Yeniden Doğuş

• Konbuyu başlatan ŞEVVAL
  • Başlangıç tarihi
  • 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Ş

ŞEVVAL

Guest
1.Üç şey münâfı ın alâmetidir: Yalan söyler, sözünde durmaz, emânete hıyânet eder.

2.Beni yerim gö üm almaz ancak mümin kulumun kalbi alır, ben hiç bir mekana sı mam ancak mümin kulumun kalbine sı arım. Kudsi Hadis

3.Kul nâfilelerle bana durmadan yaklaşır, nihayet onu severim. Bir kere de onu sevdim mi, artık o kulumun işitece i kula ı olurum, görece i gözü olurum. Kudsi Hadis

4. Allahü teâlâ refîktir. Yumuşaklı ı sever. Sertlik edenlere vermedi i şeyleri ve başka hiçbir şeye vermedi ini, yumuşak davranana ihsân eder.

5. "Kıyamet günü kulun muhasebesi yapılacak ilk ameli namazdır. Namazı tamam ise kurtulur, kazanır. Noksansa mahrum olur, hüsrana u rar."(Tirmizi)

6.Nefse sükûnet ve kalbe ferahlık veren iş, iyi iştir. Nefsi azdıran, kalbe heyecan veren iş günâhtır

7. Musîbetlerin en büyü ü, vakti faydasız şeylerle geçirmektir. Allahü teâlânın, bir kulunu sevmemesi, onun faydasız şeylerle u raşmasından anlaşılır.

Ş

ŞEVVAL

Guest
1. Din, güzel ahlâktır. Ahlakı güzel insan her yaşta güzeldir.

2.Hz. Osman r.a.'dan rivayete göre Resûlullah s.a.v.: Sizin en hayırlılarınız, Kur'ân-Kerîm'i ö renen ve ö retenlerinizdir, buyurdu.

3.İbn-i Abbas (Radıyallâhu Anhümâ) dan: "Sarık sarın ki, hilminiz (yumuşak huylulu unuz, halim-selimli iniz, vakarınız, a ır başlılı ınız ve sükûnetiniz) artsın.

4.Ameller niyetlere göredir.

5.Benim ümmetime bir zaman gelecek ki, ulemayı güzel elbise, Kur'ân-ı güzel sesle tanırlar ve Allah'a yalnız ramazan ayında ibadet eder. Böyle oldu mu ilmi, hilmi ve rahmeti olmayan bir hükümdarı Allah onlara musallat eder.

6.Bir gün Resûl-i Ekrem sallallâhü aleyhi ve sellem, esirler arasında çocu undan ayrılan bir kadın gördü. Kadın çocu unun hasretinden rast gelen çocu u kuca ına alıyor, onu sevip emziriyordu.
Resul-i Ekrem sallallâhu aleyhi vesellem ashabına:
 Hiç bu kadın çocu unu ateşe atar mı? Diye sordu. Ashab:
 Asla, cevabını verdiler. Bunun üzerine Resul-i Ekrem sallallâhu aleyhi vesellem:
 O halde, biliniz ki, Allahın kullarına merhameti, bu kadının çocu una merhametinden daha fazladır, buyurdu. Buhari-Müslim

7.Sizden hiç biriniz lâyıkıyla iman etmiş olmaz; beni çocu undan, anasından, babasından ve bütün insanlardan fazla sevmedikçe

Üst Alt