Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Muhammed Şüveymi k.s. yanına biri gelerek sıkıntıda olduğunu bunun için kendisine yardımcı olmasını istedi ve çok yalvardı Bu kimse bir kadınla evlenmek istiyordu O kadın ise bunu kabul etmiyordu.Gelen kimsenin derdini dinleyen Şüveymi k.s. ona ıssız bir odayı göstererek -Buraya gir kapıyı kapat devamlı olarak o kadının ismini söyle buyurdu...
Orada bulunanlar ilk bakışta bir mana veremediler isede onun sözlerinde mutlaka hikmet bulunacağını düşünüp neticeyi beklemeye başladılar.
O kimse o kapalı odada gecegündüz sevdiği kadının ismini tekrar etmeye devam ederken bir müddet geçtikten sonra kapı vuruldu O kimse bu işin neticesinin ne olacağını hiç bilmiyordu Kapıya kulak verdiğinde kendisi için odaya girdiği kadın şöyle diyordu;
_Ben filan kadınım senin için geldim kapıyı aç!Adam bu kadının önceki halini birde şimdiki halini düşündü Birden kalbi değişti.éMademki bu iş böyledir Mademki sevdiğine ismini çok anmakla kavuşuluyor.O halde ben niye başka şeyler ile meşgul olur O'NA ulşamayı tercih ederim diye düşündü Kadını geri gönderip kendisi Allahü Tealanın ismini zikretmekle meşgul olmaya başladı Böyle beşgün devam ettikten sonra kalp gözü açıldı ve evliyalık yolunda ilerlemeye başladı.
Bu hali görenler Muhammed Şüveyminin k.s. O kimseyi o ıssız odaya koymasının hikmetini böylece anlamış oldular.
Muhammed Şüveymi k.s.
alıntı

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun kardesim tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
:aro: canim özledik seni hem

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah c.c. razı ve hoşnut olsun kardeşim.ellerine sağlık.

Üst Alt