Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Sonra o mümin kula melekler tarafından: uyu denilir. O kul da:
Ehli iyalimin yanına geri dönüp halimi onlara haber vereyim, der.
Melekler de yerine gelmeyecek olan bu iste e cevap vermekten yüz çevirip, o kişiye şöyle derler:
Zifaf gecesi, kendisini ancak en çok seven kişinin uykudan uyandırabilece i gelin veya dâmadın uykusu gibi uyu!

Mümin olan kul, meleklerin: Şu Muhammed Sallellahü Aleyhi ve Sellem denilen adam hakkında ne dersin? şeklindeki sualine: Onun Allah Celle Celalühunun kulu ve elçisi oldu una şehadet ederim, demesinden sonra melekler Mü min kula: Senin böyle diyece ini zaten biliyorduk derler! Meleklerin bunu daha önceden bilmeleri, Allah Celle Celalühunun bildirmesiyle olabilece i gibi, meleklerin, o kişinin alnında iman ve ibadet nûrunun pırıltısını görmeleri ile de olabilir. (Şerhul MişkatAliyyul Kari)
Sonra o mümin kulun kabri yetmişe yetmiş, zira kare olarak genişletilip nurlandırılır. En do rusu, bu ifadenin çok genişlikten, kinayedir. Nitekim bazı rivayetlerde gözünün görebilece i kadar genişletilir denilmiştir. Bu genişli in herkesin kendi durumuna göre de işmesi de muhtemeldir. (Aliyyul Kari)
Sonra o mümin kula melekler tarafından: Uyu denilir. O kul da ehli iyalimin yanına geri dönüp halimi onlara haber vereyim der. Melekler de yerine gelmeyecek olan bu iste e cevap vermekten yüz çevirip, o kişiye şöyle derler: Zifaf gecesi, kendisini ancak en çok seven kişinin uykudan uyandırabilece i gelin veya damadın uykusu gibi uyu!
Peygamber Efendimiz Sallellahü Aleyhi ve Sellem buyurdu ki:
Neticede Allah Celle Celalühu o mümin kulu, kıyamet günü yattı ı yerden kaldırır.
Sorgulanan kul, münafık olursa, meleklerin bu sualine: İnsanların bu adam hakkında bir şeyler dedi ini işitir, ben de onlar gibi derdim. Ancak Onun peygamber olup olmadı ını iyi bilemiyorum der.
Melekler ona;
Biz senin böyle diyece ini biliyorduk, derler.
Sonra yeryüzüne: Onu sık diye emir verilir. Yeryüzü de onu sıkar. Kaburga kemikleri birbirine geçer.
Kıyamet günü, Allah Celle Celalühu, onu diriltinceye kadar sürekli azab olunur. (Mişkât ve Şerhleri)(Selim KÖROĞLU-beyan)

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Annemin şefkati, "O" nun şefkatinin binde biri madem, ben inanıyoru ki Allah'ım, bizlere kabirde rahmeti ile muamele edecek, bizleri zora sokmayacaktır , zora sokacak günahlardan da muhafaza edecektir inşaAllah.

Amin !

Üst Alt