Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Hastalığı okul kabul ettim, mezun olmayı bekliyorum

Göğüs kanseri tüm dünyada kadınların yüzde 13ünde görülen bir hastalık. Kadınların kendilerini muayene ederek tespit edebildikleri sert kitleler göğüs kanserinin en büyük belirtisi.

Hastalık ne kadar erken teşhis edilirse tedavisi o kadar kolaylaşıyor. YeniAsya Gazetesi yazarlarından Meryem Tortuk da 1,5 yıl önce sağ kolunun altındaki sert kitleden şüphelenerek doktora gitmişti. Yapılan iğne biyopsisi sonucunda kitlenin zararsız olduğu bildirilince ameliyat olmaktan vazgeçti. Ancak, bir yıl sonra kitle daha çok rahatsız etmeye başladı. Kitleyi aldırmaya karar verdiğinde artık çok geç olduğunu öğrendi. Parça biyopsisinde büyüklüğü 4,5 cmye ulaşan kitlenin kanserli olduğu anlaşılmıştı. Hastalığının teşhisinde bir yıl geç kalınmıştı. Ameliyatla göğsünün bir bölümü alınan Meryem Tortuk, şu an kemoterapi tedavisi görüyor. Geçtiğimiz 9 Ağustos günü, test sonuçlarını eline aldığında kanser olduğunu öğrenince gözyaşlarına sığınmış herkes gibi. Ama hiçbir zaman neden ben? diye sormamış Meryem hanım. Hastalığın çok insani olduğunu, özel bir acı duymadığını ifade eden Meryem Tortuk, Hastalandım, eyvah, her şey bitti gibi bir panik yaşamıyorum. İnsanları daha iyi anlayabildiğim için, dünyama çok artılar verdiği için kendimi mutlu hissediyorum. Hastalığı bir okul olarak değerlendiriyorum. Evet, kaydımı kendi isteğimle yaptırmadım. Çok yüce bir makam tarafından yaptırıldı kaydım ve buna benim ihtiyacım vardı şeklinde değerlendiriyorum. diye konuşuyor.

Göğüs kanseri 35-55 yaş arasındaki kadınlarda daha sık görülüyor. O henüz bu grupta değil. Ailesinde de böyle bir hastalık hikayesi yok. Akdenizli olduğu için sebze ve zeytinyağı ağırlıklı besleniyor. Vücuduna zarar verecek maddeler kullanmayan Meryem hanım şöyle konuşuyor: İçimde inanılmaz bir güç var. İnsan mülkün kendisine ait olmadığını, kendisinin üstünde bir tasarruf edicinin var olduğunu, bütün uzuvlarının emanet olduğunu, öyle vurgulayıcı bir şekilde algılıyor ki, bu algının getirdiği enerji ile rahatım.

Kanserin genetik haritası çıkarılacak

ABDde, kanserin genetik haritasını ortaya çıkarmak için proje başlatılıyor. Kansere yol açan unsurların keşif ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinin hızlandırılması için hazırlanan 3 yıllık pilot projeye, hükümet 100 milyon dolar ayırdı. Ulusal Sağlık Enstitüsünün genetikten sorumlu yetkilisi Dr. Francis Collins, çalışmanın insanın genetik haritasını çıkaran araştırmadan daha karmaşık olduğunu söyledi. Collins, kanser olarak nitelenen yaklaşık 200 hastalığın başlamasına sebep olan genetik değişikliklerin izini süreceklerini kaydetti. Bilim adamları daha önce kanser oluşumuna yol açan bazı genleri tespit etmişti.

14.12.2005
Şemsinur Özdemir
İstanbul (zaman)

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Evet göğüs kanserine dikkat etmeliyiz muayeneside gayet kolay evde herkes kendini kontrol edebilir ihmalede gelmez
yakalanma riski hiçte az degil
Erken teşhiş hayat kurtarır ;)

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
(Evet, kaydımı kendi isteğimle yaptırmadım. Çok yüce bir makam tarafından yaptırıldı kaydım ve buna benim ihtiyacım vardı şeklinde değerlendiriyorum...)

Tefekkür ,İman ,Sabır ..İşte imtihan dünyası işte okul..

Dünya Fani, Yalnız Allah(c.c.) baki..

Üst Alt