Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Hemen hemen hepinizin İslam tarihi hakkında bilgileriniz olduğundan eminim ..
Şöyle bir düşündüğünüzde hangi sahabeleri ne tür özellikleriyle hatırlarsınız ..?
Size neleri anımsatırlar ..?
Hz.Ebu Bekir ..
Hz. Ali bin Ebu Talip ..
Hz.Sad bin Ebi Vakkas ..
Hz.Halid bin Velid .. vs .. vs .. Denildiğinde hangisi size neyi niçin anımsatır ..?

Çoban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Güzel bir konu Eksen kardeş :)
Hz. Ali (ra) denilince aklıma ilim gelir..
Hz. Osman (ra) haya..cömertlik..
Hz. Ebu Bekir (ra) merhamet..
Hz. Ömer (ra) adalet..
Hz. Dıhye b. kelbi (ra) Cebrail (as) Cebrail (as) hep onun suretinde resulullah (sav) efendimize görünürmüş..

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Dinimle yeni tanışdım diyebilirim.Bilgim fazla yok.Fakat Ebubekir r.anh. Efendimiz s.a.v sadık olması beni çok etkilemişdir.

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Dinimle yeni tanışdım diyebilirim.Bilgim fazla yok.Fakat Ebubekir r.anh. Efendimiz s.a.v sadık olması beni çok etkilemişdir.

Yeni tanışma kısmını çok özel değilse biraz daha açabilirmisin sevgili Nigah ?

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Ebu Bekir ; Dönemin sahabileri içerisinde en zeki olanı .. Öyle ki müslümanlığın teslimiyetden geçtiğini çok iyi idrak etmiştir .. Ve yapılabilecek en akıllı hareketi yapmış, kayıtsız şartsız tam bir itaatle efendimize tabii olmuştur .. Bu hususta da kimse kendisiyle boy ölçümemiştir .. ( RadiyALLAHlahü Anha )

Ömer Bin Hattap ; Ondan ne zaman bahsedilse, küçük bir çocuk olup eteklerine yapışmak, arkasına saklanıp " amca beni koru şeytandan " demek gelir .. İsmi adaletin eş anlamlısı haline gelmiş, sert ama bir o kadarda vicdan sahibi yüce sahabi .. ( RadiyALLAHlahü Anha )

Osman Bin Affan ; Asalet, soyluluk, cömertlik, nezaket .. Tüm bu kavramları üzerinde hakkıyla taşıyabilen yumuşak başlı edep timsali Osman .. (RadiyALLAHlahü Anha )

Ali Bin Ebi Talip ; Yaşamış tüm yiğitler içinde yeri apayrıdır Hz.Ali'nin .. Cesaret denilen kavram bir ibreyle ölçülebilseydi eğer, zirvesinde onun ismi yazardı .. Rabbim meleklere kıskançlık duygusu vermiş olsaydı eğer tümü birden kanatlarını dökerlerdi Hz.Ali yüzünden .. ( RadiyALLAHlahü Anha )

Talha Bin Ubeydullah ; Uhud savaşının timsali mübarek insan .. Peygamber nasıl sevilir dosta düşmana anlatan insan .. Dünyada yürürken attığı her adımını aslında cennette attığı müjdelenen insan .. ( RadiyALLAHlahü Anha )

Halid Bin Velid ; Yaşamı boyunca, müşrikken de müminken de katıldığı hiç bir savaşı kaybetmedi .. " İslamın Kılıcı " üzerine adını yazdırdı .. Ve en büyük zaferini ego suna karşı kazandı .. Hiç bir insan onun kadar başarılı olup da onun kadar alçak gönüllü olmamamıştır ..

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Yeni tanışma kısmını çok özel değilse biraz daha açabilirmisin sevgili Nigah ?

Özel değil fakat sanalda bu kadar kişiyi şahit tutmak istemem.İslami forumlar hayatımda dönüm noktası oldu,özellikle sizlerin.Allah sizlerden razı olsun. :gul:

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Denildiğinde hangisi size neyi niçin anımsatır ?.

Hz.Ebu Bekir (r.a) En çok sevilenin en sevdiklerinden ,Efendimiz onun damadı :)
Sevr Mağarası..Doğruluk
Ve tabi Hz Ömerle hayırda yarışması ilk aklıma gelenlerden..

Hz. Ali bin Ebu Talip (r.a) :Efendimiz (sav) onun hakkında :Ya Ali seni sevenlerde çok sevecek buyurmuş...
İman etmiş ilk çocuk...
Peygamber yatagında ölüme yattığı vakit o gece için ;
en güzel uyuduğum uykuydu demesi..

Hz.Halid bin Velid (r.a)
:Mücadele için yaratılmış bir komutan..
Yanlış hatırlamıyorsam yatagında ecel geldiği vakit ;
yatarak ölmek istemiyorum diyerek ayağa kalkması.
Hz Ömerin (r.a) ;''Halk savaş kazanılıdığı zaman Allahtan değil senden bilmeye başladı ''
diyerek onu görevden alması vali tayin etmesi,
ama ehli olmadığı için burada başarısız olması

Üst Alt