Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
Bismillahirrahmanirrahim

Esselamu Aleyküm kardeslerim...

Osman nuri topbas hoca efendinin
sohbetlerini bu baslik altinda ekliyecegiz insaAllah...
Ilk önce Hak Dostlarindan Nasihatlerden basliyoruz biiznillah..

Hak Dostlarindan Nasihatler... 1

Tasavvuf yolunda zahir ve batinini ikmal etmis ve kalbi merhaleler kat ederek davranis mükemmelligine ulasmis bulunan Hak dostlari, "veresetü'l-enbiya" tabiriyle ifade olunan bir serefe nail olmus bahtiyarlardir. Onlar, nebevi irsad ve davranis mükemmelliginin zamanlara yayilmis zirveleridir. Yani onlar, Hazret-i Peygamber ve onun ashabini görme serefine nail olamayanlar icin fiili ve müsahhas rehberlerdir.

Hadis-i serifte buyurulur:

"(Zahir ve batinina ikmal etmis, ilmini irfan haline getirmis) alimler, peygamberlerin varisleridir." (Ebu Davud, Ilim, 1)

Cenab-i Hakk'in Rahman ve Rahim esmasinin kesif tecellilerine nail olan bu kamil müminlerde merhamet ve sefkat bir tabiat-i asliyye halindedir. Yine bu salih müminler "nefsi, nefsi" hodgamligindan kurtulup, "ümmeti, ümmeti" digergamligina nail olarak bir irsad ömrü yasarlar.
Onlarin irsad ömürleri fani cesetlerinden sonra da devam eder.
Onlar, nefislerini islah neticesinde ruhlarini köprü olarak kullanip

ilahi vuslata nail olanlardir ki, ümmeti de bu yoldan gecirerek Rabb'e ulastirmanin gayreti icinde olurlar. Onlar, kurtulus bekleyen kitlelerin muallimleridir.
Allah ve kulları huzurunda bir cemaatin mes'uliyetini vicdanlarinda tasiyan kahramanlardir.

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
Hak Dostlarindan Nasihatler... 1... Devami

Hak dostlarinin ikaz ve nasihatleri, Allah Rasulü'nün sohbetlerinden birer akistir. Zira manevi istifadenin merkezi odur. Ruhi heyecanlarla dolu sohbet, ikaz ve nasihatler, hep o merkezden teselsülen naklolunan pariltilardir. Hak dostlarinin

böyle meclislerini ganimet bilmelidir ki, onlar Hazret-i Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in yirmi üc senelik nübüvvet hayatini kavlen (söz), fiilen ve hissen ümmete aksettiren örnek sahsiyetlerdir. Cenab-i Hakk'in katinda onlarin sahip bulundugu kiymet ve mazhariyet bir hadis-i kudside söyle ifade buyurulur:

"Her kim benim veli bir kuluma düsmanlik ederse, ben ona karsi harb ilan ederim. Kulum, kendisine emrettigim farzlardan daha sevimli herhangi bir seyle bana yakinlik saglayamaz. Kulum bana (farzlara ilaveten isledigi) nafile ibadetlerle de durmadan yaklasir; nihayet ben onu severim. Kulumu sevince de ben onun (adeta)

konusan lisani, akleden kalbi, isiten kulagi, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayagi olurum. Benden ne isterse, mutlaka veririm, yardim istediginde yardim ederim, bana siginirsa onu korurum..."

(Buhari, Rikak, 38; Mecmau'z-Zevaid, II. 248)

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAh cc razı olsun dostlarına dost eylesin cümlemizi

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
Hak Dostlarindan Nasihatler...1... (devami)

Hak dostu, isigin etrafinda dönen kelebekler gibi Mevla muhabbetiyle iradesiz hale gelmistir ki artik Mevla onun gören gözü, isiten kulagidir.
Hakk'in ask ve muhabbetinin tecellisi altinda oldugu icin, mercek altinda bir kagidin yanmasi gibi nefsani temayüller onda ömrünü tüketmistir.
Böylece nurani bir cazibe merkezi haline geldiginden diger insanlar da iradi veya gayr-i iradi onlari sever ve gönülleri onlara dogru akar. Onlarin ikaz ve nasihatleri ruhlara merhem ve sifa olur.

Bu ulvi ufka ve manevi dirayete nail olan Hak dostlarinin ikaz, irsad ve nasihatleri, ilmiyle amil olmayan kimselerin nasihatlerine nazaran gafil gönüllerin uyandirilmasinda daha büyük bir kiymet ve tesire sahiptir.
Bu itibarla onlarin feyizli nasihatlerini bulunmaz bir nimet bilmeli ve bu suurla onlarin ruhlara huzur bahseden irsadlarina, samimiyet ve muhabbetle gönül vermelidir.
Iste Hak Dostlari'nin ebedi saadet yolunu aydinlatan istikamet kandilleri mevkiindeki bu nasihatlerinden birkac misal:

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
Sevgi, karsimizdakinin iyiligini istemektir...

9rw06pl3.gif

Sakladigin bir sir senin esirindir.. Aciga vurursan sen onun esiri olursun..
Hz. Ali (r.a)
9rw06pl3.gif

SECDE yerim, Nefsimi yendigim yerdir!!

9rw06pl3.gif

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ey kırık gönülleri sevindiren sevgili...
Gamından neler çektiğimi bana sorma,
Gözlerimin içine bak, elini gönlümün üstüne koy, o söylesin...

Hz Mevlana k.s.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah kardesim emegine rahmet tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer

Hasan-i Basri -kuddise sirruh-'tan:

(d. 642, v. 728)

Ey Ademoglu! Gercek mümin ihsan sahibi bile olsa yine de korku üzere sabahlar. Zaten ona da bu yarasir. Mümin aksama yine ayni korku ile kavusur. Evet, o her zaman su iki korku arasindadir.

1. Gecmis günahlar. Bu günahlari sebebiyle Cenab-i Hakk'in kendisine nasil muamelede bulunacagini bilemez...

2. Gelecek hayati. Nasil bir hayat sürecek; son nefesi nasil verecek? Bu sorularin cevaplarini devamli tefekkür eder.

Ey Insanlar! Su hakikati idrak ederek salih amel isleyin. Allah ve Rasulü yaptiginiz isleri görmektedir. Siz, birgün gizliyi ve asikari bilen Allah'a döndürüleceksiniz. Iste o gün yaptiklarinizi tek tek size haber verecektir.

Sizler kalplerinize cok dikkat edin. Onlari devamli Allah'in zikri ile yenileyin. Zira kalp cabuk paslanir. Nefislerinizi de dizginleyin. Cünkü o cok azgindir. Eger siz nefislerinizin kötü isteklerine mani olmazsaniz, o bir gün sizi korkunc bir ucuruma yuvarlar.

Kendi ayiplariniz dururken baskalarini ayiplamaktan vazgecmedikce kamil iman sahibi olamazsiniz. O halde, baskalarinin ayiplarina bakmadan evvel kendi ayiplariniza bir göz atin; onlari düzelterek ise baslayin!

Ey insanlar! Kur'an-i Kerim, müminler icin sifa, müttakiler icin rehberdir. Kim O'na uyarsa, hidayete erer ve dogru yolu bulur. Ondan yüz ceviren bedbaht olur ve felaketlere sürüklenir.

Ey Ademoglu! Unutma ki tek basina ölecek, tek basina dirilecek, tek basina hesaba cekileceksin!..

Devam edecek insaAllah....

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Deprem adamı öldürmez Allah adamı öldürür. Ateş adamı yakmaz Allah yakar. Allahtan korkun...

Gavs-ı Sani (k.s)​

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer

Malik Bin Dinar -kuddise sirruh-'tan: (v. 748)

Su iki sey haric dünyada safa kalmadi:

1. Kardeserle karsilasmak ve onlarla sohbet etmek,

2. Teheccüd namazina kalkmak ve onda doya doya zikir ve Kur'an ile mesgul olmak.

Cafer-i Sadik -kuddise sirruh-'tan:

(d. 699, v. 766)

Bir salih amel isleyince onu gözünde kücültesin ve gizli tutasin. Cünkü kücük görürsen seni ucuba (kendini begenmeye) götürmez. Gizlersen, eksigi tamam olur yani fazileti artar. Acele edersen, o salih amele bir an önce kavusmus olursun. Zira nefis zaafa kapilip onu geciktirebilir veya seni ondan vazgecirebilir.

Mümin kardesine ait sevmedigin bir sey duyarsan, israrla onun bir mazeretinin olabilecegini düsün. Bulamazsan, belki benim anlayamadigim bir özrü vardir de ve ayibini setret!

Üst Alt