Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

muzdelife

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Hapşırık sırasında oluşan basınç nedeniyle kalp damarlarına yo un kan pompalanması kalbe iyi geliyor.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Ö retim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Telli, vücudun do al refleksi hapşırık sırasında a ızdan çıkan havanın hızının çok yüksek oldu unu söyledi.
Bu hızın vücutta oluşan yüksek basınçtan kaynaklandı ını belirten Telli, "Hapşırırken karın bölgesi ve beyin a ırlıklı olmak üzere vücutta büyük bir basınç ortaya çıkar. Bu basınç nedeniyle kalp damarlarına yo un kan gider" dedi.
Bazı riskler taşısa da kalp damarlarına kan gitmesini sa layan hapşırı ın kalp için faydalı oldu unu vurgulayan Telli, "Basınç nedeniyle bayılmalar, hatta hapşırı ın tutulması durumunda çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Ancak, biz kalp uzmanları, sa lıklı kalp için hapşırı ı severiz. Tansiyon hastalı ı ve bayılma tehlikesi olmayan kişiler, hapşırıkla sa lıklı bir kalbe sahip olabilirler" diye konuştu.

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
bizim konya baya ilerlimemis tipta 8)

bide buada arkadaslar hapsirdiktan sonra heopimiz elhamdulillah dersin sizce neden
cünki hapsirdiginiz zaman beyinde olmak üzere her organiniz o an durur
düsüne biliyormusunuz bi insan ancak beyni durursa ölür eee hapsirdiktan sonada geri hayatta oldugumuz icin Allaha sükrederek elhamdulilah diyoruz

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
hapşırınca neden elhamdulillah diyoruz..bunun bir hikmeti olmalı de il mi?ayrıca hapşırınca günahlardan da arınıyoruz...paylaşımın için tşkler muzdelife..eczacılı ını belli ediyorsun hani :D

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
exelance kardes sen benim yazdigimi okumamissin galiba

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Orjinal Yazarı yarali-gönül
exelance kardes sen benim yazdigimi okumamissin galiba

Aynı anda yazmışız...yazımı ekledi imde senin yazıyı gördüm...de iştirmek istedim ama sonra vazgeçtim..

Üst Alt