Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

bentsahra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Peygamber (s.a.v.) Efendimiz bir Hadis-i Şerifinde şöyle buyurur:

- "Küçük cihaddan büyük cihada dönüyoruz."

Bunu bir muharebe dönüşünde söylemişti.

Peygamberimiz (s.a.v.) insan gibi yaşamanın nasıl olacağını ümmetine gösterdi.Süfli halleri bıraktırıp kahramanca bir ruh taşımaya doğru bir yolculuğa çıkardı.Bu yolculukta vahyin ışığı yolcuları nurlandırdı. Allahın hatırını hiçbirşeye değişmeyen koçyiğitler ortaya çıkardı.Hangi insan buna kayıtsız kalabilirdi.Cennet basit ve bayağı insanların bulunduğu bir mekan olabilir mi? Adam gibi adamlar bu yolda herşeylerini feda ettiler.

Tevbe Suresi 24- Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez.

Kula yakışan Hak ve hakikat yolunda yürümek.

Abdullah İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim gam ve tasalarını bire indirir ve sadece ahiret tasasına gönlünde yer verirse, onun dünyevi gamlarını Allah izale eder. Kim de gam ve tasalarını dünya ahvaline dağıtacak olursa, Allah onun, vadilerden hangisinde helak olacağına aldırış etmez.

Hz. Mevlânâ, söz sultanlığı, zamanı aşmışlığı ve baş döndüren derinlikleriyle değil, kulluğuyla övünür, kulluğuyla coşar ve şöyle haykırır:

-Kul oldum, kul oldum, kul oldum! Ben Sana hizmette iki büklüm oldum. Kullar âzad olunca şâd olur; ben Sana kul olduğumdan dolayı şâd oldum.

Heva ve hevesinin peşinde koşanlar hür olamazlar. Baktuklarına imanın feraset ve basiretiyle bakamazlar.Olayları ve eşyayı yorumlarken isabet edemezler. Dünyevileşerek tutkularını tanrı edinirler, heva ve heveslerinin kulu,arzu ve tutkularının esiri olurlar.Tutkular bileklerine kelepçe,boyunlarına zincir,ayaklarına pranga olur. İrade zaafa uğrar.

Mevlana;

Bütünden ayrılan her parça ölüp yok olur.

Vücuttan kopan her organ murdar olur.

diyor ve Allahın kimi kendine davet ederse o kişinin dünya işlerinden vazgeçmeye başlayacağını söylüyor.

Diğer bir beytinde;

Can konağını aramadaysan cansın

Bir lokma arıyorsan ekmeksin

Şu nükteyi biliyorsan işi biliyorsun demektir

Neyi arıyorsan osun sen

diyor ve neyin üzerine titriyorsan bil ki değerin odur ancak diye ifade ediyor.

İpekböceği kozayı kıramazsa ipeğinin alınması için kaynar suya atarlar.Biz de Hak ve hakikat yolunda inkişaf edemezsek cehennemlik odun olmayı göze almışız demektir.
Filiz Konca

bentsahra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Varlık nasıl anlamlandırılırsa hayata da öyle bakılır. Eğer sürekli yanılıyorsanız,insan-eşya,insan-tabiat,insan-insan ilişkileriniz bozuksa Allah'la olan ilişkinizi gözden geçirmelisiniz. Allah'ın hoşlanmadığı şeyden hoşlanıyorsanız yada Allah'ın hoşlandığı şeyden hoşlanmıyorsanız Allah'la zıtlaşıyorsunuz demektir.

İ nsanın kıymeti şöhretine uygun olmalıdır. Şöhreti kıymetinden fazla olanlar bu açığı riya,dalavere,yalan,dalkavukluk ve başka şeylerle kapatmaya kalkarlar. İşte o zaman şöhrette ilimde bir afete dönüşür.

İNSAN BİRÇOK CİHAZLA DONATILARAK DÜNYAYA GÖNDERİLDİ.BU CİHAZLARIN HANGİ YOLLARDA KULLANILACAĞI VE HANGİ YOLLARDA KULLANILDIĞINDA CİHAZLARINI YAKIP İŞE YARAMAZ HALE GETİRECEĞİ İNSANA BİLDİRİLDİ.

Değerinizi merak ediyor musunuz?

Bunu öğrenmek için neyle tatmin olduğunuza bakın...

Sineğin biri kendini fevkalâ de bir şey sanı rdı.

Kendi kendine: "Şüphesiz ki ben bu devrin zü mrüd ü anka kuşuyum, benden daha üstün kimse olamaz." der­di. Bir g ün bir eşe ğin pisliğinin i çinde bulunan bir saman çöp üne kondu. Eşe ğin pisliğini u çsuz bucaksız bir deniz, saman çöpün ü gemi, kendini de kaptan sandı.

"İşte bu bir okyanus, bu da benim mü kemmel gemim ben de dünyanı n denizler aşan en bü yük kaptanı yım." di­ye karar verdi kendi kendine gururland ı koltukların ı ka­barttı.

(Sinek böyle düşünmez belki ama böyle düşünen sinekten beterdir.)

HADDİNİ BİLMEYENLERİN DURUMU ŞU ŞEKİLDE DE BİLDİRİLMİŞ:

NAZİ'AT: 37- Artık her kim azgınlık etmiş,38- Ve dünya hayatını tercih etmişse,39- Kuşkusuz onun varacağı yer cehennemdir.40- Kim de Rabbinin divanında durmaktan korkmuş, nefsini boş heveslerden menetmiş ise,41- Kuşkusuz onun varacağı yer cennettir.

İnsan hakikat üzere olunca ona zincir vurulamaz. Kökleri sağlam olmayan bir ağacın gövdesi ne kadar kalın olursa olsun ,içi geçmiş bu ağacı yıkacak bir fırtına mutlaka çıkacaktır.

Allah-u Teâlâ sana mal verir; sen de Allah'ı unutur malla u ğraşırsan, o mal ı sana kara bir per­de yapar: Dünyay ı âhireti g öremez olursun. Yalnız mal ı bilirsin. Çok kere de mal ı alır, seni de ğiştirir.. Fakir eder, zelil eder.. Çünkü sen as ıl nimeti vere­ni unuttun; nimetle meşgul oldun.

Eğ er o mal mülk seni meş gul etmez de ibadetin­le uğraşı rsan, sana bir hediye olarak verilmiş olur; bir tanesi bile eksilmez.. Mal sana hizmet çi olur; sen de Yaradana ibadet edersin.. Böylece d ünyada rahat, gü zel geçinirsin. Â hirette ise sıddı klar, şe­hitler, salihlerle beraber olursun

Allah'tan bağımsız bir hayat yaşayacağını düşünebilenler, ahirette Allah'tan bağımsız kaldığı söylendiğinde hissedeceği cehennem azabını da düşünebilmelidirler.

Allah'tan korkmayanın akıbetinden korkulur.

Filiz Konca

Üst Alt