Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray

Cemâleddîn-i Aksarâyî hazretleri anlatır:

Tâbiînden Hasan-ı Basrî hazretleri bir gün dergâhta otururken ihtiyar bir kadın gelir ve;
-Efendi hazretleri, benim bir kızım vardı öldü. Hasretine dayanamıyorum. Bana bir duâ öğret de rüyâmda görüp hasretimi gidereyim, der. Hasan-ı Basrî hazretleri gerekeni yaptıktan sonra kadın gider. Fakat kadın, ertesi gün gözleri kan çanağı gibi olduğu hâlde ağlayarak tekrar dergâha gelir. Hasan-ı Basrî hazretleri kadına;
-Niçin ağlıyorsun? diye sorunca kadın;
-Kızımı rüyâda gördüm, ama üzerine katrandan bir elbise giydirmişler cayır cayır yanıyor, cevabını verir.
Hasan-ı Basrî hazretleri ve yanında bulunanlar kendi sonlarının nasıl olacağını düşünerek ağlaşmaya başlarlar.

Aradan bir müddet geçtikten sonra Hasan-ı Basrî hazretleri, rüyâsında kendinin vefât ettiğini ve cennete girdiğini görür. Cennette gezerken muhteşem bir köşk ve önünde bir kadın görür.
O kadına;
-Yavrum sen hangi peygamberin hanımı veya kızısın? diye sorar.
Kadın;
-Efendim ben, bir peygamberin hanımı veya kızı değilim. Geçen gün size gelip de sizden rüyâsında kızını görmek isteyen kadının kızıyım, cevabını verir.
Hasan-ı Basrî hazretleri;
-Kızım annen senin Cehennemde yandığını söylemişti. Hâlbuki sen yüksek makamlardasın. Bu makâma nasıl ulaştın? diye sorar.
Kadın;
-Efendim biz kabir hayâtında beş yüz elli kişi azâb görüyorduk. Bir mümin kabristana gelip on bir İhlâs, on bir Felak, on bir Nâs sûresini okudu. Kabristanda yatan müminlerin ruhlarına bağışladı. Allahü teâlâ bize azâb eden meleğe; Benim âyetlerim ve adım hürmetine burada bulunan ve azâb görenleri affettim. Onlara azâb etmeyin ve birer makam verin buyurdu. Onun için bu makâma geldim cevabını verir...

Netice olarak, ölen yakınlarımızı seviyorsak, onları üzecek kötü amellerden sakınmamız ve onlara dua etmemiz, sadaka vererek, hayır, hasenât yaparak imdatlarına koşmamız lazımdır...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
vahhabi zihniyete güzel bir şamar abim bu anlattğıın menkibe.yüreğine sağlık...

RABBIM azze ve celle razı olsun...ve ölülerimizin amel defterlerini kapatmayan salih ve saliha evlatlardan eylesin cümlemizi...

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kardeşim Rabbimin gazabından gene Rabbime sığınırım Rabbim günahlarımızı affetsin inşaallah...

asuman

Affet ALLAH'ım!!

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Beşiktaş
paylaşım için ALLAH c.c. razı olsun.. çok ders verici bir menkıbe.. selam ve dua ile......

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
vahhabi zihniyete güzel bir şamar abim bu anlattğıın menkibe.yüreğine sağlık...

RABBIM azze ve celle razı olsun...ve ölülerimizin amel defterlerini kapatmayan salih ve saliha evlatlardan eylesin cümlemizi...

Gerçekten o zihniyetteki kişilere güzel bir anlatım ama Allah onların
anlama kabiliyetlerini kör etmiş.Hala bazı sitelerde ölmüş birinin arkasından dua edilir mi Kuran okunurmu diye yorum yapıp böyle şeylerin olmadığını yazmaktalar.Allah onların kalplerine hidayeti sundursun.Aslında buda ibretlik bir paylaşım.Rabbim kabir azabından bizleri korusun.Arkamızda hayırlı evlatlar bırakmayı nasip etsin.
Allah razı olsun Bayram kardeşim.

Mekkeye Hasret

la ilahe illallah..

Aldığı Beğeniler
13
Takım
Fenerbahçe
ALLAHCC) RAZI KARDEŞİM OLSUN GÜZEL PAYLAŞIM (RABBİM )GÜNAHLARIMIZI BAĞIŞLASIN CÜMLEMİZİ HAYIRLI KULLARINDAN EYLESİN

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine saglik Bayram kardesim ibretlik bir kissa tesekkürler
Allah(c.c)razi olsun herdaim
Selam ve Dua ile.......

Üst Alt