Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ecmain zeyno kardeşim.Aynen bende dosyalıyorum ve sizinle paylaşıyorum.İnşallah işitip amel edenlerden oluruz. :)

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı zeyno
Çok faydalı bilgiler.Bunları dosyalıyorum.Allah razı olsun.

evet bende dosyalıyorum..

hakkınızı helal edin inşaALLAH..

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
42. Rasûlullah (sav)'in şöyle buyurduğu Enes (ra)'den rivâyet olunuyor:

Allahû Teâlâ buyurdu ki:

"Ey Âdem-oğlu, sen bana yalvarıp benden ümmid-vâr oldukça senden sâdır olan (günahlar) her ne olursa olsun sana mağfiret ederim ve aldırmam. Ey Âdem-oğlu, senin günahların gökyüzünü kaplayacak dereceyi bulsa da benden mağfiret dilesen sana mağfiret ederim. Ey Âdem-oğlu, bütün yer dolusu günahlar getirirsen de sana bana hiç bir şeyi şerik tutmayarak huzûruma çıksan herhalde ben sana bütün yer dolusu mağfiret veririm.
(Bu hadis-i şerifi, Tirmizi rivâyet etmiş olup, "Hadis, Hasendir, Sahihdir" demiştir.)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Ebu Hureyre (r.a) şöyle demiştir:

«Bir defa Rasulullah (s.a.s) Mescid-i Şerife girdi. Derken biri de girip namaz kıldı. Sonra Rasulullah (s.a.s)'in huzuruna gelip selam verdi. Rasulullah (s.a.s) selamı aldıktan sonra:

«Dön de yeni baştan kıl! Çünkü sen namaz kılmış olmadın» buyurdu.O kimse dönüp evvelce kıldığı gibi namazı tekrar kıldı. Sonra gelip Rasulullah (s.a.s)'e selam verdi. Yine:

«Dön de yeni baştan kıl! Çünkü sen namaz kılmış olmadın» buyurdu. Bu olay üç kere tekrar etti. Nihayet o kimse:

«Seni hak ile gönderene yemin olsun ki; bundan başka türlüsünü bilmiyorum. Bana doğrusunu öğret» dedi. Bunun üzerine Rasulullah buyurdu ki:

«Namaza durduğun vakit tekbirini al. Sonra ne kadar kolayına gelirse o kadar Kur'an oku. Sonra rükua var ve mutmain oluncaya kadar dur. Sonra başını kaldırıp ayakta büsbütün doğruluncaya kadar dur. Sonra secdeye var ve mutmain oluncaya kadar kal. Sonra başını kaldırıp mutmain oluncaya kadar otur. Bunu namazının bütününde de böyle yap.»

(Buhari-Müslim)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

1 - İslam dini, kulun, Rabbine olan ibadetlerinde şuurlu olmasını ve ibadetlerini hissederek yapmasını şart koşmuştur. Namazın hızlı hızlı, şartlarına özen gösterilmeden kılınması, bu ibadetin şuurunun hissedilmesine en büyük engeldir. Ve bu sebeple haram kılınmıştır. Buradan hareketle şu sonuca varabiliriz:

Allah'a olan ibadetlerin bilerek, şuurunu hissederek ve şartları tam olarak yerine getirilerek yapılması şarttır. Aksi halde ibadet makbul değildir. Allah'ın insana ilk olarak emrettiği en çok razı olduğu ibadet olan iman da böyledir. Her kim bilerek, şuurunu hissederek ve şartlarını tam olarak yerine getirerek tevhide «La ilaha illallah»a şehadet ederse, işte ancak o zaman iman ibadetini yerine getirmiş sayılır. Bu şartlardan herhangi birisinin eksikliği imanın kabulünü engelleyecektir. Nasıl bazı şartları eksik olarak yapılan namaz kabul edilmiyorsa, böyle bir iman da reddedilecektir. Ve bu konuda «Bilmiyorum» sözü mazeret olarak kabul edilmeyecektir.

2 – İbadetleri sadece Allah'a ve sadece Allah'ın emrettiği şekilde yapmak tevhidin bir gereğidir. Bunu gerçekleştirmenin yegane yolu da her hususta Rasulullah (s.a.s)'e ittiba, yani; ibadetlerimizi ancak Rasulullah'ın bizlere göstermiş olduğu şekilde yapmaktır.

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Rasulullah (s.a.s) buyurdu ki:

«Dört şey kimde bulunursa halis münafık olur. Her kimde bunların bir parçası bulunursa onu bırakıncaya kadar kendisinde münafıklıktan bir özellik kalmış olur. Bunlar; kendisine bir şey emanet edildiği zaman hıyanet etmek, söz söylerken yalan söylemek, söz verdiğinde sözünü tutmamak, kavga zamanında haktan ayrılmaktır.»

(Buhari-Müslim)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

-Tüm dava ve hareketleri kökten sarsan ve yıkılmaya mahkum eden nifak (iki yüzlülük) olayını Allah her çeşidiyle kesinlikle haram kılmıştır. İslam nifakı iki şekilde ele almıştır:

a) Ameli Nifak: İmanın şartlarını tam olarak yerine getiren bir mü'minin yalan söylemesi, emanete hıyanetlik etmesi, söz verdiğinde sözünü tutmaması, kavga zamanında haktan ayrılması gibi İslam tarafından haram olarak vasıflandırılmış kötü amellerdir.

b) İtikadi Nifak: İmanı kalben tasdik etmediği halde diliyle inandığını söylemek. işte bu, netice olarak en tehlikeli olan ve Allah'ın «Küfrün en şiddetlisi» olarak adlandırdığı nifak çeşididir.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
1383.Abdullah İbni Amr İbni Âs radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Benim tarafımdan (tebliğ edilen Kur'an'dan) bir âyet bile olsa insanlara ulaştırınız. İsrailoğulları(nın ibretli kıssaları)ndan da haber verebilirsiniz. Bunda bir sakınca yoktur. Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın." Buhârî, Enbiyâ 50. Ayrıca bk. Tirmizî, İlm 13Hadisten Öğrendiklerimiz1. İslâm'ın tebliği en büyük hayır olup, her müslümanın üzerine gerekli bir görevdir.2. İslâm dinini başkalarına tebliğ etmek ve dinin esaslarını öğretmek maksadıyla ilim öğrenmek farz-ı kifâyedir; bu görevi yerine getirenler bulunmazsa, bütün müslümanlar sorumlu olurlar.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
1382.Sehl İbni Sa'd radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem Ali radıyallahu anh'a şöyle dedi:"Allah'a yemin ederim ki, Cenâb-ı Hakk'ın senin aracılığınla bir tek kişiyi hidayete kavuşturması, senin, en kıymetli dünya nimeti olan kırmızı develere sahip olmandan daha hayırlıdır." Buhârî, Fezâilü'l-ashâb 9, Meğâzî 38; Müslim, Fezâilü's-sahâbe 34 Hadisten Öğrendiklerimiz1. İnsanları Allah'ın dinine davet etmek, en faziletli amellerin başında gelir. 2. Bir tek kişinin hidayetine vesile olmak, dünya nimetlerinin en kıymetlilerine sahip olmaktan daha hayırlıdır. 3. Dine davet ancak ilimle mümkün olur.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
1328.Sehl İbni Sa'd radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"İki dua reddolunmaz veya pek nadir reddolunur: Bunlar ezan okunurken yapılan dua ile savaş anında düşmanla boğaz boğaza gelindiği sırada yapılan duadır." Ebû Dâvûd, Cihâd 39Hadisten Öğrendiklerimiz1. Duanın daha çok makbul olduğu ve reddolunmadığı anlar ve mekanlar vardır.2. Duanın reddolunmayıp kabul olduğu anlardan biri de ezan ve kâmet vakti ile savaşta düşmanla boğaz boğaza gelindiği andır.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
1341.Ebû Yahyâ Hureym İbni Fâtik radıyallahu anh' den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Allah yolunda malını harcayana, harcadığının yedi yüz misli ecir verilir." Tirmizî, Fezâilü'l-cihâd 4. Ayrıca bk. Nesâî, Cihâd 45Hadisten Öğrendiklerimiz1. Allah yolunda malını mülkünü sarfetmek en büyük hayırlardandır.2. İnfakın en üstünü cihad uğrunda yapılanıdır.3. Allah yolunda malını sarfedene, Cenab-ı Hak kıyamet gününde yedi yüz misli veya daha çok ecir ve sevap ihsan eder.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
1321. Semüre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Bu gece rüyamda iki adam gördüm. Yanıma gelip beni bir ağaca çıkardılar, sonra da bir eve götürdüler. O ev, şimdiye kadar benzerini görmediğim güzellik ve değerde idi. Sonra o iki kişi bana:Bu eşsiz ev, şehitler sarayıdır, dedi." Buhârî, Cihâd 4, Cenâiz 93Hadisten Öğrendiklerimiz1. Peygamber Efendimiz'in rüyası gerçeği yansıtır; rüyaya dayalı olarak verdiği her haber de doğrudur.2. Melekler kendi şekil ve suretlerinden başka şekilde de görülebilir. 3. Şehitler için cennette göz kamaştırıcı mevki ve makamlar vardır.

Üst Alt