Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır:

"Ey ademoğlu!

Öleceğini kesinlikle bilen bir kimsenin ,nasıl sevindiğine şaşarım!

Yine hesaba çekileceğine kesin olarak inanan bir kimsenin nasıl mal topladığına,kabre gireceğini kesin olarak bilen bir kimsenin nasıl güldüğüne şaşarım!

Ahirete inancı olanın dünyada nasıl huzur bulduğuna,dünyanın geçiciliğini bilen birinin ona nasıl güvenip bel bağladığına şaşarım!

Yine dili eli alim kalbi ile cahil olana,su ile bedeniniyıkayıp temizleyen fakat kalbi temiz olmayana,insanların kusurları ile meşgul olduğu halde kendi kusurlarına hiç bakmayana şaşarım!

Yüce Allah'ın kendisini gördüğü bildiği halde O'na isyan edene şaşarım!

Tek başına öleceğini,kabre gireceğini,hesap vereceğini bilen birinin,beni bırakıpta nasıl insanlarla yakın dostluk kurduğuna şaşarım!

Hiç şüphesiz benden başka ilah yoktur ve Muhammed benim kulum ve resulümdür."
!

Semerkand yayınları İmam gazali/Kudsi hadisler risalesinden alınmıştır.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah cc Razı olsun..

Rabbim amil olmayı nasip eylesin İnşeallah..

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yüce Allah (c.c.)şöyle buyurmaktadır:

"Ben , benden başka ilah olmadığına , hiçbir ilahın bulunmadığına ve Muhammed'in benim kulum ve elçim olduğuna kendi nefsimi şahit tutarım.

Her kim benim kaderime razı olmaz,verdiğim belaya sabretmez,nimetlerime şükretmez,verdiğim rızka kanaat etmez ise benden başka bir rabbe kulluk etsin.

Her kim dünya için hüzünlenir ve kederlenirse bana kızmış gibidir.Kim bir musibetten şikayette bulunursa benden şikayette bulunmuş olur.

Her kim bir zengin yanına çıkar ve ona sırf zenginliği sebebiyle tevazuda bulunursa dininin üçte biri gider.

Biri öldü diye dövünerek yüzünü yırtan kimse,mızrağını alarak benimle savaşmış gibidir."

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Kudsi Hadisler in devamını bekliyoruz İnşaAllah abim..

Rabbim ilimle amil olmayı cümlemize nasip etsin İnşaAllah..

amiiin...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Tek başına öleceğini,kabre gireceğini,hesap vereceğini bilen birinin,beni bırakıpta nasıl insanlarla yakın dostluk kurduğuna şaşarım!

Medet Ya Sahib-el alemin,Medet Ya Resul...........

sağolasın hayrullah abi,düşünelim,düşündürelim...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı Hasbi
Kudsi Hadisler in devamını bekliyoruz İnşaAllah abim..

Rabbim ilimle amil olmayı cümlemize nasip etsin İnşaAllah..

amiiin...

Amin.İnşallah imkan ölçüsünde devam edeceğiz.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yüce Allah (c.c.) şöyle buyuruyor;

Bir kabrin üstündeki bir ağacı kesen kimse eliyle kabe'min kapısını yıkmış gibidir.

Kazancın hangi yoldan elde ettiğine aldırış etmeden yiğen biri;Allah'ın onu hangi kapıdan cehenneme atacağına aldırış etmiyor demektir.

Her yeni gününde dini için kazançta olmayan herkes kayıptadır.Kayıpta olan kişi için de ölüm daha hayırlıdır.

Her kim ki bildiği ile amel ederse Allah ona bilmediği ilimleri öğretir.

Emelini uzun tutanın ameli halis olmaz

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Zeyd b. Halid Cühenî'nin (r.a.) anlattığına göre:
Allah Resulü (a.s.) Hudeybiye'de geceleyin yağmış olan yağmurdan sonra kendilerine sabah namazı kıldırdı. Namazı bitirince yüzünü cemaate döndürdü ve: "Bilir misiniz, Rabbiniz ne buyurdu?" diye sordu. Allah ve Resulü en iyi bilendir, dediler. Allah Resulü: "Allah, kullarımdan kimi bana iman etmiş, kimi de kâfir olarak sabahladı. Her kim Allah'ın ihsanı ve rahmetiyle üzerimize yağmur yağdı dediyse işte o, bana iman etmiş, yıldıza iman etmemiştir. Her kim de şu şu sebeplerle üzerimize yağmur yağdı dediyse işte o, bana değil, yıldıza iman etmiştir, buyurmuştur" buyurdu.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 104

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:

"Ey Ademoğlu!

Kanaat et,ihtayac duymaktan kurtul!Hasedi bırak,rahat et!Haramdan sakın.dinde ihlas sahibi ol!

Gıybeti terkedene muhabbetimi tattırırım.

İnsanlardan uzak duran,zarardan korunur.

Kimin kelamı az olursa aklı kemale erer.Aza razı olan,yüce Allah'a güvenmiş olur.

Ey ademoğlu!Sen bildiğin ile amel etmiyorsun,bilmediğin şeylerin ilmini nasıl istersin?

Ey ademoğlu!Sanki yarın ölmeyecekmiş gibi dünya için çalışıp didiniyor ve ebediyen kalacakmış gibi mal topluyorsun.

Ey dünya!Sana hırsla tutunup sarılanı kendinden mahrum bırak,senden uzak durup gönlünü çekenin peşinden git ve ona hizmet et,sana bakanların gözüne şirin görün."

Üst Alt