Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sav), her namazdan sonra Allahı tesbih, hamd ve tekbir etmenin günahlardan arınmaya vesile olacağını bildirmiştir.

Muaz b. Cebel (ra) Rasulullah (sav)in elinden tutup şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: Ey Muaz vallahi Ben seni seviyorum. Muaz (ra) da: Anam babam Sana fada olsun Ya Rasulallah ben de seni seviyorum dedi. Rasulullah: Sana tavsiyede bulunuyorum. Ey Muaz her namazın ardından şu duayı hiç bırakma: Allahümme einni alazikrike ve şükrike ve hüsni ibadetike (Allahım bana Seni zikretme, şükretme ve Sana güzel ibadet etmeme yardım et. (Ebu Davud, Nesei, İbn-i Huzeyme, İbn-i Hibban).

Ebu Hureyre (ra) Rasulullah (sav)in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: Kim her namazdan sonra otuzüç defa Allahı tesbih eder (Subhanallah der), otuzüç defa Allaha hamdeder (Elhamdülillah der), otuzüç defa tekbir getirir (Allahu Ekber der) ki, bu doksan dokuz eder, sonra da: La ilahe illallahu vahdehu la şerikelehü, lehül-Mülkü ve lehül-Hamdü ve hüve alaküllişeyin Kadir (Tek olan Allahtan başka ilah yoktur, Onun ortağı da yoktur, mülk Onundur, hamd Onundur, O herşeye kadirdir) der de yüze tamamlarsa günahları deniz köpüğü kadar da olsa bağışlanır (Müslim).

Sad b. Ebi Vakkas (ra) Rasulullah (sav)in her namazın ardından şu kelimelerle Allaha sığındığını rivayet etmiştir: Allahümme inni eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike en uradde ila erzelil umri, ve eûzü bike min fitnetid-Dünya, ve eûzü bike min fitnetil-Kabri (Allahım ben cimrilik ve korkaklıktan Sana sığınırım, ömrümün en aşağısını döndürülmekten Sana sığınırım, dünya fitnesi ve imtihanından Sana sığınırım, kabir imtihanından Sana sığınırım) (Buhari).

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ALLAHım ben cimrilik ve korkaklıktan Sana sığınırım, ömrümün en aşağısını döndürülmekten Sana sığınırım, dünya fitnesi ve imtihanından Sana sığınırım, kabir imtihanından Sana sığınırım) (Buhari).

elhamdulılahı Ya Rabbıl alemın

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Allahümme einni alazikrike ve şükrike ve hüsni ibadetike (Allahım bana Seni zikretme, şükretme ve Sana güzel ibadet etmeme yardım et.

Allah razı olsun..

ey yolcu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Allahümme inneke afuvvün, kerimün, tuhibbül afve fafu anni (Ya Rabbi sen muhakkak ki affedicisin, ihsan edicisin, affetmeyi seversin öyleyse beni de affet).

Allah (cc) razi olsun

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun inş..

Üst Alt