Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Küçük bir çocuk hafızlığını ikmal etmiştir. Sabaha kadar Kur'an-ı Kerim'i hatmediyor, namazını kılıyor, ertesi gün de hocasının karşına çıkıyor; çıkıyor ama biraz da rengi-benzi sararmış olarak çıkıyor. Hocası maddi-manevi mürşit olabilecek durumda bir Üstattır. Talebesinin bu halini diğer talebelerine soruyor. Onlar da:

"Üstadım, bu talebeniz sabaha kadar Kur'an-ı Kerim'i hatmedip duruyor ve tabii sabaha kadar gözüne uyku girmiyor, sabah olunca da kalkıp derse geliyor." diyorlar.

Üstad talebesinin Kur'an-ı Kerim'i böyle okumasını arzu etmediği için onu karşısına alır ve ona:

"Kur'an, indiği gibi okunmalıdır evladım" der, "Bugünden itibaren sen Kur'an'ı, şu ana kadar okuduğun gibi değil, onu okurken beni karşında farz et ve üstadına dersini iade ediyorsun gibi oku" tavsiyesinde bulunur.Çocuk gider, O gece Kur'an-I Kerim'i okur ve sabah üstadının huzuruna geldiğinde:

"Efendim, bu gece ancak Kur'an-ı Kerim'i yarısına kadar okuyabildim" der. Üstad:

"Pekala, sen bu gece de Kur'an-ı Kerim'i, doğrudan doğruya Resulü Ekrem(s.a.s.)'in huzurunda okuyor gibi oku" der.

Talebe, "Ben, kendisine Kur'an nazil olan zatin huzurundayım; doğru okumalıyım" heyecanıyla daha bir dikkatlice tilavet eder...ve o gün üstadına, ancak Kur'an-ı Kerimin dörtte birini okuyabildiğini belirtir. Üstadı da terakkiyi görünce, bir mürşidin, müridinin dersini arttırması gibi:

"Sen simdi de emin melek Cibril'in, Resulü Ekrem(s.a.s.)'e tebliğ ettiği anda dinliyor gibi Kur'an-ı Kerim'i oku" der. Talebe gelir:

"VALLAHi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim" der. Üstadı da:

"Evladım simdi de onu, binlerce hicabın verasında bulunan Mevla-ı Muteal'in huzurunda okuyor gibi oku. Düşün ki, okuduğunu ALLAH(c.c) dinliyor, senin için indirdiği kelamını seninle mukabele ediyor."

Talebesi ertesi gün ağlayarak üstadının karşısına gelir:

"Üstadım, 'elhamdu lillahi rabbi'l-alemin'de idim, 'maliki yevmi'd-din'e kadar geldim, 'iyyake na'budu' demeye bir türlü dilim varmadı. Çünkü bunun manası, 'SADECE SANA KULLUK YAPARIM', halbuki ben o kadar çok şeye kulluk yapıyorum ve o kadar çok şey karşısında serfuri ediyorum ki (baş eğme, itaat etme), Onu karşımda hazır ve nazır mülahazaya alınca 'iyyake na'budu'yu aşamadım" der.

Bu menkıbeyi nakletmekle, "Böyle düşünmezseniz, Kur'an okumayınız." demek istemiyoruz; istemiyoruz ama, kelimat-i Kur'an bize ne anlatıyor, ruhumuzda ne gibi bir değişiklik hasıl ediyor vb. hususlar üzerinde durmamızın, ona muhatap seçilmemizin gereği olduğunu düşünüyorum. Ruhlarımız da inkılaplar meydana getirmeyen Kur'an'ın, ferdi ve ictimai hayatımızda müessir olacağı düşünülemez. Biz Kuran’la değişebilmeli, onun ufkuna yönelmeli, onu kendi derinlikleriyle duymalıyız ki, o da esrarını gönül gözlerimizin önüne seriversin... (F.GüLEN)

Bizim en büyük sorunumuz, okuduğumuz Kur'an'ın gırtlaktan aşağıya inmemesidir. Kur'an, günümüzde, sevinçlerimizi paylaşmak ve ölülerimizi anmak adına okunan bir kitap haline getirildi. Tüm bunların dışında da yaldızlı kabında, evlerimizin en yüksek ve kapalı yerlerinde, değer vermek adına hapsettiğimiz bir kitap...

"Onlar, kendilerine Rablerinin ayetleri hatırlatıldığı zaman, onun üstünde sağır ve körler olarak kapanıp kalmayanlardır." (Furkan-73)​

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah razi olsn canim
cok eskiden dinlemistim bide gecen bidaha okudum
:gul:

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Allah sizlerden de razı olsun rica ederim

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
mükemmeldi..Allah cc razı olsun,inşallah kuran-ı kerimi okuyup manasını idrak edenlerden oluruz..

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
amin inşaallah
Allah sizden de razı olsun semerkand kardeş

gayeretli_42

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Esselamü Aleyküm,Eski bir Hafızdan Hafız Olmayı Düşünen Kardeşlerime Tavsiyeler:70'li yıllarda(77-80 arasında)Taşçıoğlu Kur'an Kursunda okudum ve hafız oldum,o zamanlar imtihanda 50 puan alan diplomayı alıyordu,beni 45 puanla kaybettirdiler,3 senelik emeğim maddi anlamda zayi edilmişti neyse kısmet değilmiş,ama mühim olan manevi olanı kaybetmeyeyim dedim,ezberinden sonra mealine ve tefsirine yöneldim ve ezberiyle meşgul olduğum dönemlerden daha fazla Kur'andan lezzet almaya başlamıştım,çünkü manasına yönelmiştim.Bol bol meal ve tefsir okudum,Allah o alimlerden razı olsun,onların eserlerinin yardımlarıyla ufkum daha da açıldı,Herneyse bu yola girmiştim ve lezzette alıyordum devam dedim ve Kayseri İmam-Hatip Lisesine kaydoldum,80li yıllarda da orada okudum ancak kendimde bir eksiklik hissediyordum,İmam_hatip'te o zamanlar orta bölümünde bile Arapça dersleri vardı ve okumuştuk,ama hep kaideleri okumuştuk,pratik diye bir şey yoktu maalesef,işte hissettiğim eksikliğim buydu bunun da hal ve çarelerini düşünmeye başladım ve birkaç yöntem buldum,arapça radyoları dinliyordum,o zamanlar da internet yeni çıkmıştı bilgisayarlarda çok pahalıydı,o zamanlar bir taksi parasına bir bilgisayar alınıyordu her neyse yine de aldım ve araya araya Arapça bir Windows98 CD'si bulabilmiştim.ve Arapça Windowsu kurduğumda o kadar sevinçliydimki bilemezsiniz.Kardeşlerim herneyse bu pratik olayım hala istediğim seviyeye gelebilmiş değil,sözlük olarak bilgisayardan ve internetten çok faydalandım fakat bu başka bir şeydir,pratik olayı başka birşeydir.Bir müslüman Arap kardeşimiz bize gelse derdini veya isteklerini anlattığı zaman derdinden anlamıyorsak o kadar okuduğum Arapça bilgilerimin yetersiz olduğunu düşünürüm,bu işin zirvesi pratiğidir.Okuduğumuz Kuranı anlamıyorsak,nasıl yaşayacağız,yaşayabilmemiz için anlamamız gerekiyor öyle değil mi?Hükümetimizi kutluyorum,Suriye ile vizeyi de kaldırmış,yani anlayacağınız Suriye'ye gitmek,Ankara'ya gitmek kadar kolaymış,Allah nasib ederse Turist olarak oraya gidip Arap Din kardeşlerimizle hasbihal ederek pratik arapçamı geliştirmek istiyorum.Herneyse hafızlık konusunda en mühim şeyi de söylemek istiyorum,bu mübarek çabuk ezberlendiği gibi çabukta unutuluyor,unutmamak içinde bolbol tekrar etmeliyiz,hafız olduktan sonra günde en az bir cüz ezber veya yüzüne okursak daha uzun süre hafızamızda yaşar diye düşünüyorum.Yaşlılıktan ve hayat meşakkatlerinden dolayı unutan arkadaşlarımızla zaman zaman karşılaşıyorum ve bu kasti bir durum değil,O da Allahtan gelen bir şeydir onun için bunun bir günahı olduğuna inanmıyorum,ancak unutmamak için tekrar etmenin faydalı olacağı kanaatindeyim.O kardeşlerim kelimeleri takip ettiremiyorlar,ancak maaşallah Kur'anın mesajlarını iyi anlamışlar bundan da çok memnun kaldım.Bence önemli olan da Kur'anın mesajlarını,hedeflerini anlayabilmektir.Allah sizin şekil ve suretlerinize değil,takvanıza (hayırlı amellerinize) değer verir diye buyuruluyor ya.Selamlar,saygılar efendim.Bayram Bey. email: baryam_41@mynet.com

Üst Alt