Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Sehl İbni Sa'd radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"İki dua reddolunmaz veya pek nadir reddolunur: Bunlar ezan okunurken yapılan dua ile savaş anında düşmanla bogaz bogaza gelindigi sırada yapılan duadır." Ebû Dâvûd, Cihâd 39

Hadisten Ögrendiklerimiz

1. Duanın daha çok makbul oldugu ve reddolunmadıgı anlar ve mekanlar vardır.
2. Duanın reddolunmayıp kabul oldugu anlardan biri de ezan ve kâmet vakti ile savaşta düşmanla bogaz bogaza gelindigi andır.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İbni Abbâs radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildi ine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"İki göze cehennem ateşi dokunmaz: Allah korkusundan a layan göz ve Allah yolunda nöbet bekleyerek geceleyen göz."Tirmizî, Fezâilü'l-cihâd 12

Hadislerden Ö rendiklerimiz

1. Allah korkusu, O'nun emirlerine itaat ve yasaklarından kaçınmayı kapsar.
2. A lamak, bir pişmanlı ın ve nedâmetin sonucudur. Pişmanlık ve nedâmet tövbeyi ifade eder. Tövbesi makbul olanlar cehennem azabından kurtulurlar.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ma'kil İbni Yesâr radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"

Ortalık kargaşa içindeyken ibadet etmek, bana hicret etmek gibidir."Müslim, Fiten 130. Ayrıca bk. Tirmizî, Fiten 31; İbni Mâce, Fiten 14

Hadisten Ö rendiklerimiz:

1. Bazı zamanlarda Allah'a ibadet ve tâat di er zamanlardan daha önemli ve faziletlidir. Kargaşa ve fitne zamanları böyledir.
2. Fitne zamanında insanların bir ço u ibadetlerden ve kulluk görevlerini yerine getirmekten gâfil olurlar.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ebû Yahyâ Hureym İbni Fâtik radıyallahu anh' den rivayet edildi ine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Allah yolunda malını harcayana, harcadı ının yedi yüz misli ecir verilir." Tirmizî, Fezâilü'l-cihâd 4. Ayrıca bk. Nesâî, Cihâd 45

Hadisten Ö rendiklerimiz

1. Allah yolunda malını mülkünü sarfetmek en büyük hayırlardandır.
2. İnfakın en üstünü cihad u runda yapılanıdır.
3. Allah yolunda malını sarfedene, Cenab-ı Hak kıyamet gününde yedi yüz misli veya daha çok ecir ve sevap ihsan eder.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ebû Mes'ûd radıyallahu anh şöyle dedi:

Bir adam, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem'e yularlanmış bir deve getirdi ve: Bunu Allah yolunda ba ışladım, dedi. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:

"Bunun karşılı ı olarak sana kıyamet gününde hepsi yularlanmış yedi yüz deve verilecektir" buyurdu. Müslim, İmâre 132. Ayrıca bk. Nesâî, Cihâd 46

Hadisten Ö rendiklerimiz

1. İnsanları hayır yapmaya ve Allah yolunda ba ışta bulunmaya teşvik etmek gerekir.
2. Allah yolunda cihada yardımcı olan, at, deve ve başka savaş araç ve gereçleri ba ışlayanların âhiretteki sevabı kat kat fazla olacaktır.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Sizden biriniz karıncanın ısırmasından ne kadar acı duyarsa, şehit olan kimse de ölümden ancak o kadar acı duyar."Tirmizî, Fezâilü'l-cihâd 26. Ayrıca bk. Nesâî, Cihâd 35; İbni Mâce, Cihâd 16

Hadisten Ö rendiklerimiz

1. Allah Teâlâ şehitlere ölümün elem ve acılarını hafifletir.
2. Dünyada Allah'ın rızasına uygun bir hayat geçirenler, yani nefisle mücâhedeyi kazananlar da şehitler gibi güzel bir akibete kavuşurlar

salihin_cy

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah cc razı olsun kardeşim...

Devamını bekliyoruz...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Semüre radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Bu gece rüyamda iki adam gördüm. Yanıma gelip beni bir agaca çıkardılar, sonra da bir eve götürdüler. O ev, şimdiye kadar benzerini görmedigim güzellik ve degerde idi. Sonra o iki kişi bana:Bu eşsiz ev, şehitler sarayıdır, dedi." Buhârî, Cihâd 4, Cenâiz 93

Hadisten Ögrendiklerimiz

1. Peygamber Efendimiz'in rüyası gerçe i yansıtır; rüyaya dayalı olarak verdigi her haber de dogrudur.

2. Melekler kendi şekil ve suretlerinden başka şekilde de görülebilir.

3. Şehitler için cennette göz kamaştırıcı mevki ve makamlar vardır.

M

maussema

Guest
Orjinal Yazarı hayrullah
Semüre radıyallahu anh'den rivayet edildi ine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Bu gece rüyamda iki adam gördüm. Yanıma gelip beni bir agaca çıkardılar, sonra da bir eve götürdüler. O ev, şimdiye kadar benzerini görmedigim güzellik ve degerde idi. Sonra o iki kişi bana:Bu eşsiz ev, şehitler sarayıdır, dedi." Buhârî, Cihâd 4, Cenâiz 93

Hadisten Ögrendiklerimiz

1. Peygamber Efendimiz'in rüyası gerçe i yansıtır; rüyaya dayalı olarak verdigi her haber de dogrudur.

2. Melekler kendi şekil ve suretlerinden başka şekilde de görülebilir.

3. Şehitler için cennette göz kamaştırıcı mevki ve makamlar vardır.

elhamdulıllah
allah razı olsun :)

Üst Alt