Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah Resulü bir gün ashabına: Cennetliklerin kimler olduğunu size bildireyim mi? diye sordu. Bildir ya Resulallah! dediler. Halk arasında hor görülüp hiçe sayılan, mütevazi her mü'mindir ki, o bir hususta Allah'a yemin etse, muhakkak Allah onun yeminini boşa çıkarmaz, doğrular. Peygamberamiz ashabına tekrar sordu: Size Cehennem ehlini de bildireyim mi? Bildir ya Resulallah, dediler. Onlar iri vücutlu, katı yürekli, kaba davranışlı, gururlanarak yürüyen, kibirli kimselerdir.
Hadis (Buhari-Müslim

Allah Resülü: Tacirler (serbest meslek erbabı ve esnaflar), facirlerin (günahkarların) ta kendileridir, buyurdu. Ashap: Ey Allah'ın Resulü, Allah alış verişi helal kılmadı mı? Diye sordular. Allah'ın Resulü şu cevabı verdi: Evet, ama onlar sattıkları mallar hakkında konuşurlarken yalan konuşurlar. Yalan yere yemin ederler de günaha girerler. (Bu yüzden alış verişlerinin bereketi gider. Günahlara girerler).
Hadis (Ramuz).

Allah Resülü: Cennet bahçesine uğradığınızda kendinizi besleyiniz, buyurdu. Sahabiler: Ya Resulallah, Cennet bahçeleri nerededir? diye sordular. Peygamberimiz: Allah'ın anıldığı, zikir mescidleridir, buyurdu.(Tirmizi). İbn-i Abbas'ın rivayetinde:İlim meclisleridir, buyurdu.(Taberani). Ebu Hureyre'nin rivayetinde: Mescidlerdir, buyurdu. Sahabiler: Beslenmek nedir? diye sordular. Resulüllah: Subhanallah, Elhamdülillah ve Allahu Ekber (demek)dir buyurdu.(Tirmizi).
Hadis-i Şerif (Taberani

Zandan sakının. Çünkü zan, insanın içinden geçen en yalancı düşüncedir. İnsanların gizli ve özel hayatını araştırmayın. Ayıplarını öğrenmeye çalışmayın. Birbirinize karşı üstünlük yarışına girmeyin. Birbirinizi kıskanmayın. Birbirinize karşı kin beslemeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah'ın kulları! Kardeşler olun!
Hadis (Buhari

Ashaptan Muğire anlatıyor: Bir gün sarımsak yedim, Allah Resulünün namaz kıldığı yere geldim; baktım ki bir rek'at kılmışlar. Mescide girdiğimde (bendeki) sarımsak kokusu (etraftan) hissedildi, namazını tamamlayınca, Allah Resulu şöyle buyurdu: Kim bu bitkiden yerse, kokusu kendinden iyice gitmedikçe bize yaklaşmasın. Namazı kılıp Resulullah'ın yanına geldim. Bana elini ver! dedim. Elini alıp gömleğimin yeninden sokarak ta göğsüme kadar götürdüm. Göğsümdeki çarpıntıyı görünce, Allah Resulü şöyle buyurdu: Sen sarımsak yemekte haklısın, çünkü özrün var.
Hadis (Ebu Davud

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kardeş çok hayırlı bir paylaşımda bulunmuşsun.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Allah Resülü: Cennet bahçesine uğradığınızda kendinizi besleyiniz, buyurdu. Sahabiler: Ya Resulallah, Cennet bahçeleri nerededir? diye sordular. Peygamberimiz: Allah'ın anıldığı, zikir mescidleridir, buyurdu.(Tirmizi). İbn-i Abbas'ın rivayetinde:İlim meclisleridir, buyurdu.(Taberani).

RABBIM azze ve celle razı olsun ve bu ilim meclislerinde bulunup,cennet bahçelerinde gezinenlerden eylesin cümlemizi.

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Dahhâk bin Kays (radıyallahü anh)ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve selem) şöyle buyurur:

Yaptıklarınızı Allah için yapma hususunda teyakkuz halinde olun ve bilin ki, Allah halis olmayan ameli kabul etmez.

(Ed-Dârakutnî, es-Sünen, 1/51; el-Beyhakî, Şuabül-İman, 5/336; el-Makdisî, el-Ehâdîsül-Muhtâra, 8/90)

fatih can

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Foruma MSN Adresi Eklemek Yasaktır....

Tarafımdan Düzeltilmiştir..
BozoK

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Allah(c.c)razi olsun olsun Bir Katre kardesim
Selam ve Dua ile........

gözyaşı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Allah senden ve senin gibileren razı olsun kardeşim

fffuusky

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
I'm going to bump the tread up.  Mixed Doubles  Teacher of Physical Education: Have you ever seen mixed doubles, boys?  Nick: Yes, sir. Quite often. I saw it even last night.  Teacher: Please tell us something about it.  Nick: Oh, sorry, sir. My father always says, ''--------------------------------The WoW Power Leveling ( World of warcraft Power Leveling ) site offer buy WoW Power Leveling, cheap WoW Power Leveling, free wow power leveling, 1- 70 level wow power leveling and wow power leveling news!

Üst Alt