Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bismillahirrahmanirrahim

Allah'in selami hidayete tabi olanlarin üzerine olsun...

Es selamu Aleyküm..

Sevgi tecellisinin geregi olarak görüneni ve görünmeyeni oldugu gibi yaratan Allah'in adiyla baslarim... Rahmeti bol, keremi ve ihsani cok oldugu icin bütün yarattiklarina karsi Rahman olan Allah'in adiyla baslarim... Kullarinin seckinlerine de rahim olan ve onlari tevhidinin fezasina ulastiran Allah'in adiyla baslarim...

Kiymetli kardeslerim, bizleri yoktan var eden Yüce Rabbimize sonsuz hamd, O'nun Habibi Efendiler Efendisine(s.a.v.) sonsuz salat ve selam olsun..O'nun temiz ehli beytine, ashabina, ahbabina, bu nurlu davaya gönül veren, tüm Allah cc. dostlarina selam olsun...

Yazdiklarimiz önce kendi nefsimize kardeslerim...Sizleri tenzih ederiz...

Sevgili kardeslerim, bu haftaki sohbetimizde Hulefa-i Rasidin den Hazreti Ömer (r.a.)'dan hayat düsturlari ögrenmeye devam insaAllah... Yüce mevlamiz bizleri ögrendiklerini amelle taclandiran ve Rabbini razi eden kullarindan eylesin... Amin..

Hazreti Ömer( r.a.) Humus'un ileri gelenlerine bir mektup yazip fakirlerin listesini isteyerek yardim edecegini bildirdi... Humus'lular $** ve civarinda bulunan fakirlerin bir listesini gelip arz ettiler... Halife listeye baktiginda listenin basinda kadi olarak tayin ettigi Sa'd bin Amir'in ismini görüp listeyi getirenlere hakiminin mali durumunu sordu...

Onlar:

Hakimimiz hakikaten gayet fakirdir... Cünkü rüsvet olacagi korkusundan, en kücük bir hediyemizi bile kabul etmiyor, dediler... Bu sözler halife Ömer'in hosuna gitmisti: "Allah'tan bu kadar korkan hakiminizin hosunuza gitmeyen taraflari da vardir herhalde..." dedi... Onlar hakimlerinden sikayetlerinin de oldugunu ve bazi hallerinden memnun olmadiklarini söyleyerek kusurlarini söyle siraladilar:

1 - Vazifesine her zaman sabah namazindan sonra baslamasi lazim geldigi halde kusluk vakti gelir...

2 - Hicbir gece aramizda görmüyoruz... O hep kendi basina evine cekilir halkla münasebet kurmaz...

3 - Haftada bir gün, evinden disari bile cikmaz!

4 - $ahit oldugu bir hadise aklina geldigi zaman bayginlik gelir ve üzüntüsünden hastalanir... O hadise ise ashabdan Hubeyb'in öldürülmesidir, dediler...

Humuslularin sikayetlerini sonuna kadar dinler Hazreti Ömer, onlara bir kisim erzak ve giyecek vererek gönderir... Hakim Sa'd bin Amir'i de huzuruna davet eder... O na humuslularin bazi sikayetleri oldugunu söyleyerek dört kusurunun sebebini sorar...

O, durumunu söyle izah eder:

"Birinci kusurum; ailem hasta oldugundan evin bütün islerini bizzat kendim görüyorum ve bu sebepten vazifemin basina ancak kusluk vakti gelebiliyorum...

Ikincisi ise; gündüzleri halk icin vazife gören bir kimsenin gece olunca Hak icin vazife görmesine müsaade edersiniz herhalde...

Ücüncüsü ise; sirtimdakinden baska giyecek elbisem yoktur... Haftada bir gün giydigim camasirlarimi yikiyor temizlik isleri ile mesgul oluyorum... Hatta evimde bile üzerime alacak bir elbisem olmadigindan yikadigim camasirlarim kuruyuncaya kadar kimseyi görüsmeye bile kabul edemiyorum...

Hubeyb'in sehid edilmesini hatirlayinca bayildigim ise dogrudur... Cünkü müsrikler Hubeyb'i asarlarken ben yanlarinda idim... Belki mani olabilirdim, ama o zaman Islam la müserref olmamistim, sadece hadiseye seyirci kaldim... Iste bu hadise aklima geldikce kendimi tutamiyor mes'uliyetinden korktugum icin bayiliyorum, hastalaniyorum!"

Sa'd bin Amir'in r.a. bu izahati karsisinda halife gözyaslarini tutamaz...

Sevgili kardeslerim icerisinde bulundugumuz bu asirda böyle adaletli insanlara ne kadar cok ihtiyacimiz var degil mi ?

Yüce dinimiz Islam her daim bizden adaletli olmamizi hayatimizin her alaninda adaletle hükmetmememizi bize ögütlemektedir... Mü'mine düsen vazife her zaman adalet ilkesine uymak ve adaletli olmaktir....

...Salatu Selam Ile...

...Fi Emanillah...

Alıntı.Hak-Yol

Son düzenleme:

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Vealeyküm selam Allah razi olsun abi

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
ve aleyküm selam..
:aro:

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Ve Aleyküm Selam
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah agbi ömrüne bereket tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Anlamlı ve değerli paylaşımınız için teşekkürler.

Allah razı olsun..

Üst Alt