Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
İlk ve ortaöğretimde yaşanan şiddet olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Dün de başkent Ankarada iki lise öğrencisi bıçakla yaralandı. Uzmanlar, şiddet olaylarının sebebini dinî eğitimden uzaklaşma ve ahlâkî çöküntü olarak gösteriyor. Ancak bugün 12 yaşın altındaki çocuklara Kuran eğitimi hâlâ yasak.
BALE SERBEST, KURAN YASAK
Bütün araştırmalar, yaz Kuran kurslarına katılanların yüzde 80'inin 12 yaşın altındaki çocuklar olduğunu ortaya koymasına rağmen, Anasol-M döneminde, beşinci sınıftan sonra kursa gidişe imkân tanıyan bir yasal düzenlemeyle gerçek Kuran kursu kitlesine Kuran eğitimi yasaklanmıştı. 633 sayılı kanunun Kuran kurslarıyla ilgili olan 7. maddesinde yapılan değişiklik, Anayasa Mahkemesince iptal edilince kanunda bir boşluk oluşmuş, söz konusu boşluk, 22.07.1999 tarih ve 4415 sayılı yasayla 633 sayılı kanuna eklenen ek 3. madde ile doldurulmuştu. Anasol-M döneminde kabul edilen ek 3. madde ile 12 yaşın altındaki çocukların Kuran kursuna gitmeleri yasaklanmıştı. Bale, müzik, resim, spor, yabancı dil gibi eğitim ünitelerinden herhangi birisi için yaş sınırı bulunmazken, sadece Kuran eğitimi için çocuklara 12 yaşına kadar bekleme şartı getirilmişti. 28 Şubat kalıntısı yasak, iktidarda, üçte ikilik Meclis çoğunluğuna sahip bir partinin bulunmasına rağmen hâlâ sürüyor.
HER YIL 126 BİN ÇOCUK KURAN-I KERİM EĞİTİMİNDEN MAHRUM BIRAKILIYOR
Türkiyede 4 bin 221 Kuran kursu bulunuyor. Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Yaş sınırlamasının kaldırılması halinde bu kurslarda yılda 126 bin çocuk daha Kuran eğitimi alabilir. Dün, 28 Şubat sürecinde Kuran eğitiminden mahrum bırakılan çocuk, bugün genç oldu ve maalesef eline bıçağı alıp, hocasına, arkadaşına saldırdı dedi. Milletin iradesine vurulmuş bir darbe olarak nitelendirdiği Kuran kurslarına 12 yaş sınırlamasına dikkat çeken Yıldız, şöyle konuştu: Kurandan habersiz yetişen bir neslin bizlere çıkarttığı fatura ortadadır. Okul ve sokaklardaki şiddetin temelinde bu yatmaktadır. Kuran ve din eğitiminin eksikliği, bu gençleri boşluğa ve şiddetin içine itmiştir. Kuran kurslarına uygulanan yasakların bir an önce kaldırılması ve okullarda din eğitimine önem verilmesi gerekmektedir.
KURAN KURSLARINA HAKETTİĞİ ÖNEM VERİLMELİ
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Bilal Eser de, Okullardaki artan şiddet olayları bize okullarda din ve ahlâkî önemin yeterince verilmediğini göstermektedir. Din eğitimi derslerini okullarda uzmanlar profesyonelce vermelidir. Kuran kurslarına verilen önem bir an önce artırılmalıdır. Burada hükümete büyük görevler düşmektedir. Kuran kurslarının önü, yasal düzenlemeler ile açılmalıdır diye konuştu.
ANASOL-M, UYARILARIMIZA KULAK ASMADI
FPden milletvekilliği döneminde, 12 yaş sınırlamasının altında imzası bulunan Anasol-Myi, düzenlemenin toplumda tamiri imkânsız yaralar açacağı konusunda uyardıklarını anlatan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan da, İktidar uyarılarımıza kulak asmadı. Kuran kurslarına yasakçı zihniyetlerin müdahaleleri devam ettikçe, toplumdaki ahlâkî çöküş artarak sürer. Bu kursları engelledikçe, çocuklarımız dininden ve ahlâkî eğitimden uzaklaşır. Bugün okullarda ilköğretim birinci sınıftan itibaren uzman öğreticiler tarafından din eğitimi dersleri verilmeye başlanmalı ve okullardaki şiddet olaylarının nedeninin ahlâkî ve dinî çöküş olduğu görmezden gelinmemelidir. Kuran kurslarının önündeki tüm engeller kaldırılıp, özgürleştirilerek çocuklarımızın önemli olan eksiklikleri giderilmelidir dedi.
İslÂmI YOK SAYARAK KİMSE BİR YERE VARAMAZ
Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ise şunları kaydetti: Ana ilke olarak öğrenciler dinlerini okullarda öğrenmelidirler. Buradaki ana bilgiler camilerde ve Kuran kurslarındaki ilave ve uygulamalı bilgiler ile donanmalıdır. Ancak yapılmak istenen şey; Türk çocuklarını dinden uzak tutmaktır. Çocuklarımız neredeyse manevi bilgi edinmeme cezasına çarptırılmıştır. Türkiye bundan büyük zarar görür. İslâm dinini yok sayarak kimse bir yere varamaz. Bugün ilk ve ortaöğretimde öğrencilerin aralarında meydana gelen şiddet olayları ve madde bağımlılığı, çocukları manevi değerlerden uzaklaştırmanın, kötüyü iyi yerine koyan bir anlayışın ürünüdür.
DİN VE AHLAK EĞİTİMİ
BİR ÜLKENİN EMNİYETİDİR
BEMBİR SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay da, son dönemde okullarda yaşanan şiddet olaylarının, geçmişe dayanan yanlış eğitim politikalarıyla direkt ilişkili olduğunu söyledi. Turbay, Bugün okullarda yaşanan şiddet, çocuklarımızın manevi bilgi ve eğitim yoksunluğuyla ruhsal bunalım içine düşmelerinden kaynaklanmaktadır. Dünden bugüne ülkede artan terör ve şiddet olaylarının faillerinin din ve ahlak eğitimi almış kişilerden oluşmadığını, yapılan istatistiklerin de desteklediği ortadadır. Din eğitimi veren kurumların kapatılması ve önüne engeller çıkartılması yanlış bir uygulamadır. Bundan derhal vazgeçilmelidir. Din ve ahlak eğitimi bir ülkenin emniyetidir şeklinde konuştu.

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Eskişehir'de, Kur'an-ı Kerim okuma kursunu tamamlayan 34 kişiye düzenlenen törenle belgeleri verildi. Yalaman Camii'nde, İl Müftülüğü işbirliğiyle 4 ay önce düzenlenen Kur'an-ı Kerim okuma kursuna katılan kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Camide yapılan törene katılan İl Müftüsü Abdullah Ceyhan, 'Öğrenmenin yaşı yoktur' sözünün en güzel örneklerinin sergilendiğini belirterek, "İlimizde 42 camide 800'ün üzerinde vatandaşımıza Kur'an-ı Kerim öğretildi. Kimse 'Benim yaşım ilerledi artık Kur'an-ı öğrenmem zor' demesin. Kur'an-ı Kerim, okunması en kolay kitaptır" dedi. 81 yaşında kursu tamamlayan 6 çocuk ve 6 torun sahibi İbrahim Aykanat ise, "Bugüne kadar Kur'an-ı öğrenememiştim. Çok arzu ediyordum ancak bugüne nasipmiş. Kur'an-ı okumanın sevincini yaşıyorum. Her yaştan herkesin çekinmeden kurslara katılmalarını istiyorum. Bizlere Kur'an-ı Kerim'i öğreten cami imamız Mustafa Doğan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kursu bitirerek belgesini alan 10 yaşındaki Burak İyici de herkesin ilgi odağı oldu.

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
çok saol bilgiler için..

8 yıllık kesintisiz eğitimin meyvalarını alıyoruz
ama çürük meyvalarını..

Kuran ın yasaklandı nerde verim alınır yada beklenir.. ?(

Eskişehir de olan Burak kardeşimizden ve diğer kardeşlerimizden Allah razı olsun..
Allah daim etsin inşAllah..

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
İmam-Hatip Lisesi öğrencileri büyük sınırlandırmalara ve dışlanmalara rağmen büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

Zonguldakta düzenlenen 6. Bölge Hafızlık Yarışması İmam-Hatip öğrencileri hem kıyasıya birbirleriyle yarıştı, hem de salonu dolduran Zonguldaklılara muhteşem bir Kuran dinletisinde bulundu. Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya katılan okulların meslek dersleri öğretmenlerinden oluşan jürinin başkanlığını Zonguldak Merkez Müftüsü Refik Bulut yaptı. Açılış konuşmasında dini eğitimin ve Kuran okumanın öneminden bahseden Zonguldak Merkez Anadolu İHL Müdürü İbrahim Cansızdan sonra, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü birer konuşma yaptı. Bartın, Kastamonu, Karabük, Bolu, Çankırı, Ankara, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Düzce ve Zonguldaktan 11 hafızın katıldığı yarışmada birinciliği Ankara Sincan İmam-Hatip Lisesinden Yunus Ayhan, ikinciliği Karabük İmam-Hatip Lisesinden Fatih Coşkun, üçüncülüğü Karadeniz Ereğli İmam-Hatip Lisesinden M. Ali Kumaş aldı. ÖNDER yönetim kurulu üyesi Av. Muhammet Keserci de ÖNDERi temsilen hafızlık yarışmasını takip etti. Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Keserci, ödül törenine de katıldı. ÖNDER adına dereceye girenlere ödül veren Keserci, birinciye 1, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın takdim etti.

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
MaşAllah..

imam-hatip lerin hep bi ayrıcalığı vardır..

hikmet dini derslerden çıkıp diğer derslerde beyin tazeliğiyle alakalı olabilir..

tekrar saol bilgiler için..

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
HASTA ANNESİNİ 5 YIL SIRTINDA TAŞIDI: Bolu'da kemik erimesi sebebiyle yürüyemeyen annesini sırtında taşıyan kadını gören Vali Ali Serindağ, aileye tekerlekli sandalye hediye etti.

Bolu Valisi Ali Serindağ, Gerede İlçesi'ndeki toplantı dönüşünde, merkeze bağlı Tatlar Köyü'nden geçerken Fatma Eker'i, annesi Mürüvvet Temel'i (85) sırtında taşırken görünce, yetkililerden bunun sebebini öğrenmelerini istedi.
Araştırma sonucu yaşlı kadının kemik erimesi nedeniyle yürüyemediğini, kızının bu sebeple taşıdığını öğrenen Serindağ, Sosyal Hizmet yetkililerine, aileye tekerlekli sandalye verilmesi konusunda talimat verdi.
Vali Serindağ, yaptığı açıklamada, Gerede'de düzenlenen toplantı dönüşünde bir kadının başka bir kadını, sırtında yolun karşısında geçirdiğini gördüğünü ve duruma çok üzüldüğünü söyledi.
Bu kişilerin kimliklerini ve olayın sebebini öğrendiklerini ifade eden Serindağ, ''Bunun üzerine ilgili birimlere talimat vererek, ihtiyaçları olan tekerlekli sandalyenin bir an önce gönderilmesini istedim. Şu an aileye tekerlekli sandalye verildi'' dedi. Gönderilen tekerlekli sandalyeyi görünce çok sevinen Mürüvvet Temel ise Vali Serindağ'a teşekkür ettiğini belirterek, ''Yıllardır kızımın sırtında dolaştım. Bundan sonra tekerlekli sandalyeyle dolaşırım. Devletim beni unutmadı'' dedi. Fatma Eker ise annesinin kemik erimesi sebebiyle yürümekte zorluk çektiğini ifade ederek, ''Annemi Bolu'ya hastaneye götürdüğümüzde sırtımda taşıyorum. Ben olmadığım zamanlarda da komşularımız sırtında taşıyor. Valimize tekerlekli sandalye için teşekkür ediyoruz'' dedi

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Kuran yasağı getirenlerin çocukları çok acı çekecek!.. Çünkü, ana-babalarının arkasından bir Fatiha bile okuyamayacaklar!..

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, 1998 yılında çıkarılan ve 15 yaşından önce çocukların camilerde Kuran okumayı öğrenmesini engelleyen kanunun tez elden değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Vakite konuşan Prof. Dr. Dodurgalı; imanın, eğitime bağlı olduğunu belirterek, 6.5 yaşından itibaren, Allah inancıyla başlayan, 11 yaşına kadar kademeli olarak artırılan ciddi bir din eğitiminin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu süreç içinde inanç konusundaki kavramlara zaman zaman temas edilerek açıklamalar yapılmalıdır. Çocuğun Kuran okuması eğitimine 7 veya 7.5 yaşlarında, ilkokul birinci ve ikinci sınıf arasındaki yaz tatilinde başlatılmalı ve Kuran okutulması öğretilmelidir dedi.
Kuran öğretilmesinin cami ortamında yapılması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Dodurgalı, Kuran okuma merkezli bir din eğitimi verilmelidir. Kuran öğretilirken, İslâm ve imanın şartlarını da öğretmek gerekir. Bu imkân 1998 yılından itibaren maalesef kaldırıldı. Bu imkânın kaldırılışı, sadece din eğitimi açısından değil, birçok yönden zararlı olmuştur. Bu ülkenin kendine has değerleri var. Avrupa Birliğine girerken kendimize ait değerlerle girelim diyoruz. Hangi değerlerimiz kaldı ki!.. Camilerde, bu ülkenin çimentosu olan hususlar çocuklarımıza öğretiliyordu. Bugün, 222 sayılı kanun sebebiyle bu imkân büyük çapta engellenmiştir. Bugün artık çocuklarımız sadece Kuran okuması hususunda değil, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan temel değerlerimizi edinme konusunda da, engellenmiştir diye konuştu.
Söz konusu kanunun ardından Kuran öğrenmeye 15 yaşından büyük çocuklar gelebildiğini kaydeden Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Yarın bunun acısını çok çekeceğiz. Özellikle bu kanunları çıkaranlar bu acıyı çekecek. Çünkü bu kanunu çıkaranların çocukları da Hani, bize değerlerimizi niçin öğretmediniz? diyecek. Onun için bu vesileyle yetkilileri uyarmayı bir görev sayıyorum: 1998 yılında çıkarılan ve 15 yaşından önce çocukların camilerde Kuran okumayı öğrenmesini engelleyen kanun tez elden değiştirilmelidir. Kuran okumayı öğrenmeyi, cami merkezli bir eğitim olarak düşünelim ve din eğitimini de bunun etrafına bina edelim. Çocuklarımızı camiyle buluşturalım şeklinde konuştu.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
DİN VE AHLAK EĞİTİMİ
BİR ÜLKENİN EMNİYETİDİR...
DİN YOKSA EĞİTİMDE OLMAZ.BUNU ANLAMALARI İÇİN BİRŞEYLERİ GÖRMELERİ GEREKECEK AMA KİM NE ZAMAN.
PAYLAŞIMIN İÇİN SAĞOL.
BU ÇOK DEĞERLİ BİR KONU.

Üst Alt