Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FaniDünya

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Allah cc hepinizden Razi olsun. Insanin bu yazilanlari okuyub kendini hesaba cekmemesi mümkün degil. Kalbimizin isiginin artmasina vesile oluyorsunuz. Yaradan rabbim bizleri ilmi ile amel edenler gurubuna dahil etsin, kusurlarimizi hatalarimizi bagislasin.

Es Selämu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakätüh

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır:

"Ey ademoğlu!

Her kim dünyalık bir şey için üzüntü duyup kederlenirse,bu sadece Allah'tan uzaklaşmasını;dünyada ise sadece sıkıntısını ve ahirette de pişmanlığını artırmaktan başka bir işe yaramaz.

Yüce Allah dünya için kederlenenin kalbini arkası kesilmeyen tasalarla ve hiç boş vakit bulamayacak meşgaleler le doldurur.Allah o kalbe öyle fakirlik hissi verir ki,hiç bir zaman zenginliğe ulaşamaz,ona vereceği emeller ise onu sürekli meşgul eder.

Ey ademoğlu!Ömrün her geçen gün biraz daha kısalır ama bunu idrak etmessin.Sana hergün rızkını gönderirim ama şükretmezsin,Aza kanaat etmez,çokla da doymazsın.

Ey ademoğlu!Katımda sana rızkın ulaşmadığı günyoktur;ancak meleklerin huzuruma senin tarafından işlenmiş çirkin fiilleri ulaştırmadığı gün de yoktur.

Bana dua ediyorsun,sana icabet ediyorum.Benden sana hep iyilikler inip dururken,senden bana kötülükler çıkıp duruyor.Ben senin için iyi bir dost ve uyarıcı iken,sen benim için ne kötü bir kulsun!Sana verdiğim nimeti benden gizlemeye çalışıyorsun.

Ben peş peşe yaptığın kötülükleri örten ve senden utanırken,sen benden utanmıyorsun.Beni unutuyorsun ama benden başkasını hatırında tutuyorsun.İnsanlardan korkuyor fakat benden korkmuyorsun.Onların ezasında çekiniyor ama benim gazabımdan çekinmiyorsun."

Semerkand yayınları İmam gazali/Kudsi hadisler risalesinden alınmıştır.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Yüce Allah (c.c.) şöyle buyuruyor;

Bir kabrin üstündeki bir ağacı kesen kimse eliyle kabe'min kapısını yıkmış gibidir.

Her kim ki bildiği ile amel ederse Allah ona bilmediği ilimleri öğretir.

Emelini uzun tutanın ameli halis olmaz

Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:

"Ey Ademoğlu!

Kanaat et,ihtayac duymaktan kurtul!Hasedi bırak,rahat et!Haramdan sakın.dinde ihlas sahibi ol!

Gıybeti terkedene muhabbetimi tattırırım.

İnsanlardan uzak duran,zarardan korunur.

Kimin kelamı az olursa aklı kemale erer.Aza razı olan,yüce Allah'a güvenmiş olur.

Ey ademoğlu!Sen bildiğin ile amel etmiyorsun,bilmediğin şeylerin ilmini nasıl istersin?

Ey ademoğlu!Sanki yarın ölmeyecekmiş gibi dünya için çalışıp didiniyor ve ebediyen kalacakmış gibi mal topluyorsun.

Ey dünya!Sana hırsla tutunup sarılanı kendinden mahrum bırak,senden uzak durup gönlünü çekenin peşinden git ve ona hizmet et,sana bakanların gözüne şirin görün."

Allah cc Razı olsun kardeşim.. Çok güzle kelamlar,hakikatler.. :sulugoz:

Rabbim ihlas ile amel eden kullarından eylesin biz acizleri!...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray

"Ey ademoğlu!

Tövbede kusurlu davranıp emelini uzun tutanlardan olma! Amel etmeden ahiret saadetini bekleyen , abidlerin sözlerin söyleyip münafıkların amellerini yapanlardan olma!

Bir kimse nimet verildiğinde doymaz , verilmediğinde sabretmez , başkasına hayrı emreder ama kendisi yapmaz , insanların kötülüklerinden sakındırır ancak kendisi sakınmaz.O , salihleri sever ama onlar gibi olmaz , münafıklardan nefret eder fakat onlar gibi olur.Yapmadığı şeyi söyler , emredilmedigi şeyi yapar.Başkasında vefakarlık bekler ama kendisi vefasızdır.

Ey ademoğlu!

Her yeni günde yeryüzü sana şöyle seslenir: Ey ademoğlu! Benim üzerimde yürüyorsun lakin birgün içime gömüleceksin.Üzerimde istediklerini yiyiyorsun ama bir gün içime gömüldüğünde böcemler seni yiyecek.Ey ademoğlu!Ben insanı ürperten bir evim.Ben sorgulama , yanlızlık ve karanlık yurduyum.Akreplerin ve yılanların eviyim.Öyleyse beni (salih amellerinle) mamur eyle.(kötülüklerinle) harab eyleme!"

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yüce Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır:

"Ey ademoğlu!

Sizin çokluğunuzla azlıktan , ünsiyetinizle yanlızlıktan kurtulayım diye sizi , yaratmadım.Yapmaktan aciz kaldığım bir şey için sizden yardım alayım diye de sizi yaratmadım.Bir menfaati ele geçirmek veye bir zararı defetmek için de sizi yaratmış değilim.Bilakis sizi bana sürekli kulluk , çokça şükür , gece ve gündüz beni tesbih edesiniz diye yarattım.

Ey ademoğlu!

Öncekileriniz ve sonrakileriniz , cinleriniz ve insanlarınız , küçükleriniz ve büyükleriniz , hürleriniz ve köleleriniz hepiniz bana kulluk etmekte birleşseniz , bu yaptıklarınız benim mülkümde zerre kadar bir şey artırmaz.

Her kim hayırlı işlerde gayret ederse sırf kendi iyiliği için eder.Şüphesiz ki Allah'ın hiç kimseye ihtiyacı yoktur.

Ey ademoğlu! Verdiğin zararın aynısıyla karşılaşırsın ve yaptığının aynısı sana yapılır."

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray

"Ey ademoğlu!

Ey altın ve gümüşün kulu kölesi olan insanı! Ben o ikisini sizin için kendileri ile rızkımı yiyesiniz , yarattığım giysileri giyesiniz , beni tesbih ve tasdik edesiniz diye yarattım.Siz ise buna karşılık kitabıma sırtınız dönüp onunla ameli terkediyor , altın ve gümüşe sarılıp onları baş tacı ediniyorsunuz.

Evleriniz yükseltiyor ama benim evlerimi (mescidlerimi) alçaltıyorsunuz.Bu haliniz le siz ne hayırlı ne de hürsünüz;ancak dünyanın kulu ve kölesisiniz.

Bu durumda haliniz , dışı kireçle sıvanmış kabirlere benzemektedir.Dışı göze hoş gözükür , lakin içi çirkindir.

Yine sizler insanlar için halinizi güzelleştiriyor , tatlı sözlerle ve hoşa giden davranışlarınızla onlara sevimli görünmeye çalışıyor, fakat katı kalpleriniz ve çirkin hallerinizle aslında onlardan uzak bulunuyorsunuz.

Ey ademoğlu! Amelini ihlaslı yap ve benden ne istersen iste! Ben sana istek sahiblerinin istediklerinden daha fazlasını veririm."

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
allah razı olsun ellerine sağlık

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ellerinize sağlık RABBİM amil olmayı nasip etsin inşallahurrahman

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
"Ey ademoğlu!

Sizin çokluğunuzla azlıktan , ünsiyetinizle yanlızlıktan kurtulayım diye sizi , yaratmadım.Yapmaktan aciz kaldığım bir şey için sizden yardım alayım diye de sizi yaratmadım.Bir menfaati ele geçirmek veye bir zararı defetmek için de sizi yaratmış değilim.Bilakis sizi bana sürekli kulluk , çokça şükür , gece ve gündüz beni tesbih edesiniz diye yarattım.

Ey ademoğlu!

Öncekileriniz ve sonrakileriniz , cinleriniz ve insanlarınız , küçükleriniz ve büyükleriniz , hürleriniz ve köleleriniz hepiniz bana kulluk etmekte birleşseniz , bu yaptıklarınız benim mülkümde zerre kadar bir şey artırmaz.

Bu Hadis-i Kudside çok güzel kulluk tarif edilmiş...
Hakikaten Rabbim bizi ne bize muhtaç olduğu için, ne de azlıktan çoğalalım diye yaratmadı..

Sadece kulluk için yarattı.. Bunun ile beraber yaptığımız kulluğun sadece ve sadece bize menfeati var..
Çok duygulandırdı beni bu Hadis-i Kudsi. :sulugoz:
Az tefekkür insana yetiyor..

Allah cc Razı olsun Hayrullah Kardeşim..
Rabbim kendisine Layık kullardan eylesin!.. Aminn..

Üst Alt