Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

dost21

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
hadis" Bismihi Teala"

Halid bin velid(r.a)Bir hadisi şerifi şöyle rivayet etmiştir.
Birgün ben Resulu ekrem(a.s.v)'min yanında idim...

1.)Bir arabi geldi Ya Resulallah ben senden bir şey istiyorum,hem dünyada hem ahirette bana kafi gelsin.Efendimiz(a.s.v)Allah'tan kork Alklah korkusuyla günahtan kaç ibadette titiz davran insanların en büyük alimi olursun.

2.)Arabi sorar Ya Resulallah ben insanların en zengini olmak istiyorum.
Efendimiz(a.s.v)kanaat sahibi olelinde olanla yetin sen insanların en zengini olursun.

3.)Arabi sorar Ya Resulallah ben insanların en adaletlisi olmak istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) nefsin için istediğin şeyi insanlar içinde iste o zaman insan ların en adaletlisi olursun.

4.)Arabi sorar Ya Resulallah ben insanların en iyisi olmak istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) insanlara menfaatli,yarlı,faydalı,çıkarını koru insanların en iyisi olursun.

5.)Arabi sorar Ya Resulallah ben Allah'a en yakın olmak istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) Allah'ı çok zikir et,onu an sen Allah'a en yakını olursun.

6.)Arabi sorar Ya Resulallah imanımın kamil(olgun,yetişkin,ağırbaşlı)olmasını istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) ahlakını güzel (hoş,iyi,doğru,kusursuz)yap sen insanların en imanlısı olursun.

7.)Arabi sorar Ya Resulallah ben iyilerin en iyisi olmak istiyorum.
Efendimiz(a.s.v)Allah'a ibadet et sanki sen Allah'ı görüyorsun.Sen Allah'ı görmüyorsan o seni görüyor.Tevazu,gönül alçaklığı,korkuve sevgiyle Allah'a karşı boyun eğersen iyilerin en iyisi olursun.

8.)Arabi sorar Ya Resulallah ben Allah'a itaat edenlerden olmak istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) Allah'ın senin üstüne farz ettiklerini eda et sen insanların en iyi itaat edeni olursun.

9.)Arabi sorar Ya Resulallah ben günahlardan en temizi olayım.
Efendimiz(a.s.v) cünüp'lü kalma o zaman en temizi olursun

10.)Arabi sorar Ya Resulallah ben kıyamet gününde Nur içinde temiz,tertemiz haşra gitmek istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) ne nefsine nede kimseye zulum et.O zaman nur içinde haşır olursun.

11.)Arabi sorar Ya Resulallah ben kıyamet gününde Rabbim bana Rahmetsin,bana acısı,beni korusun.
Efendimiz(a.s.v) nefsine ve kullara Rahmet et onlara acı,onları koru Allah'ta kıyamet gününde sana Rahmet etsin.

12.)Arabi sorar Ya Resulallah ben günahlarımın az olmasını istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) çok istiğfar et.Tövbe et,Allah'tan günahlarının bağışlanmasını iste o zaman günahların az olur.

13.)Arabi sorar Ya Resulallah ben insanların en cömerti olmak istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) hiçbir şeyi insanlara şikayet etme o zaman insanların en Ekremi(cömerti)olursun.

14.)Arabi sorar Ya Resulallah ben insanların en kuvvetlisi olmak istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) Allah'a tevekkül(kadere rıza göster,sabır,)edersen o zaman seninsanların en kuvvetlisi olursun.

15.)Arabi sorar Ya Resulallah Allah ve Resulunu canımdan çok sevmek istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) Allah ve Resulullahı sevenleri sev o zaman Allah ve Resulunu seveceksin.

16.)Arabi sorar Ya Resulallahben rızkımın bol olmasını istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) daima abdest üzerinde(abdestli ol)Allah rızkını bol verir.

17.)Arabi sorar Ya Resulallah ben Allah'ın azabından kurtulmak istiyorum.
Efendimiz(a.s.v) o zaman hiç kimseye kızma.

18.)Arabi sorar ya Resulullah.Allah'ın Dualarımı kabul etsin.
Efendimiz (s.a.v) Allah'ın yasak ettiği şeylerden uzak dur o zaman Dualarını kabul eder.

19.)Arabi sorar ya Resulullah.Kıyame Allah kıyamet gününde allah beni uatandırmasın.
Efendimiz (s.a.v) zinanın çeşitlerinden kendini muafaza et cenabi Allah'ta seni kıyamet gününde seni utandırmaz.

20.)Arabi sorar ya Resulullah.Ben Allah'tan kusurlarımın kapatmasını istiyom.
Efendim (s.a.v) kardeşlerinin kusurlarını kapatırsan Allah'ta senin kusurunu kapatır.

21.)Arabi sorar ya Resulullah.Alah'ın beni günahlardan uzaklaştırmasını istiyorum.
Efendimiz (s.a.v)Göz yaşların, Tevazın (Alçak gönüllülük, gösterişsiz) ve Hastalık seni günahlardan uzaklaştırır.

22.)Arabi sorar ya Resulullah (a.s.v) dünya ve ahirette Allah gazabinden beni ne kurtaracak dedi efendimiz (a.s.v) gizili sadaka vemek ve sılai Rahm vemek.

32.)Arabi sorar ya Resulullah.Hangi günah Allah'ın yanında büyüktür.
Efendimiz (s.a.v) Kötü ahlak (huy) ve kötü hırs.

24.)Arabi sorar ya Resulullah.Cehennem ateşini ne söndürür. Efendimiz (s.a.v) Dünyadayken bela müsibetlere karşı sabır etmek.Cehennem ateşini söndürür.

NOT=İmami musteğfiri şöyle buyurdu bu hadis gibi her şeyi içinde barındıran Bir hadis görmedim.Bu hadisi Şerifi Rivayet eden (imami Ahmet'tir) (r.a)

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Güzel bilgiler rabbim razı olsun.Rabbim amil olmayı nasib etsin.

Üst Alt