Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

kdgd_yakup

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Bir acelesi olduğunu, onu görür görmez anlamıştım. Sağanak hâlinde yağan yağmura aldırış bile etmiyor ve bükülmüş beline rağmen sağa sola koşuşuyordu.

Yanına sokularak:

Hayrola teyzeciğim, dedim. Bir derdiniz mi var?

Sıcak bir tebessümle:

Buraların yabancısıyım evlâdım, dedi. Hastahane tarafına gidecek bir araba arıyorum.

Biraz beklerseniz aynı dolmuşa binebiliriz, dedim. Oraya geldiğimizde size haber veririm.

Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyemin altına girdi. Nurlu yüzü yağmur damlacıklarıyla ıslanmış ve yanacıkları pembe pembe olmuştu.

Torunlarımdan biri menenjit geçirdi, diye devam etti. Ziyaret saati bitmeden dolaşmak istemiştim.

Saatime baktıktan sonra:

20 dakikanız var, dedim. Hastahane yakın ama, bu havada pek araba bulunmuyor.

Durağa herkesten önce geldiğimiz için dolmuşa da rahatça bineceğimizi zannediyordum. Ancak araba yanaştığında, arkamızda duran 4-5 kişinin bir anda hücum ettiğini gördüm.

İçeriye doluşan ve arkadaş oldukları anlaşılan adamlara:

İlk önce biz gelmiştik, dedim. Sırayı bozmaya hakkınız var mı?

Ön koltukta oturanı:

Hak istiyorsan Hakkâri?ye gideceksin arkadaşım, dedi. Hem oradaki haklardan K.D.V. de alınmıyormuş.

Bu lâf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış ve sinirlerim allak bullak olmuştu.

Sakinleşmeye çalışarak:
Ben biraz daha bekleyebilirim, dedim. Ama şu ihtiyar teyzenin hastahaneye yetişmesi gerekiyor.

Bu defa şoför lâfa karışıp:

Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim, dedi. Okuyup üfledi mi hastahaneye uçuverir.

Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti. Yaşlı kadına baktım, tevekkülle susuyordu.

5-10 dakika sonra gelen bir başka dolmuşa onunla beraber bindim ve şoföre, teyzeyi hastahanede indirmesini söyledim. Yaşlı kadın, yapacağı ziyaretten ümitsiz görünmesine rağmen şikâyet etmiyordu. Üstelik trafik de yarı yolda tıkanıp kalmıştı.

Şoför:
Yolun bu durumu hayra alâmet değil, dedi. Sebebini anlasam iyi olacak.

Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileriye doğru yürüdü ve biraz sonra döndüğünde:

Kısmete bak yahu, dedi. Bizden önce kalkan dolmuşa kamyon çarpmış.

Heyecanla:
Bir şey olmuş mu, diye atıldım. Yâni yaralı falan var mı?

Herhalde, diye cevap verdi. Dolmuşta bulunanları, teyzenin gideceği hastahaneye kaldırmışlar.

Göz ucuyla yaşlı kadına baktım. Solgun dudaklarıyla birşeyler mırıldanıyor ve sanki onlar için dua ediyordu.

Şoför, koltuğuna yavaşça otururken:

Kısmet işte, diye tekrarlayıp duruyordu. Sen kalk koca bir kamyonla çarpış. Hem de Türkiyenin öbür ucundan gelen Hakkâri plâkalı bir kamyonla

daha önce verilmişse veya yanlış yere eklediysem affınıza sığınır ve özür dilerim

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
çok güzeldi..ALLAH razi olsun...ve hayirdan ayirmasin cümlemizi..

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Bir acelesi olduğunu,onu görür görmez anlamıştım.Sağanak halinde yağan yağmura aldırış bile etmiyor ve bükülmüş beline rağmen sağa sola koşuşuyordu.

Yanına sokularak:

“Hayrola teyzeciğim,dedim.Bir derdiniz mi var?

Sıcak bir tebessümle:

-Buraların yabancısıyım evladım,dedi.Hastane tarafına gidecek bir arab arıyorum.Biraz beklerseniz aynı dolmuşa binebiliriz,dedim.Oraya geldiğimizde size haber veririm.

Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyemin altına girdi.Nurlu yüzü yağmur damlacıklarıyla ıslanmış ve yanakcıkları pempe pembe olmuştu.

Torunlarımdan biri menenjit geçirdi,diye devam etti.Ziyaret saati bitmeden dolaşmak istemiştim.

Saatime baktıktan sonra:

-Yirmi dakikanız var,dedim.Hastaneye yakın ama bu havada pek araba bulunmuyor.

Durağa herkesten geldiğimiz için,dolmuşa da rahatca bineceğimizi zannediyorum.Ancak araba yanaştığında arkamızda duran dört beş kişinin bir anda hücum ettiğini gördüm.

İçeriye doluşan ve arkadaş oldukları anlaşılan adamlara:

İlk önce biz gelmiştik,dedim.Sırayı bozmaya hakkınız var mı?

Ön koltukta oturanı:

-Hak istiyorsun,Hakkariye gideceksin arkadaşım,dedi.Hem oradaki haklardan K.D.V’de alınmıyormuş.

Bu laf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış,allak bullak olmuştu.

Sakinleşmeye çalışarak;Ben biraz daha bekleyebilirim,dedim.Ama şu ihtiyar teyzenin hastaneye yetişmesi gerekiyor.

Bu defa şöför söze karışıp:

-Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim,dedi.Okuyup üfledi mi hastaneye uçuverir.

Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti.Yaşlı kadına baktım,tevekkülle susuyordu.

Beş on dakika sonra gelen başka bir dolmuşa onunla beraber bindim ve şoföre,teyzeyi hastanede indirmesini söyledim.Yaşlı kadın,yapacağı ziyaretten ümitsiz görünmesine rağmen şikayet etmiyordu.Üstelik trafik de yarı yolda tıkanıp kalmıştı.

Şoför yolun bu durumu hayra alamet değil,dedi.Sebebini anlasam iyi olacak.

Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileriye doğru yürüdü ve biraz sonra döndüğünde:

-Kısmete bak yahu,dedi.Bizden önce kalkan dolmuşa kamyon çarpmış.

Heyecanla:Bir şey olmuş mu diye atıldım yani yaralı falan var mı?

-Herhalde diye cevab verdi.Dolmuşta bulunanları,teyzenin gideceği hastaneye kaldırmışlar.

Göz ucuyla yaşlı kadına baktım,yorgun dudaklarıyla bir şeyler mırıldanıyor.Sanki onlar için dua ediyordu.

Şoför,koltuğuna yavaşça otururken:

-Kısmet işte,diye tekrarlayıp duruyordu.Sen kalk koca bir kamyonla çarpış

hemde Türkiye’nin öbür ucundan gelen Hakkari plakalı bir kamyonla.

Cüneyd Suavi

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ecmain cnm gözlerine sağlık...

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Anlamli bir hikaye idi.
Allah razi olsun kurbanim..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Ne müthiş hadise ama :)

:aro: canım

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Gercekten güzel etkileyici bir hikayeydi degerli kalemin yüregine saglik tesekkürler
Cenab-i Hak razi olsun ikinizden de
Selam ve Dualarimla.......

EyLüL

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,270
Takım
Galatasaray

yac59flc4b1lara-hc3bcrmet.jpg

Bir acelesi olduğunu, onu görür görmez anlamıştım.

Sağanak halinde yağan yağmura aldırış bile etmiyor ve bükülmüş haline rağmen sağa sola koşuyordu.

Yanına sokularak:

- Hayrola teyzeciğim, dedim. Bir derdiniz mi var?

Sıcak bir tebessümle:

- Buraların yabancısıyım evladım, dedi. Hastane tarafına gidecek bir araba arıyorum.

- Biraz beklerseniz aynı dolmuşa binebiliriz, dedim.

Oraya geldiğimizde size haber veririm.

Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyenin altına girdi.

Nurlu yüzü yağmur damlacıklarıyla ıslanmış ve yanakları pembe pembe olmuştu.

- Torunlarımdan biri menenjit geçirdi, diye devam etti.

Ziyaret saati bitmeden dolaşmak istemiştim.”

- 20 dakikanız var, dedim.

Hastaneye yakın ama, bu havada pek araba bulunmuyor.

Durağa herkesten önce geldiğimiz için, dolmuşa da rahatça bineceğimizi zannediyordum.

Ancak araba yanaştığında, arkamızda duran 4-5 kişinin bir anda hücum ettiğini gördüm.

İçeriye doluşan ve arkadaş olduğu anlaşılan adamlara:

– İlk önce biz gelmiştik, dedim. Sırayı bozmaya hakkınız var mı?

Ön koltukta oturanı:

- Hak istiyorsan Hakkari’ye gideceksin arkadaşım, dedi. Hem oradaki haklardan KDV de alınmıyormuş.

Bu laf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış ve sinirlerim allak bullak olmuştu.

Sakinleşmeye çalışarak:

- Ben biraz daha bekleyebilirim, dedim. Ama şu ihtiyar teyzenin hastaneye yetişmesi gerekiyor.

Bu defa şoför lafa karışıp:

– Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim, dedi. Okuyup üfledi mi, hastaneye uçuverir.

Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti.

Yaşlı kadına baktım, tevekkülle susuyordu.

5-10 dakika sonra gelen bir başka dolmuşa onunla beraber bindim ve şoföre teyzeyi hastanede indirmesini söyledim.

Yaşlı kadın, yapacağı ziyaretten ümitsiz görünmesine rağmen şikayet etmiyordu.

Üstelik trafik de, yarı yolda tıkanıp kalmıştı.

Şoför:

- Yolun bu durumu, hayra alamet değil, dedi. Sebebini anlasam iyi olacak.

Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileri doğru yürüdü ve biraz sonra döndüğünde:

- Kısmete bak yahu, dedi. Bizden önce kalkan dolmuşa kamyon çarpmış. Heyecanla:

– Bir şey olmuş mu? diye atıldım. Yani yaralı falan var mı?

- Herhalde, diye cevap verdi. Dolmuşta bulunanları, teyzenin gideceği hastaneye kaldırmışlar.

Göz ucuyla yaşlı kadına baktım.

Solgun dudaklarıyla bir şeyler mırıldanıyor ve sanki onlar için dua ediyordu.

Şoför, koltuğuna yavaşça otururken:

- Kısmet işte, diye tekrarlayıp, duruyordu.

Sen kalk koca bir kamyonla çarpış,

hem de Türkiye’nin öbür ucundan gelen Hakkari plakalı bir kamyonla…

Üst Alt