Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Eğitim

Bugün, Allah'ın insanlığa bu son mesajının dikkate alınmadığı günümüz dünyasının karşı karşıya kaldığı yıkımlar ve vahşet, teknoloji ve yüksek refah düzeyinin insanlığa huzur getiremediğini göstermektedir.,

Yaratılış gayesini anlayamamış, yeryüzüne ve içindekilere yaratıcısından dolayı sevgi duymayı öğrenememiş ruhî tatminsizlik içindeki insanlığın elinde zenginlik ve teknolojinin, nasıl öldürücü bir silâha dönüştüğü her gün yaşanan örneklerle dehşetle izlenmektedir.

Bu durumda biz âhir zaman müslümanları, belki her zamankinden daha çok Allah'ın kitabına sarılmalı ve oradaki huzur reçetelerini yaşayışımız la örneklemeliyiz.

Hiçbir olumsuz propagandaya kulak vermeden yüce Kur'an'ı daha çok okumalı, ehil müfessirlerin açıklamalarından faydalanarak anlamaya çalışmalıyız. Ve en önemlisi Peygamber vârisi rabbânî âlimler etrafında kenetlenerek, birlik-beraberlik içinde hem kendi kurtuluşumuz adına hem de insanlığa canlı örnek olma adına Kur'an ahlâkını yaşamalıyız.

Allah'ın selâmı ve rahmeti üzerinize olsun.

M. Saki EROL​

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
EWet çok doğru güzel tesbitler... Biz müslümanlar olarak daha çok çalışıp ve gidebileceğimiz en üst seviyelere gitmeliyiz, yaptığımız işin en iyisini bizler yapmalıyız...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Dinlerin kuvvet merkezi olan eğitim ve öğretim, İslâm kültür ve medeniyetinin gelişip yayılmasında da büyük rol oynamıştır. Eğitim, yetişkin bir neslin, yetişmekte olan nesillerin bir plân çerçevesinde ve belli bir gayeye göre gelişmesini sağlamak için yaptığı çalışmalar olduğu için İslâm dini açısından en önemli bir faaliyet alanı olarak algılanmış ve değerlendirilmiştir.

İlk emri Oku olan Kuranın De ki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? (Zümer,9), De ki, Rabbim benim bilgimi artır. (Taha,114), Bilmiyorsanız ilim ehline sorun. (Nahl,43), Kaleme ve yazdıklarına yemin olsun ki (Kalem,1), Sakın cahillerden olma. (Enam,35),Cahillerden yüz çevir. (Araf,199) gibi ayetleri bize yeterince ışık tutmaktadır.

Ayrıca, Kuranın yaşanmış modeli olan sevgili Peygamberimizin Allah beni bir muallim/öğretici olarak göndermiştir. (İbni Mace,1/17) sözünü de iyi anlamak ve değerlendirmek gerekir. Misyonu öğreticilik olan bir Peygamberin hem öğrettiklerine, hem de öğretim hususunda insanlar arasında bir ayırım yapıp yapmadığına bakmamız gerekir. Eğitimin kalitesi, şekli, konusu ve ilgilileri konusunda yeterince inceleme yapmadan söyleyeceğimiz her şey dinimizin aleyhine olabileceğini hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz.

Sevgili Peygamberimizin şu sözlerine de bakalım.

İlim ve hikmet müminin yitiğidir. Nerede bulursa onu almaya öncelikle hakkı olan odur. (Tac,1/64)

Her şeyin bir yolu vardır. Cennetin yolu da ilimdir. (Feyzülkadir,5/286)

Kim ilim öğrenmeye istekli olursa bu onun geçmiş günahlarına kefaret olur. (Tirmizi)

İlim tahsili için yolculuk yapan kimse, evine dönünceye kadar Allahın yolundadır. (Tergib, 1/105)

İlmin fazileti nafile ibadetin faziletlerinden üstündür. Az ilim çok nafile ibadetten hayırlıdır., 1/102)

cüneyd-i

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı hayrullah
Eğitim

Bugün, Allah'ın insanlığa bu son mesajının dikkate alınmadığı günümüz dünyasının karşı karşıya kaldığı yıkımlar ve vahşet, teknoloji ve yüksek refah düzeyinin insanlığa huzur getiremediğini göstermektedir.,

Yaratılış gayesini anlayamamış, yeryüzüne ve içindekilere yaratıcısından dolayı sevgi duymayı öğrenememiş ruhî tatminsizlik içindeki insanlığın elinde zenginlik ve teknolojinin, nasıl öldürücü bir silâha dönüştüğü her gün yaşanan örneklerle dehşetle izlenmektedir.

Bu durumda biz âhir zaman müslümanları, belki her zamankinden daha çok Allah'ın kitabına sarılmalı ve oradaki huzur reçetelerini yaşayışımız la örneklemeliyiz.

Hiçbir olumsuz propagandaya kulak vermeden yüce Kur'an'ı daha çok okumalı, ehil müfessirlerin açıklamalarından faydalanarak anlamaya çalışmalıyız. Ve en önemlisi Peygamber vârisi rabbânî âlimler etrafında kenetlenerek, birlik-beraberlik içinde hem kendi kurtuluşumuz adına hem de insanlığa canlı örnek olma adına Kur'an ahlâkını yaşamalıyız.

Allah'ın selâmı ve rahmeti üzerinize olsun.

M. Saki EROL​

DEĞERLİ MAHMUD ES'AD COŞAN HZ. HER GÜN SEVGİLİ EFENDİMİZİN VEDA HUTBESİNİ OKURMUŞ...

MÜSLÜMANLARIN EĞİTİMİ-EKONOMİYİ VE MEDYAYI ELE GEÇİRMESİ ANCAK ONLARI TEKRAR AYAĞA KALDIRABİLİR...DERDİ DEĞERLİ HOCAMIZ...DEDİ VE UYGULADI...!

EĞİTİM-EKONOMİ-MEDYA...

cüneyd-i kardesim yazılarınızın daha okunaklı olması için sadeleştirdim

-huzurumsun-

KURAL 5 : Önemli olan yazınızın içeri idir ! Forum yazılarında dikkat çekmeye yönelik abartılı fontlar ya da yerli yersiz abartılı yüz ifadeleri kullanmak yasaktır !. Yazınızın ekranda güzel görünmesi için abartıya kaçmadan renkli fontlar kullanabilirsiniz...

Üst Alt