Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
HASSÂSIYET

Hz. Ebû Bekrin (r.a.) yemegini kölesi getirirdi. Hz. Ebû Bekr gelen yemegin nereden alindigini, nasil hazirladigini sorar, sonra yerdi. Bir Aksam sûal sormadan bir lokma yedi. Kölesi; Efendim, bu aksam adetiniz üzere yemek hakkindaki sorularinizi sormadiniz. deyince. Hz. Ebû Bekr (r.a.): Öyleyse, simdi söyle. buyurdu. Kölesi anlatmaga basladi:

Efendim, câhiliye zamaninda raks yapar, oyun oynardim. Bir gün bir grub kimselere oyun oynadim. Hoslarina gitti. Simdi bir seyimiz yok, sonra veririz, demislerdi. Bugün onlarin elini bol gördüm. Verdikleri sözü hatirlattim. Bu yemegi verdiler. dedi.
Hz. Ebû Bekr (r.a.) çok üzüldü, agladi ve parmagini bogazina sokarak istifra etti.

Yedigi o bir lokmayi çok zahmet çekerek çikardi. Mübârek yüzünün rengi degisti. Sicak su içmesini tavsiye ettiler. Sicak suyu içince bir daha istifrag etti. Yâ Siddîk! Bir lokma için mi bu kadar eziyet çekiyorsun? dediler. Evet, Resûl-i Ekremden (s.a.v.) isittim: Allâhü Teâlâ yedigi harâm olan kimselere Cenneti haram etmisdir. buyurdu. Sonra,

Ya Rabbî, yedigim lokma için elimden geleni yaptim. O lokmadan vücudumda bir sey kaldiysa onu afvet, bu zaîf kulun, Cehennem azâbina dayanamaz. diye duâ buyurdu
. (M.G-37)
Takvim Yapraklari

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razı olsun bu güzel yazı için..

Allâh ü Teâlâ yedigi harâm olan kimselere Cenneti haram etmisdir.

YÜCE KERİM OLAN ALLAH boğazımızdan ve tüm vücud azalarımızla şiddetle haramdan kaçınan takva sahibi kullarından etsin cümlemizi..

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Ya Rabbî, yedigim lokma için elimden geleni yaptim. O lokmadan vücudumda bir sey kaldiysa onu afvet, bu zaîf kulun, Cehennem azâbina dayanamaz. diye duâ buyurdu.

Allah (CC) senden razı olsun kardeşim ellerine sağlık...

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Ablam Allah razı olsun bu güzel konu için..

Rabbim haram olan herşeyi uzak tutsun.. helen olan ne varsa ona yakın etsin..İnşaAllah..

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
ALLAH razı olsun bu güzel yazı için..

Allâh ü Teâlâ yedigi harâm olan kimselere Cenneti haram etmisdir.

YÜCE KERİM OLAN ALLAH boğazımızdan ve tüm vücud azalarımızla şiddetle haramdan kaçınan takva sahibi kullarından etsin cümlemizi..

aın abım amınnn ;( ;( ;(

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Cenab-ı Erhamürrahimin razı olsun teyzem çok güzel bir paylaşımdı

erni

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1