Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Bir gun adamin biri Hz. mUsa (a.s.)'ya geldi:

- "Ya Musa ne our dau et de ben hayvanlarin dilinden anlayayim ve bundan kendime hisseler cikartarak daha iyi bir insan olayim." dedi.

Hz.Musa (a.s.):
-"Yuru isine git, kaldiramayacagin bir yukun altina girmeye calisma, bu halin senin icin daha hayrlidir."dedi.

Fakat adam dinlemedi israr etti:

-"Ya Musa ne olur hic degilse kapimda yatan kopekle horozun dilini anlayayim." dedi.

Musa (a.s.) her ne kadar bundan vazgecmesi icin calistiysada adam israr etti. BUnun uzerine Muasa (a.s.) ona dua etti. Adam sevinerek evine dondu. Ertesi sabah hizmetcisi sofrayi kurarken bir parca ekmek firlayip dustu. HOroz kosarak bunu kapti. Kopeke buna kizdi:

-"Be horoz bu yaptigin dogru mu? Sen bugday da yiyebilirsin arpa da. Misir da yiyebilirsin, kucuk tanleri de. Bense ekmekten baska bir sey yieyemem, neden bneim rizkimi kapiyorsun?" dedi.

Horoz cevap verdi:

-"Haklisin fakat hic tasalanma yarin bizim efendinin esgi olecek, sen de boylece karinini iyice doyuracaksin." dedi.

Bunu duyan adam hemen esgi pazara goturerek satti.

Ertesi sabah da bakalim kopekle horoz ne konusacaklar diye onlarin yanina geldi.

Kopek horoza sitem ediyor:

-"Yahu horoz hani esek olecekti, biz de karnimizi doyuracaktik."diyordun.

Horoz:

-"Esek olmeye oldu lakin baska yerde. CUnki sahibim onu satt. Fakat hic merak etme yarin at olecek, ozaman da daha buyuk bir ziyafete konacaksin."dedi.

Bunu duyan adam hemen ahira kostu, ati aldigi gibi pazara goturup satti Sevinerek evine dondu.

-" Bu hayvanlarin dilini ogrenmen cok iyi oldu. BOylece zarardan kurtuldum."diye dusunuyordu.

Ertesi sabah yine acaba ne konusacaklar diye kopekle horozun yanina gitti. Kopek yine horoza sitem ediyor, duruyordu:

-"Yahu horoz bu sefer ded dedigin olmadi, yoksa sen demi yalana basladin." dedi.

Horoz:

-"Hayir ben yalan soyelmedim at olecekti lakin sahibimiz onuda satti. Fakat merak etme, yarin sahibimizn cok dgerli kolesi olecek ozaman onun hayrina yemekler, helvalar verilecek hepimiz doyacagiz. " dedi.

Bunu duyan adam o gun hic beklemeden, kolesini doturup satti:

-"Bu horozla kopegin dilini ogrenmem iyi oldu. Boylece bircok zarardan kurtuldum."diye dusunerek sevindi ve ertesi gun yine kopekle horuzun yanina kostu. Ikisi yine konusuyorlardi.

Kopek bu sefer cok kizgindi:

-"Yalanci horoz, hani kole olecek bu sayede karnimiz duyacakti, gunlerden beri yalanlarinla avutuyorsun, bu sana yakisiyir mi?

Horoz:

-"Ben yalanci degilim ve yalan soylemem, diye basladi Kole oldu fakat burada degil, baska yerde. CUnki sahibimiz onu satti. Fakat hic iyi etmedi. CUnki bu sefer sira kendine geldi. Zira ilkin kaza, bela esege gelecek, boylece sahimizin beladan-kazadan kurtulmus olackti. Esei satinca, onun yerine ata geldi, ati da satinca, koleye geldi. Koleyi de satinca bela ona gelecek. Sira onda, yarin sahibimiz olecek, o sayede hepimiz doyacagiz."dedi.

Bunu duyan adam ah vah etti, basina vurdu fakat is isten gecmisti.

BOylece tahamkarligin cezasini hayatiyla odedi.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
çok güzeldi..evet tahmakralığın cezası işte...RABBIM razı olsun ablam

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Evet daha öncede dinlemiştim.

Rabbim haddini bilen kullarından eylesin bizleri.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun çok güzel bir paylaşımdı ellerine sağlık...

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Allah cc razı olsun teyzem paylaştığın için
emeğine sağlık

suara

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
EMEĞİNİZE SAĞLIK. ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLI OLAN NEYSE ONU VERSİN.

Üst Alt