Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Şu iki günlük dünyada belki en güzel şey aile huzurudur. Mutlu bir ailenin, ideal bir evlili in de eri neyle ölçülebilir ki?
Evlilik hayatında beyin hanımından hanımın da beyinden bekledikleri aşa ı yukarı bellidir. Yeter ki taraflar bunları fark etsinler ve hayata geçirsinler.

İşte bir aile reisinin hanımından bekledikleri:
" Macera yaşamak veya evcilik oynamak de il, sonsuzlu a uzanan mutlu bir evlilik idealindeyim.
" Her insan apayrı bir fıtrat üzere yaratıldı ından, en küçük teferruatına kadar mizacıma ait bütün özelliklerim tanınsın ve ona göre muamele edilsin.
" Kafamı iyice şişirmek yerine bedeni ve zihni ferahlı ım sa lansın.
" Didişmek için de il huzur bulmak için evlendi im unutulmasın.
" Eşim bana cariye olmalı ki ben de ona köle olayım, o bana yer olsun ki ben ona gök olayım.Her sözde ve davranışta mutlaka iyi niyet beklerim.

" İş stresi gere i eve asık suratla dönmüş olabilirim ama ben eşimde somurtkan bir çehre görmek istemem.
" Kusursuz insan olmaz; benim de kusursuz olamayaca ım peşinen bilinmeli.
" Mutluluk için büyük bir sabır gerekti i unutulmamalı. Eşim, erkeklerin sert ve kaba kabuklarının altında daima aldanmaya hazır saf bir çocu un varlı ını bilmeli.
" Dünyada yaşıyoruz, sosyal hayat çok bozuk, problemler elbette olacaktır. Yeter ki büyütülmesin.

" Eşim bana her aklına geleni veya her istedi ini söylerse, yani sesli düşünmeyi adet edinirse, benden de istemedi i şeyleri işitir.
" Eşim benimle anlaşabilmeye gayret göstermelidir. Tartışma çıkarıp kavga etmeye de il.
" Beni tenkit edip suçlamadan önce, samimi olarak kendisini o konuda sigaya çekmesini beklerim.
" Saygı,sevgiyi besler ve geliştirir. Saygıdan mahrum bir sevginin ölü oldu u unutulmamalı.
" Eşim bana kendisini sevdirmek istiyorsa tatlı dilli, güler yüzlü ve güzel davranışlı olmalıdır.

" Aile reisli i özelli imle ben, mutlu ve huzurlu olamazsam bundan en çok zararı çocuklar görecektir.
" Bazen eşimi üzdü üm olabilir ama benim de çok üzüldü üm unutulmamalı.
" Eşimin asla yapmaması gereken şey, benimle sinir harbi başlatıp galip çıkmaya çalışmasıdır.
" Sadece kendisini düşünen bir eş istemem. Kıskançlık sevgi ifadesidir ve güzel şeydir ama aşırısı mutlulu umuzu engeller.
" Hoşlanmadı ım bir konuda iknaya zorlanmak istemem.
" Benim anlattıklarımı dinler gibi görünüp kafasında kendi söyleyece i cümleleri kuran bir eş, fevkalade sinir bozucudur.
" Bir meseleyi tartışırken, Sen hatalısın! peşin hükmü yerine, Acaba benim hatam nedir? diye düşünebilmek, çözümü kolaylaştırır.
" Az, öz ve yerinde konuşabilen bir kadın, ALLAHın en büyük nimetlerinden biridir.
" Fedakarlı ın ve hoşgörünün mümkün oldu u yerde problemin üstüne gitmek çok can sıkıcıdır.
"
Gelip geçici duygular ve imkanlar üzerine kurulu bir evlilik kalıcı olmaz.
" Eşimin bildi i veya yeni ö rendi i ilmi, bana baskı unsuru olarak kullanıp bilgelik taslaması ve bu şekilde üstün çıkmaya çalışması hiç hazmedilir şey de il.
" Öfke gelince akıl baştan gider, insan deli gibi olur. Bu yüzden sinirim geçene kadar eşim susup sabredebilirse kavga çıkmaz. Yani ben deliysem, o veli olmalı
.

" Eşimin beni, birçok kusurunu görmedi i başka aile reisiyle kıyaslayıp dört dörtlük bir koca hayal etmesi fevkalade huzursuzluk sebebidir.
" İnatçılıkta ısrar eden ve bunu alışkanlık haline getiren, dedi inin olmasından başka bütün yolları kapayan bir kadına tahammül etmek zordur.
" Kendi durumundan daha iyi olanları sık sık gündeme getirip içinde bulundu u nimetlere şükürsüzlük eden kadın, kocasını çileden çıkarır.
" Şu söz hiç unutulmamalı: Güzele kırk günde doyulur, güzel huyluya kırk yılda doyulmaz.

(Alıntı; Abdulkadir Akgündüz'e teşekkür ederiz)

M

maussema

Guest
hay allah razı olsun yaa masallah pek bır guzel konular bunlar. :)

ınsanlar derkı bu erkeklerın bır ıstedıgını yapsan yıne de yaranamassın ama bence ıstedıgı muddetce yuvasını mutlu etmek hanımların elındedır tabıkı allaha ıtaatı bılen bır esı oldugu muddetce...

" Mutluluk için büyük bir sabır gerekti i unutulmamalı. Eşim, erkeklerin sert ve kaba kabuklarının altında daima aldanmaya hazır saf bir çocu un varlı ını bilmeli. ıste olay budur bence =) =)

M

maussema

Guest
Orjinal Yazarı keremm
ARKADAŞLAR sitemiz yeni açıldıgı için bu bir denemedir :)

ALLAH HAYRINI VERSIN YANI KARDES BU BURDAMI DENENIR GUZELIM KONUNUN ORTASINDA ALLAHIM YAAA X( X(

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı maussema
Orjinal Yazarı keremm
ARKADAŞLAR sitemiz yeni açıldıgı için bu bir denemedir :)

ALLAH HAYRINI VERSIN YANI KARDES BU BURDAMI DENENIR GUZELIM KONUNUN ORTASINDA ALLAHIM YAAA X( X(
dur be bacım,acelen nedir daha bu konuyla ilgili epey yazılar yazarız.tamammı,bizi izlemeye devam edersen yeter. =)

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
EŞİM BENİM ELBİSEM BENDE EŞİMİN ELBİSESİ OLMALIYIM.(HANİ KATOLİKLER DERLER YA KEDER DE TASADA HASTALIKTA SAGLIKTA İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE ....VS VS ) BENİM YANIMDA OLMALI.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
BU GÜZEL BİR KONU.ÇOK GENİŞ VE KAPSAMLI.
ASLINDA BUNUN BAKIŞ ACISIYLA ALAKASI VAR.
NASIL BAKARSAN ÖYLE GÖRÜRSÜN YANİ.....
BAKMASINI BİLİRSEN HİÇBİR ZAMAN YANILMAZSIN.

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
KİM DEMİŞ KADINLAR ÇOK ŞEY İSTİYOR ERKEKLERDE ÇOK ŞEYLER İSTİYORMUŞ BUNU YENİ ÖGRENDİM SAGOL KEREM KARDEŞ...SELAM VE DUA İLE...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
İNSANIN HAYATINDA HERŞEYİYLE EN YAKIN OLDUĞU/OLACAĞI KİŞİ EŞİDİR....ÇÜNKÜ ANNEYE BABAYA VEYA DOSTLARINA ANLATAMADIĞIN ŞEYLERİ EŞİNE ANLATACAKSIN,EŞİNLE PAYLAŞACAKSIN,BU SEBEPTENDİR Kİ BEN BİR BAYAN OLARAK KENDİME BİR DİKTATÖR DEĞİL,BİR ARKADAŞ,EN YAKIN DOST VE ALLAH'A UZANAN YOLDA YOLDAŞ ARARIM,GERİSİ GERÇEKTEN HİKAYE.........

Üst Alt