Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray
Vaktiyle Bursa’ da bir Müslüman, eski adı “Yahudilik Yolağzı”, bugünkü adı Arap Şükrü olan muhitte çeşme yaptırmış ve başına bir kitabe eklemiş:
“Her kula helâl, Müslüman’a haram!..”
Bursa başkent, tabii Osmanlı karışmış, bu nasıl fitnedir diye…
Gitmişler kadıya şikâyete, adam yakalanıp yaka-paça huzûra getirilmiş. “Bu nasıl fitnedir, dîni İslâm, ahâlisi Müslüman olan koca devlette sen kalk, hayrattır, sebildir diye çeşme yap, ama suyunu Müslüman’a yasakla!.. Olacak iş midir, nedir sebebi, aklını mı yitirdin?..” diye çıkışmışlar adama.
Adam: - “Müsaade buyurun, sebebi vardır, lâkin ispat ister, delil şarttır…”dedikçe kadı kızmış:
- “Ne delili, ne ispatı?.. Sen fitne çıkardın, Müslüman ahâlinin huzurunu kaçırdın, katlin vâciptir!” demiş. Demiş ama, bir yandan da merak edermiş:
- “Nedir gerekçen?..” diye sormuş. Adam:
- “Bir tek Sultan’a derim…” diye cevap verince, ortalık yine karışmış. Söz Sultan’a gitmiş, adam yaka paça saraya götürülmüş… Padişah da sinirlenmiş ama, diğer yandan o da meraklanırmış:
- “De bakalım ne diyeceksen. Bu nasıl iştir ki, hem çeşmeyi yaparsın,hem de her kula helâl,Müslüman’a haram yazarsın?..” Adam, başı önünde konuşur:
- “Delilim vardır, lâkin ispat ister.”
- “Ya dediğin gibi sağlam değilse delilin?..”
- “O zaman boynum, hükme kıldan incedir Sultânım…”
- “Eeee?!..”-
”Sultânım, herhangi bir havradan (sinagog) rasgele bir hahamı izahsız yaka-paça tutuklayın, bir hafta tutun. Bakın neler olacak…” Dediği yapılmış adamın. Bütün azınlıklar bir olmuş, başlarında Mûsevîler, “ne oluyor, bu ne zulüm?.. Bizim din adamımıza biz kefiliz, ne gerekirse söyleyin yapalım, o masumdur, gerekirse kefalet ödeyelim…” Çevre ülkelerden bile elçiler gelmiş, elçiler mektup üstüne mektup getirmiş… Bir hafta dolunca, adam:
- “Sultanım, artık bırakmak zamanıdır” demiş. Haham bırakılmış, azınlıklar mutlu, bu sefer Sultan’a teşekkürler, hediyeler… Az zaman geçmiş ki, adam:
- “Aynı işi herhangi bir kiliseden herhangi bir papaz için yaptırınız Sultanım” demiş. Aynı şekilde bir papaz derdest edilip yaka-paça alınmış Pazar ayininden ve aynı tepkiler artarak devam etmiş. Haftası dolunca da serbest bırakılmış. Mutluluk ve sevinç gösterileri daha bir fazlalaşmış, teşekkürler, şükranlar… Levantenler din adamlarına kavuşmanın mutluluğuyla daha bir sarılmışlar birbirlerine… Sultan:
- “Bitti mi?..” demiş adama.
- “Sultânım son bir iş kaldı, sonra hüküm zamanıdır izninizle” demiş.
- “Şimdi nedir isteğin?..”
- “Efendim, pâyitahtımız Bursa’nın en sevilen, en sözü dinlenilen, itimat edilen âlimini alınız minberinden…” Adamın dediğini yapmışlar, Ulucâmi imamını Cuma hutbesinin ortasında almışlar, yaka-paça götürmüşler…Ve ne olmuş bilin bakalım?.. Bir ALLAH’ın kulu çıkıp da, “ne oluyor, siz ne yapıyorsunuz?.. Hiç olmazsa vaazı bitene kadar bekleseydiniz”, gibi tek bir kelâm etmemiş, imamın peşinden giden, arayan-soran olmamış… Geçmiş bir hafta, “Nerde imam” diye gelen-giden yok!.. Aptal ve cahil bir imam tayin edilmiş yerine, ne konuştuğunu kendi kulağı duymayan tam yobaz cinsinden biri… Halk hâlinden memnun, başlamış bir dedikodu, o geçen hafta derdest edilen koca âlim için:
- “Biz de onu adam bilmiş, hoca bellemiştik…”
- “Kim bilir ne halt etti de tevkif edildi!..”
- “Vah vaah!.. Acırım arkasında kıldığım namazlara…”
- “Sorma, sorma…”
Padişah, kadı ve adam izliyorlarmış olup-bitenleri. Sonunda Padişah çeşmeyi yaptırana sormuş:
- “Eee, ne olacak şimdi?.. Adam:
- “Bırakma zamanıdır. Bir de özür dileyip helâllik almak lâzımdır hocadan.” “Haklısın” demiş padişah, denilenin yapılması için emir buyurmuş ve adama dönmüş. Adam başı önünde konuşmuş:
- “Ey büyük Sultânım, siz irade buyurunuz lütfen, böyle Müslümanlara su helâl edilir mi?..”
Sultan acı acı tebessüm etmiş:
-
“Hava bile haram, hava bile!..”​
demiş…

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAh cc razı olsun ,gerçekten öyle bir hale geldikki ,hep suskun seytan durumuna düştük kendi nefsime,birlik olmamız gereken yerde,hep parcalandık ne yazıkkı.RABBIm cc tekrar birlik şuurunu ümmeti muhammed s.a.v e nasip etsin,yoksa tesbih taneleri gibi dağılır ,gideriz.

RABBIm cc tüm müslümanları yek vucud eylesin

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Hazin ama gerçek manzara.. Rabbim bizi düştüğümüz yerden kaldırsın! Düşününüz Osmanlı zamanında hadisenin boyutu budur, geçen seneler şimdi astarı bile bırakmadı..

Can-ı gönülden Allah razı olsun diyorum kardeş. Maşallah takdirlik konulara değiniyorsunuz. Takip ediyorum. Sizin gibiler bu siteyi âbâd eder:) Bir de acaba nerden elde ettiniz bu yazıyı, kaynak belirtebilir misiniz? Ben de (ç)alıntılayacağım:)

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
"Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Allah'ım! Ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum!
Ben ki kocamış bir yaşlıyım. Kurumuş iki elim, ne kalem tutuyor ne de silah!
Sesimle yeri inletecek güçte bir hatip de değilim!
Ben ki saçları ağarmış, ömrünün son demlerinde, türlü hastalıkların yıktığı ve üzerinde zamanın belâlarının estiği biriyim!
Tek isteğim, benim gibi Müslümanların zaaf ve aczinden müteessir olanların yazmasıdır!
Siz ey Müslümanlar! Suskun ve aciz, helâk olmuş ölüler!
Hâlâ kalpleriniz sızlamıyor mu, başımıza gelen bu acı felâketler karşısında? Bir halk yok mu? Hiç mi kimse yok, Allah için ve ümmetin namusu için kızacak?
Şerefli direnişçilerken, bizleri katil teröristler olarak ilan edenlere karşı duracak! Bu ümmet utanmaz mı, şerefi çiğnenirken?
Omuzlarımıza el verecek ve gözyaşlarımızı silecek bir bakış! Bu ümmetin kurumları, sivil güçleri, partileri, teşkilâtları ve bariz şahsiyetleri, Allah için kızmaz mı? Tümü birden sokaklara dökülüp, bizim için dua etmeye;
"Ey Rabbimiz! Gücümüzü topla, zaafımızı gider ve mü'min kullarına yardım et!" diye çağıramaz mı? Buna da mı gücünüz yetmiyor?
Yakında bizim büyük ölümlerimizi duyacaksınız, o zaman alınlarımızda şu yazılacak:
"Bizler direndik! İleri atıldık ve kaçmadık!"
Ve bizimle birlikte çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız ve gençlerimiz ölecek! Onları, bu suspus ve bön ümmete yakıt yapacağız!
Bizden, teslim olmamızı ve beyaz bayrak dikmemizi beklemeyin! Çünkü biz, bunu yapsak da öleceğimizi biliyoruz.
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Dilerseniz bizimle olun, elinizden geldiğince, öcümüzü sizden her biri boynuna taksın!
Dilerseniz bize acıyarak ölümümüzü izleyin! Temennimiz, Allah'ın, emaneti savsaklayan herkesten kısas almasıdır! Umarız bizim aleyhimize olmazsınız!
Allah aşkına, bari aleyhimize olmayın!
Ey ümmetin liderleri, ey ümmetin halkları!
Allah'ım!
Sana şikâyette bulunuyorum...
Sana şikâyette bulunuyorum...
Gücümün azlığını, imkânımın yetersizliğini ve insanlara karşı zaafımı Sana şikâyet ediyorum.
Sen mustazafların Rabbisin... Sen bizim Rabbimizsin... Bizi kime bırakıyorsun? Bize cehennem olacak uzaklara mı? Veya düşmana mı?
Allah'ım! Akıtılan kanlar, dokunulan ırzlar, çiğnenen hürmetler, yetim bırakılan çocuklar, oğlunu yitirmiş anneler, dul kalmış kadınlar, yıkılmış evler ve ifsad edilmiş ekinler aşkına Sana şikâyette bulunuyorum.
Sana şikâyette bulunuyorum! Gücümüz dağıldı... Birliğimiz bozuldu... Yollarımız ayrıldı...
Halkımızın zaafını ve ümmetimizin bize yardım edip, düşmanı yenmedeki aczini Sana şikâyet ediyoruz..."
Eylül 2003

ŞEHİD Şeyh Yasin

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Bu yazıyı okuyunca Cübbeli Ahmet Hocaefendi geliverdi aklıma birden. Bir zamanlar ki camilerde kursuleri varlığı ile şereflendirir o muaazzam uslubu ile gönülleri şevklendirirdi ve onu her mekanda her zaman takip eden cemaatı var idi öyle ki hatırlıyorum cemaat mahfillerden taşar yollara serilen karton kağıtlar üzerinde vecd ile sohbetleri dinlenirdi.Bir gün Hocaefendi sonradan tecrübe ile sabit olacak o acı sözü dile getirmiş idi:Bir gün bu çok sevdiğiniz Cübbeliyi kolundan tutup kodese tıkacak olsalar arkamda bir kişi bulamam! ki 1999 depreminden sonra hakkında ayyukaya çıkan iftiralar yüzünden kürsüden indirilip hakkındaki tüm şikayetler çürütüldüğü halde sırf ehli sünnet vel cemaat akımının savunucuları ve sözcülerinden olduğu için içeri tıkılmış ve milyonlara hitap eden hocaefendinin arkasında sadece gözü yaşlı Üstadı ve Eşi var idi.Gerçekten bizim gibi şakşakçı müslümanlara hava bile haram...

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray
Bu yazıyı okuyunca Cübbeli Ahmet Hocaefendi geliverdi aklıma birden. Bir zamanlar ki camilerde kursuleri varlığı ile şereflendirir o muaazzam uslubu ile gönülleri şevklendirirdi ve onu her mekanda her zaman takip eden cemaatı var idi öyle ki hatırlıyorum cemaat mahfillerden taşar yollara serilen karton kağıtlar üzerinde vecd ile sohbetleri dinlenirdi.Bir gün Hocaefendi sonradan tecrübe ile sabit olacak o acı sözü dile getirmiş idi:Bir gün bu çok sevdiğiniz Cübbeliyi kolundan tutup kodese tıkacak olsalar arkamda bir kişi bulamam! ki 1999 depreminden sonra hakkında ayyukaya çıkan iftiralar yüzünden kürsüden indirilip hakkındaki tüm şikayetler çürütüldüğü halde sırf ehli sünnet vel cemaat akımının savunucuları ve sözcülerinden olduğu için içeri tıkılmış ve milyonlara hitap eden hocaefendinin arkasında sadece gözü yaşlı Üstadı ve Eşi var idi.Gerçekten bizim gibi şakşakçı müslümanlara hava bile haram...

Bize hava bile haram :uzgun:

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
RABBIM bizleri bütünleştirsin yolunda beraber ilerleyenlerden eylesin fitne fesada yer bırakmasın inşaallah. Çok ayrıldık zıt düştük. ALLAH yardımcımız olsun. ALLAH razı olsun.

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Adam hayratı ibretlik diye yaptırmış sırrını bilene :o

Allah muhafaza buyursun aklı ve kalbi selim müslümanlardan kılsın hepimizi..

Teşekkürler paylaşımın için :gul:

Üst Alt