Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
selamun aleyküm
kardeşlerim
bir yerde yazılı olan bişeyi alıp
başka bir yerde yazandan habersiz yayınlamak
caizmidir
yoksa günahmıdır.
cevaplarınızı bekliyorum kardeşlerim
Bana göre inş yanılmıyorumdur haram olabileceğini düşünmüyorum yazıyı yazana ulaşma ihtimali yok tur genelde zaten alınan yazıyı alıntı olarak belirtilirse hakka girilmiş olunmaz sanırım bir bakıma paylaşmak adına eklenen konular ve faydalı olduğu sürecede dağıtılmasından yanayım konuların acizane fikrim
eğer yazanın ismi yazıyorsa elbette ismiyle paylaşmak hakka riayettir ama yazanın ismi yoksa
bunada en azından alıntıdır diyebiliriz ozaman sorun olmaz kanatindeyim..
nurum teyzeme katılıyorum
+
şöyle birşey sözkonusu , kendimden örnek vereyim en basitinden;
ben bir yazı yazarım sonra uye oldugum forumlara eklerım..yazmamın amacı hem kendıme hemde okuyacaklara pay cıkarmaktır..ve okuyan bır kısı bıle olumlu bır etkılenmede bulunursa mutluluk duyarım..
ama altında adım ya da nıckım yazıyorsa baska yerlere eklenırkende o sekılde eklenmesını tercıh ederım
yok o da yoksa alıntı dıye not dusulebılır
hadı onu da dusmedık..
yorumlar geldıgınde yazı kendısıne aıtmıs gıbı yorum yapılmamalı..
boyle durumlarla cok karsılastım..
kendıme aıt Mutluluık gorebıldıgın her yerde paylasımım vardı..
cok begenı gormus olsa gerek google da arattıgım da heryerde karsıma cıktı
ama bırcok ekleyıcı , forum uyesı kendısıne aıtmıs gıbı gelen yorumlara cevap yazmıs..
ve bu benı etkılemıstı..kendı kendıme demıstım kı cıdden baskasının yazısını alırken altına alıntı dıye not kesın dusmelıyım..kendım bıle rahatsz oluyorsam yazı sahıplerı de muhakkak olur dıye..ders cılkartmıstım ben
paylasmak guzeldır..
ama emege ve yazan yurege saygısızlık etmeden dıyorum ben
Kaynak belirtilirse sorun olmaz bana göre de.Ben şimdi başka yerden alıntı yapacağım.Yeniden doğuş'ta paylaşacağım.Burdan da beğendiğim bir yazıyı alıntılayabilirim.Başka bir yerde paylaşım yapabilirim.