Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Alman bilimadamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, çok kısa şekerlemeler bile hafızanın tazelenmesinde büyük fayda sağlıyor.

Bazı teorilere göre ise hafıza derin uyku halinde tazeleniyor.

Geçmişte yapılan birçok çalışma, hafızanın tazelenmesinde uyku düzeninin önemli rol oynadığını kanıtlamıştı. Düsseldorf Üniversitesi’nden bilmadamları da çok kısa süreli uykuların hafıza üzerindeki etkilerini ölçen bir araştırma yaptı.

New Scientist dergisinde yayımlanan araştırmada, öğrencilere ezberlemeleri için bir grup sözcük verildi. Daha sonra öğrenciler iki gruba ayrıldı ve kendilerine bir saat boş zaman tanındı. Bu süre içinde bir grubun yaklaşık altı dakika uyumasına izin verilirken, bir grup uyanık tutuldu. Bir saatlik süre sonunda yapılan hafıza testinde, şekerleme yapan grup çok daha iyi performans gösterdi.

Bazı teorilere göre hafıza derin uyku halinde tazeleniyor. Bu derin uykuya da, uykuya dalınmasından en az 20 dakika sonra geçiliyor.

Ancak araştırmayı yürüten ekibin başkanı Doktor Olaf Lahl, hafızanın tazelenmesi sürecini uykuya dalma anının tetikliyor olabileceğini kaydetti. Lahl “Bildiğimiz kadarıyla bu, çok kısa uykuların hafızayı etkin bir şekilde güçlendirdiğini gösteren ilk çalışma” dedi.

İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nden Profesör Jim Horne ise araştırmayı ilginç bulmakla birlikte, sonuçlarına temkinli yaklaşmak gerektiği görüşünde. Horne “Hafızanın sadece altı dakikada yenilendiği buluşu ilginç. Ancak hafızanın yenilenmesinin uykuya dalınmasından çok daha sonra başladığı yönünde çok fazla kanıt var” dedi.

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
her nekadar iLginc oLsada, 6 dakikaLik bir uykudan sonra hafizanin tazeLenmesi tesbiti dogru oLabiLir...
insan uyuyunca akLindaki bir cok $eyi atmi$ oLuyor...

biLgiLendirme icin te$ekkürLer karde$im...

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
İnsanın kendinden geçmesi yeterli gerçekten tabiri caiz ise reset atmış gibi oluyoruz, zaten şu japonlarda gün içinde uyku arası var, adamlar yararlı olmasa bu uygulamayı yapmazlar

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
Emeğine sağlık kardeş.......ben hep şekerleme yapiyorum..........işte olsun evde olsun........ama en güzxeli de akşam evde yemek yedikten sonra koltuağa oturma ile şekerleme başlıyor bende ..ama çokta güzel oluyor ya......

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Emeğine sağlık kardeş.......ben hep şekerleme yapiyorum..........işte olsun evde olsun........ama en güzxeli de akşam evde yemek yedikten sonra koltuağa oturma ile şekerleme başlıyor bende ..ama çokta güzel oluyor ya......

Fatsalı abi tam bendensiniz, akşam yemeğinden sonra uyuma bende var

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Bilgileriniz için teşekkürler kardeşim.Bayılırım ben uykuya ve uykunun her türlüsüne yeterki uyuyayım:hahaha:

Üst Alt