Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
HADÎS-i ŞERÎFLERİN YAZILMASI

Abdullah Amr (r.a.) anlatıyor: Ben Resûlüllâhdan (s.a.v.) işittiğim her şeyi yazıyordum. Kureyş bu işten beni men etti ve Sen her (işittiğin) şeyi yazıyorsun, halbuki Resûlüllâh (s.a.v.) bir insandır, memnun ve öfkeli hâlde de konuşur.

Bunun üzerine yazmaktan vazgeçtim. Sonra durumu Resûlüllâha (s.a.v.) arzettim. Parmağı ile ağzını işâret ederek: Yaz, nefsimi elinde tutan Zâtâ yemin ederim ki, ondan haktan başka bir şey çıkmaz! buyurdu.

Ebu Hüreyre (r.a.) anlatıyor: Ensardan bir zât Resûlüllâha (s.a.v.) (hâfızasını) şikâyet ederek dedi ki: Ey Allâh'ın Resûlü! Ben senden hadîs işitiyorum, çok hoşuma gidiyor, ancak hâfızamda tutamıyorum. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ona şu cevâbı verdi: Sağ elini yardıma çağır! ve eliyle yazma işareti yaptı. (K-3)

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razı olsun ablam bu güzel bilgi için...

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun ellerine ve yüreğine sağlık......

iklimya

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ALLAH razı olsun ablacım hepimizin bilmesi gereken bi konu

abaci_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bende sag elimle yazmaya dikkat edicem ve gördügüm sohbetleri not alcam inşş...

Funke

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah razı olsun kardeşim!! benimde not almaya ihtiyacım var... :(

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun ablam..
Her işareti bile bize mesaj dır Efendimizin O'nun döneminde hadisleri yazmak için di.. şimdi ki dönemdede okuduğunuzu onutmamak için NOT almak gerek....Rabbim O'nun şefaatinden mahrum bırakmasın bizleri..İnşaALLAH..

Üst Alt