kalplerinin büyüklü üyle ölç
İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsen Ya nice okumaktır.(Yunus Emre)
Ha Tekeri Kırık Bir Araba, Ha Yalan Üzerine Kurulmuş Birliktelik İkisi İle De Bir Yere Varamazsınız.
Ekme ini, Aşını, Sevincini, Gözyaşını Paylaşan Biri Varsa Çevrende, Ona Dost Diyebilirsin.
Yükselirken Ezenler, Düşerken Tutunacak Bir El Dahi Bulamazlar.
Ne Kadar Do ru Ve Haklı Olursan Ol Söyledi iniz Sözler De il, Sizin İçin Düşünülenler Önemlidir.
İki türlü insan daima açtır. Biri ilmi arayan, di eri de parayı... (Yusuf İslam)
Taşı delen suyun kuvveti de il, damlaların süreklili idir. (Latin atasözü)
Sözün en güzeli, söyleyenin do ru olarak söyledi i, dinleyenin de yararlandı ı sözdür. ( Aristo)
Hiç ellerin taşı bana de mez, ille dostun gülü yaralar beni. Pir Sultan Abdal
Düşmanlarınızı sevin çünkü kusurlarınızı yalnız onlar açıkça söyleyebilir. (Benjamin Franklin)
söz ok gibidir.senden aktı mı,artık sen ona de il,o sana hakim olur.
İyi arkadaşı olan kişinin, aynaya ihtiyacı yoktur."Mevlana "
Kusursuz dost bulmak dikensiz gül bulmak gibi imkansız oldu una göre hep dikene ellerini batıranlar hem yaralanırlar,hem de gülün kokusundan mahrum olurlar.
Aç koyma hırsız olur,çok söyleme yüzsüz olur,çok de me arsız olur.(Türk Atasözü)
Deme şu niçin şöyle,bak sonuna sabreyle yerincedir ol öyle,Mevla görelim neyler ;Neylerse güzel eyler.

ilhanerg

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Haksızlı ın önünde e ilmeyiniz,zira hakkınızla beraber şerefinizde kaybedersiniz.(Hz.Ali)
Gerçek dost,arkadaşının kusurunu görünce uyarır,fakat bu kusurları başkalarına açıklamaz.(İmamı Şafi)
Yerinde söz söylemesini bilen,Özür dilemek zorunda kalmaz (Fatih Sultan Mehmet)
Güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayatından lezzet alır.(bediuzzaman)
Zahmeriden sonra ekilen darıdan ,kocasından sonra kalkan karıdan hayır gelmez.(Türk Atasözü)
Akıllı bir insan kazandı ı paranın birazını,aldı ı nasihatın ise bir ço unu bir yana koyar.(Harry Carns)
Kibir yüksek adamı alçaltır.
Hayatta hiç bir başarı gösteremeyenler kendilerini başkalarının başarılarını küçültmekle teselli ederler.
İki şeyi asla unutma;Allah'ı ve ölümü.İki şeyi de asla hatırlama;Yaptı ın iyli i ve gördü ün kötülü ü.(Lokman Hekim)
Nasıl bir hayat yaşarsanız öyle ölürsünüz.Nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz.(Hz.Muhammed)
Cennete giden yol mescitlerden geçi yor,Mevla hep kullarını secdelerde seçiyor.(Muhammed İkbal)
Ölülere kötü söylemeyin zira bu sebeple hayattaki yakınlarını incitmiş olursunuz.(Hz.Muhammed)
De ki hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?.(Zümer Süresi)
Zorlaştırmayınız kolaylaştırınız,Nefret ettirmeyiniz sevdiriniz. (Hz.Muhammed.)
Do umum anama hamallıktı,yaşamam bana.Ölümüm bile hamallık,cenaze alayına
Cahillerle girdi im her tartışmayı kaybetmişimdir.(Ebu Hanife)
Büyük beyinler fikirleri,orta beyinler olayları,küçük beyinler ise kişileri konuşur.(Hyman Rickover)
Gecenin ne kadar uzun oldu unu ancak hastalar bilir.
Kıyamet gününde alimlerin mürekebi şehitlerin kanı ile tartılır.(Hz.Muhammed)
Ey Rabbimiz,bize dünyada güzellik ver ahirette de güzellik ver ve bizi ateş azabından koru |Bakara/201|
Ey Rabbimiz sana inandık.Günahlarımızı ba ışla.Bizi azabından koru.|Âl-i İmran/53|

Ey Rabbimiz senin indirdi ine iman ettik.Resule uyduk.Bizi gerçe in tanıklarıyla yaz.|Âl-i İmran/53|
Ey Rabbimiz üzerimize sabır ya dır.Canımızı müslüman olarak al.|Âraf/126|
Rabbim gögsümü açık et.İşimi bana kolaylaştır.|Taha/25|
Rabbim affet.Merhamet et.Sen merhametlilerin en hayırlısısın.|MüminÜn/118|
Rabbim şeytanın dürttüklerinden sana sı ınırım.|MüminÜn/97
Allah'ın izni olmaksızın hiç bir musibet isabet etmez.Kim Allah'a inanırsa,Allah onun kalbini do ruya götürür.|Tegabun Süresi Ayet 11|
Kim Allah'ın rızasını talep ederek bir mescid inşa ederse,Allah ona cennette bir ev inşa eder. |Hz.MuhammedI
Ameli bozulan her kavim mescidleri süslemeye yönelmiştir.|Hz.Muhammed|
Mescidlerin kapılarının yakınlarında abdest yerleri yapın.|Hz.Muhammed|
Karanlık gecelerde mescidlere müdavim olanların,kıyamet gününde tam bir nura kavuşacaklarını müjdele.|Hz.Muhammed|
Nerede olursanız yüzünüzü Mescidi Haram yönüne döndürün.|Bakara/144I
Allah'ın mescidlerini ancak Allah'a ahiret gününe inanan,namazı kılan,zekatı veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayan kişiler onarır. |Tevbe /18
Sizin gönül dostunuz Allah'tır.O'nun Resulüdür bir de rukü eder bir halde namazı kılıp zekatı vererek iman edenlerdir.|Maide /55|
Allah'ın ışık vermedi i kişiye hiç bir ışık bulunamaz.|Nur/40I
Namaz müminler üzerine vakti belirlenmiş bir farz olmuştur.|Nisa/103|
Namaz kılınınca hemen yeryüzüne da ılın ve Allah'ın nasibini arayın.|Cuma/10|
Sabra ve namaza sarılarak yardım dileyin.|Bakara/45|
Namazı da kıl Çünkü namaz çirkinliklerden ve kötülüklerden alıkoyar.|Ankebut/45|
Allah'tan af dileyin.Hiç kuşkusuz Allah çok affedici,çok esirgeyicidir.|Muzemmil/20|

Üst Alt